Valget i Storbritannia:

Dette mener kjendisene om det britiske valget

For mange britiske stjerner står det mellom pest og kolera i valget. 

STOR DAG: I kveld går britene til valgurnene på nytt. Her med kandidatene Theresa May og Jeremy Corbyn. Foto: NTB Scanpix
STOR DAG: I kveld går britene til valgurnene på nytt. Her med kandidatene Theresa May og Jeremy Corbyn. Foto: NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

(Dagbladet): I kveld går britene til valglokalene på nytt. I april annonserte statsminister Theresa May, fra det konservative partiet, at det skulle holdes et nytt valg. Britene hadde egentlig ikke trengt å gå til urnene på nytt før i 2020, men på grunn av Brexit mente May at et nytt valg var nødvendig.

Spørsmålet om hvem som vinner, splitter britene. Skal den konservative May få fortsette, eller skal de gå for Labour-leder Jeremy Corbyn? Blir det liberaldemokratenes Tim Ferron som stikker av med flest stemmer, eller kommer SNPs Nicola Sturgeon til å bli landets framtidige leder?

Det er ikke bare mannen i gata som i dag skal avgjøre hvilke av kandidatene som trekker det lengste strået. På sosiale medier har flere kjente personer, som skuespillere og artister, lenge engasjert seg i valgkampen.

Dette håper de britiske stjerne at valgresultatet blir:

- Fakta

Mange av stjernene som den siste tida har uttalt seg om landets politiske situasjon har gått i bresjen for arbeiderpartiet Labour. Partiet ledes av Jeremy Corbyn, som i disse dager omtales som en av Storbritannias mest populære menn.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer