Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer
Min side Logg ut

Håndball-EM 2018:

Dette må han gjøre før kveldens viktige kamp

Fredag kveld møter de norske håndballjentene Ungarn.

VIKTIG KAMP: Fredag kveld spiller håndballjentene en svært viktig kamp i EM. Thorir Hergeirsson avslører hvordan han kommer i kampmodus. Foto: NTB Scanpix
VIKTIG KAMP: Fredag kveld spiller håndballjentene en svært viktig kamp i EM. Thorir Hergeirsson avslører hvordan han kommer i kampmodus. Foto: NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

De norske håndballjentene har ikke fått den starten på Europamesterskapet som de helt sikkert drømte om. Med to tap og en seier i den innledende runden, får de tøff motstand i tida framover.

Likevel er ingenting avgjort, og de norske jentene og landslagstrener Thorir Hergeirsson (54) har vist hvor gode de kan være flere ganger tidligere.

Ritualer før kamp

Da Dagbladet møtte Hergeirsson, og et par av spillerne før avreise, avslørte islendingen at han har sine faste ritualer han må gjennomføre før jentene møter motstanderne på banen.

Saken fortsetter under bildet.

KAMPKLAR: Thorir avslører at det er viktig for ham å ha musikk på øret før kamp. Foto: NTB scanpix
KAMPKLAR: Thorir avslører at det er viktig for ham å ha musikk på øret før kamp. Foto: NTB scanpix Vis mer

- Jeg lytter til musikk mens jeg forbereder meg før kamp. Jeg hører på litt av hvert, blant annet U2 og Talking Heads - da kommer jeg ordentlig i kampmodus, innrømmet landslagstreneren.

- Hva skjer hvis du ikke får hørt på musikken du liker?

- Det går nok fint da også, jeg er ikke så opphengt i det, så jeg klarer meg. Men det er alltid godt å få god musikk, da kommer jeg i rett stemning, svarte han.

Veronica Kristiansen (28) har vært på landslaget i flere år og overfor Dagbladet kan hun i motsetning til treneren avsløre at hun tar stor avstand fra ritualer før hun går på banen - av helt spesielle grunner.

- Jeg har ingen ritualer faktisk. Jeg tør ikke rett og slett. Hvis jeg plutselig ikke får gjort det, så kan det gå feil vei, sa hun lattermildt.

Saken fortsetter nedenfor.

TØR IKKE: I motsetning til treneren tør ikke Veronica Kristiansen å ha faste ritualer før kamp. Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix
TØR IKKE: I motsetning til treneren tør ikke Veronica Kristiansen å ha faste ritualer før kamp. Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix Vis mer

Styrer skuta

Det norske laget møter Ungarn fredag kveld, og da Dagbladet tok en prat med kaptein Stine Bredal Oftedal (27) før avreise, kunne hun avsløre hvordan det er å være kaptein for et av verdens beste håndballag.

- Det er jeg som har den offisielle tittelen som kaptein, men det er veldig mange av de andre jentene som hjelper meg meget godt, så det er et enkelt lag å være i sånn sett, delte hun.

På det norske landslaget er det både rutinerte spillere, og nyere jenter. Bredal Oftedal synes det er positivt med dybde og at det er til stor hjelp for henne som kaptein - spesielt i utfordrende perioder.

Saken fortsetter nedenfor.

MER ANSVAR: Stine Bredal Oftedal viste seg fram ved flere anledninger mot Tyskland i 2015, men tenkte ikke noe mer på det ekstra ansvaret som lagkaptein. Video: Bjørn Langsem Vis mer

- Noen ganger så tenker jeg at det hadde vært fint om jeg bare kunne tenke på meg selv, spesielt hvis det går litt dårlig for meg, det kjenner jeg litt på som kaptein noen ganger.

- Hvis jeg er misfornøyd med egen innsats så må jeg likevel være på og passe på, men det er heldigvis mange som tar ansvar, fortsatte hun.

Skademareritt

Den siste tiden har laget vært preget av skader, og 27-åringen fortalte at til tross for at de er godt rustet til mesterskap, er skader en mørk del av idretten.

- Det er den dårligste siden av idretten vår, men noe vi dessverre til tider har blitt litt for vant med, sa hun.

Like før avreise gikk det nemlig galt for Stine og de andre jentenes gode kollega Amanda Kurtovic (27). I siste kamp før mesterskapet måtte Amanda forlate banen i store smerter, etter det som har vist seg å være et røket korsbånd.

Tidligere denne uka ble det også kjent at Thea Mørk (27), som for første gang var friskmeldt og med på mesterskapet, måtte kaste inn håndkle.

- Thea er ferdig og reiser hjem i ettermiddag, sa landslagssjef Thorir Hergeirsson under tirsdagens pressetreff i franske Brest.

I mesterskapsdebuten fikk 27-åringen kun noen få minutter mot Tsjekkia. Hun har vært mye skadeplaget, og denne gangen var det låret som stoppet henne.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!