Dronning Margrethe og Angela Merkel:

Dette møtet går viralt

Møtet mellom dronning Margrethe og Angela Merkel vekker oppsikt.

FISTBUMP-FAIL: Her blir Angela Merkel avvist idet hun prøver å hilse på dronningen av Danmark. Vis mer
Publisert

Danmarks dronning Margrethe (81) og sønnen kronprins Frederik (53), var nylig på et fire dager langt statsbesøk i Tysklands hovedstad Berlin.

I den forbindelse møtte hun blant andre Tysklands forbundskansler, Angela Merkel (67), men da de skulle hilse på hverandre gikk det ikke helt som planlagt, skriver blant andre danske BT.

Forundret dronning

Som kjent sto Merkel klar for å ønske dronninga velkommen med et stort smil om munnen, men idet hun ankommer den røde løperen, oppsto det litt utfordringer.

Det var da Merkel strakte fram hånda for å hilse med et såkalt «fistbump», at dronninga virket noe forundret og avviste håndtrykket.

På grunn av corona kan imidlertid Merkel trøste seg med at det fremdeles er flere som er skeptiske, og ikke helt vet om hvordan folk er komfortable med å hilse nå til dags.

HARNISK: En casino-reklame vekker oppsikt i Danmark. Flere mener at den ene figuren i reklamen er dronning Margrethe av Danmark. Vis mer

Gått viralt

Etter at hele seansen ble tatt opp på video, har det blitt omtalt i flere land.

Det er ingen tvil om at hele Tyskland også har fått med seg hilsenen mellom de to mektige kvinnene. Den tyske avisa Die Welt har blant annet publisert en artikkel om hendelsen.

TIl og med den russiske kanalen RT har delt en video på Twitter av møtet:

Det tar imidlertid ikke slutt der, den ugandiske avisa Sunday Vision går så langt som å påstå at dronninga nekter å hilse på Merkel.

Også den britiske morgenavisa Daily Mail har rukket å få med seg seansen.

Sistnevnte har delt både video og bilder, hvor de døpte en artikkel med den prydende tittelen:

«Ingen fistbump for Merkel! Dronning Margrethe av Danmark lot den tyske forbundskanslerens hånd henge».

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer