Det norske kongehuset:

Dette sier Slottet om coronasmitten

Det er blitt påvist coronasmitte på Olavsgaard hotell der kongeparet var på besøk i helgen. Dette sier Slottet nå.

CORONASMITTE: Dronning Sonja og kong Harald besøkte Olavsgaard hotell søndag. Tirsdag ble det påvist smitte der. Foto: Lise Åserud / NTB
CORONASMITTE: Dronning Sonja og kong Harald besøkte Olavsgaard hotell søndag. Tirsdag ble det påvist smitte der. Foto: Lise Åserud / NTB Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Søndag formiddag var kong Harald (83), dronning Sonja (83) og kronprins Haakon (47) i Gjerdrum for å møte folk som er berørt av skredet i Ask i Gjerdrum kommune. Her var de innom både Gjerdrum kulturhus og Gjerdrum kirke, før kongeparet også besøkte Olavsgaard hotell, mens kronprinsen tok turen til Clarion hotell.

- Nå har vi lagt en bevegende dag bak oss. Det er helt forferdelig, og vanskelig å sette ord på det som har skjedd, sa kong Harald til pressen utenfor Olavsgaard, og fortsatte:

- Jeg har problemer med å finne ting å si. Det er helt forferdelig. Så, det er vanskelig å sette ord på dette synes jeg.

- Holdes orientert

To dager etter kongefamiliens besøk ble det tirsdag påvist smitte på Olavsgaard hotell hos en av de evakuerte etter raset. De evakuerte personene som bor på hotellet blir bedt om å holde seg på rommene sine, og det er også varslet at de skal testes.

Når det gjelder kongeparet, som altså besøkte hotellet søndag, sier assisterende kommunikasjonssjef ved Slottet, Sven Gj. Gjeruldsen, følgende til Dagbladet:

- Vi holdes orientert om status ved hotellet. Det ble overholdt smittevern under kongeparets besøk, inkludert avstand, bruk av munnbind og god håndhygiene.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer