Prinsesse Märtha Louise og Durek Verrett:

Dette må til før bryllupet

Åpner seg om bryllup og helseutfordringer i nytt intervju.

FORLOVET: Durek Verrett og prinsesse Märtha Louise forlovet seg i fjor sommer. Foto: Daryl Henderson / NTB
FORLOVET: Durek Verrett og prinsesse Märtha Louise forlovet seg i fjor sommer. Foto: Daryl Henderson / NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Det var i fjor sommer prinsesse Märtha Louise (51) og Durek Verrett (48) kunne avsløre at de var forlovet. I ettertid har det blitt spekulert på når og hvor det kan ventes et kongelig bryllup, og til den tyske avisa Bild kan Verrett nå avsløre hva som skal til før de gir hverandre sitt «ja».

- Jeg kan avsløre at så lenge jeg ikke har en ny nyre, er bryllupsplanene satt på vent, sier amerikaneren til avisa.

I intervjuet forteller Verrett at han ikke vil gå til «alters og tenke på helseproblemene sine».

- Det bør være den beste dagen i livet vårt, med en ny nyre.

FORSTÅR IKKE: Kong Harald forteller at det har tatt tid å få Durek Verrett til å forstå hvordan det norske kongehuset fungerer. Video: NRK Vis mer

Gjennomgikk nyretransplantasjon

Det var i 2012 Verrett gikk gjennom en nyretransplantasjon. 214 personer bidro med økonomisk hjelp, og det ble donert om lag 200 000 kroner. Den gang fikk han en nyre av søstera si, men til Bild forklarer Verrett at han nå trenger en ny transplantasjon.

Dagbladet har vært i kontakt med prinsesse Märtha Louises manager, Carina Scheele Carlsen, som ikke er kjent med Verretts intervju med Bild. Hun forteller at de ikke kommenterer hva tyske aviser skriver.

I intervjuet hyller Verrett forloveden for omsorgen og pleien han får, og forteller at hun bidrar med å måle blodtrykket hans regelmessig.

HYLLEST: Leah Isadora Behn tok med seerne hjem i «Powerwomen» og hyllet moren Märtha Louise. Video: Viaplay/Rød Løper Vis mer

Han mener hun selv hadde donert nyren sin dersom hun kunne.

- Märtha ville ha gjort det, men nyren hennes passet ikke. Så vi fortsetter å lete. Jeg er sikker på at vi en dag vil finne en, forteller han til den tyske avisa.

Klagde inn Se og Hør

Verrett har tidligere delt om helseutfordringer på sine sosiale medier. Han mente at Se og Hør hadde brutt god presseskikk etter en artikkel som beskrev at han lider av alvorlig nyresykdom og har gått til dialysebehandling.

Amerikaneren skal ha oppsøkt flere forskjellige dialysesentre hjemme i Los Angeles for å få den oppfølgingen han trenger. Journalisten som skrev saken, var selv i byen og ba Verrett kommentere opplysningene, noe han skal ha sagt høflig nei takk til.

TIKTOK: Durek Verrett slettet en Tiktok-sketsj hvor prinsesse Märtha Louise blir «angrepet». Video: @ShamanDurek / Tiktok Vis mer

Også prinsessen reagerte på Se og Hørs artikkel.

- Opplysninger om egen helse er noe av det mest sensitive og private vi har. Derfor er det straffbart å lekke helseopplysninger, og det er straffbart å publisere helseopplysninger om enkeltindivider uten eksplisitt samtykke, uttalte prinsesse Märtha Louise i en uttalelse til NTB via sin manager Carina Scheele Carlsen.

Verrett meldte inn Se og Hør til Pressens Faglige Utvalg, men der ble det konkludert med at ukebladet ikke hadde brutt god presseskikk. Det ble lagt vekt på at Verrett selv har oppsøkt oppmerksomhet rundt det, og at han driver kommersielt.

PFU trakk også fram at Verretts virke som sjaman, som han tjener penger på, gjør saken av offentlig interesse. Det ble likevel understreket at artikkelen lå i grenseland.

SVARER: 8. november i fjor ble det kjent at prinsesse Märtha Louise ikke lenger skal representere kongehuset. Dette sa hun om avgjørelsen. Video: Instagram Vis mer

Ikke med i planleggingen

Det var i juni paret kunne fortelle verden at de skulle gifte seg.

Dagbladet har tidligere vært i kontakt med kommunikasjonssjef ved Slottet, Guri Varpe, med spørsmål om når bryllupet vil finne sted.

- Det kongelige hoff er ikke med i planleggingen, uttalte Varpe den gang.

Uansett hvor, når og hvordan bryllupet blir, er det det første bryllupet i den norske kongefamilien siden 2002. Også sist gang var det Märtha Louise som giftet seg, da med avdøde Ari Behn.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer