Sølje Bergman:

Dette sier hun om vaksinebråket nå

«Farmen kjendis»-deltakeren er lei av at vaksinemotstand er det første folk forbinder med henne.

VAKSINESKEPTIKER: Sølje Bergman mener vaksineuttalelsene hennes fra 2015 ble hauset for kraftig opp. Foto: Andreas Fadum/Se og Hør
VAKSINESKEPTIKER: Sølje Bergman mener vaksineuttalelsene hennes fra 2015 ble hauset for kraftig opp. Foto: Andreas Fadum/Se og Hør Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

I midten av januar er det duket for nok en runde med «Farmen kjendis», og tolv kjente mennesker må samarbeide for å drive gård - hundre år tilbake i tid.

En av dem er skuespiller og coach Sølje Bergman (45).

Når man googler navnet hennes er imidlertid det andre treffet tittelen «Sølje Bergman er farligere for barn enn vaksiner» - en kronikk i Bergens Tidende fra 2015.

Tittelen er reaksjonen Bergman husker best fra alt bråket som førte med seg at hun offentlig gikk ut og stilte spørsmål ved barnevaksineringsprogrammet.

Ikke motstander

Selv om det er fem år siden vaksinestormen herjet rundt 45-åringen, forbinder folk henne fortsatt som vaksinemotstander, noe hun har sett seg lei av.

- Jeg er ikke motstander, jeg er skeptisk. Skeptisk betyr at jeg vil vite sannheten om ting, noe jeg vil om alt. Det gjelder alle andre ting i barnas liv også - alle gjør det, det er lurt, det er trygt. Det som var synd med debatten den gangen var at jeg ble sett på som motstander, som gjorde at debatten stagnerte i det. Jeg ønsket bare en åpen og ærlig diskusjon. Jeg har den største respekt for at mennesker reagerer, for det er en vanskelig tematikk, men desto viktigere er det å snakke om det uten å svartmale den enkeltes mening, sier hun til Dagbladet.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer