Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer
Min side Logg ut

Lori Loughlin:

- Dette løy de om i universitets­skandalen

Lori Loughlin hevder datteren har vunnet flere medaljer som roer, men det skal ikke være helt riktig.

FALSK SØKNAD: Olivia Jade skal ha kommet inn på eliteskole som følge av at foreldrene, Lori Loughlin og Mossimo Giannulli, blant annet betalte ville summer. Nå er detaljene i det som skal ha vært en falsk søknad avslørt. Foto: NTB Scanpix
FALSK SØKNAD: Olivia Jade skal ha kommet inn på eliteskole som følge av at foreldrene, Lori Loughlin og Mossimo Giannulli, blant annet betalte ville summer. Nå er detaljene i det som skal ha vært en falsk søknad avslørt. Foto: NTB Scanpix Vis mer

«Full House»-stjerna Lori Loughlin (55) og familien hennes fikk livet snudd på hodet over natten da det i fjor ble kjent at hun var en av flere profilerte kjendiser og Hollywood-stjerner som hadde blitt siktet for å ha bestukket eliteuniversiteter for å gi barna skoleplass.

Sammen med Felicity Huffman (57) ble Loughlin selve symbolet på universitetsskandalen. Mens Huffman erklærte seg skyldig i fjor og sonet ferdig sin straff i oktober, har 55-åringen hele veien hevdet sin uskyld.

DØMT: Felicity Huffman er dømt i universitetsskandalen. Dagbladets USA-korrespondent Vegard Kristiansen Kvaale forklarer saken. Video: NTB Scanpix og Dagbladet Vis mer

I januar ble det kjent at skuespilleren angivelig forbereder seg på å måtte tilbringe tid bak murene, og at hun derfor skal ha ansatt en fengselsrådgiver.

Og nå kan det faktisk se ut til at det kan ha vært lurt.

Falsk CV

Nå har nemlig den føderale påtalemyndigheten offentliggjort søknaden Loughlin sendte inn på datteren, Olivia Jade (20), sine vegne, skriver ET Online, som sitter på en kopi av den aktuelle søknaden.

Dokumentet, som ble innlevert forrige uke, hevder at Olivia vant flere priser som roer, selv om det blir påstått at 20-åringen aldri har deltatt. I tillegg kommer det fram at hun både i 2014 og i 2016 vant gull under San Diego Crew Classic, og at hun vant sølvmedalje på samme konkurranse i 2015.

BESTIKKELSER: Lori er blant flere som skal ha betalt enorme summer for å få døtrene inn på eliteskoler. Her sammen med datteren Olivia i 2017. Foto: NTB Scanpix
BESTIKKELSER: Lori er blant flere som skal ha betalt enorme summer for å få døtrene inn på eliteskoler. Her sammen med datteren Olivia i 2017. Foto: NTB Scanpix Vis mer

Blant andre utmerkelser hevdes det også at datteren deltok på et av verdens største roarrangementer, Charles Boston, i 2016, hvor hun kom på ellevte plass. Året etter skal hun ha havnet på 14.

I tillegg kommer det fram i dokumentet at hun skal ha gode ferdigheter som styrmann på skipsbåt.

«Bevissthet, organisering, direksjoner og styring. Hun er svært talentfull og har hatt suksess i både herre- og kvinnebåt», står det, ifølge nettstedet.

Loughlin og ektemannen Mossimo Giannulli (56) anklages for å ha betalt 500 000 amerikanske dollar, over 4,6 millioner norske kroner, for å få begge døtrene, Olivia og Isabella Rose (21) inn på universitetet som rekrutter på rolaget.

MOR OG DØTRE: Lori med døtrene Isabella og Olivia. Foto: NTB Scanpix
MOR OG DØTRE: Lori med døtrene Isabella og Olivia. Foto: NTB Scanpix Vis mer

Selger luksusvilla

Som nevnt hevder begge foreldrene å være uskyldige i saken, men det kan se ut til at skandalen preger familien i svært stor grad.

Ifølge ET Online har de nemlig lagt ut luksusvillaen sin i Bel Air i Los Angeles for salg. Huset, som ligger ute for 28 650 000 amerikanske dollar, eller over 265,5 millioner norske kroner, ligger ikke åpent for offentligheten, men ligger for salg for «riktige kjøpere».