Selda Ekiz:

Dette skal barnet hete

Forrige uke ble Selda Ekiz mamma for første gang. Nå avslører hun hva den nyfødte dattera skal hete.

BLE MAMMA: Selda Ekiz og samboeren Alf ble foreldre forrige uke. Nå røper de hva barnet skal hete. Foto: Privat
BLE MAMMA: Selda Ekiz og samboeren Alf ble foreldre forrige uke. Nå røper de hva barnet skal hete. Foto: Privat Vis mer
Publisert

For en drøy uke siden kunne NRK-programleder Selda Ekiz (36) avsløre at hun og samboeren Alf Martin Evensen hadde blitt foreldre for første gang.

Den gledelige nyheten delte hun selv på Instagrams historiefunksjon, der hun skrev «Jeg visste ikke at jeg hadde en greie for å lukte på nakker jeg har laget», til et bilde av den nyfødte babyens nakke.

Overfor Dagbladet fortalte den nybakte moren følgende:

- Det er helt uvirkelig å endelig møte babyen jeg har ruget på så lenge. Og det føles helt riktig å bli mamma til personen som kom frem til verden natt til søndag. De dyktige menneskene på Ahus og ikke minst Alf har gjort det til en kjempefin opplevelse fra start til slutt, sa hun forrige uke.

Nå, i et rykende ferskt innlegg på Instagram, avslører den nybakte mora datteras navn for første gang, samt skriver om hvordan den siste uka og fødselsopplevelsen har vært.

AVSLØRER: I denne ukens episode av «Sofa» ser Martine Lunde og kjæresten Aleksander Sæterstøl på Selda Ekiz som er på Lindmo og snakker om graviditeten. Da avslører Martine at hun ønsker seg tvillinger. Vis mer

Avslører datteras navn

Programlederen skriver at det er en slags takketale, fordi hun føler at hun har vunnet noe stort. Innlegget deles med et bilde av datteras føtter. Dattera har fått navnet Laleh.

«Endelig er føttene til Laleh på internett. Dattera vår er verdens søteste baby og jeg har aldri kjent på en stolthet som den jeg føler når jeg ser på henne», innleder hun innlegget.

Videre skriver hun at å bli mamma er det råeste hun noensinne har gjort, til tross for at hun både har satt fyr på seg selv, kjørt «hjemmemekka» tandemsykkel i nedoverbakke og rast gjennom en vegg med pappesker.

«Jeg visste ikke at denne følelsen eksisterte en gang. Hun har fått en persisk variant av det tyrkiske navnet Lale, som betyr tulipan. Inspirert av den svensk-iranske artisten Laleh».

ENDELIG: Ventetiden er over for Karoline Antonsen, kjent fra «Paradise Hotel». Hun ble mamma på årets siste dag, og forteller hvordan det nye livet er. Video: Rød Løper Vis mer

Takker samboeren

Hun retter en spesiell takk mot jordmødrene som har hjulpet henne gjennom fødselen, samt de som jobber på barselavdelinga. 36-åringen takker også samboeren Alf.

«Og jeg har ikke bare fått verdens fineste baby, men også kjæreste 2.0. Alf er min klippe og var en champ under fødselen som heiet på meg, støttet meg både fysisk og psykisk; for han matet meg, klappet meg på kinnet mitt og pustet med meg. Han skjulte bekymringene sine for at jeg ikke skulle bli ekstra redd og så visern seg å være verdens beste pappa! Hadde aldri klart det uten deg».

Avslutningsvis skriver Ekiz at hun heldigvis ikke fødte alene, som en del av emnkeknaggen «Jeg føder ikke alene». Den ble startet for at kvinner skulle få ha med seg partneren sin på fødestua, til tross for smitteverntiltak.

Bygger hus

At «Alle mot 1»-programlederen skulle bli mamma ble først avslørt i desember. Den gang la ikke Ekiz skjul på at hun og samboeren var spente på framtida.

ENDELIG HER: Elin og CF møtte hverandre på «Paradise Hotel», og nå har de blitt foreldre for tredje gang. Video: Rød Løper Vis mer

«Jeg kan bekrefte at jeg er gravid, og det er veldig spennende og samtidig skummelt. Så krysser vi fingrene for at alt går bra», skrev 36-åringen i en SMS til Dagbladet den gang.

Det var i september 2019 Ekiz bekreftet at hun hadde funnet lykken med Alf Martin Kollen Evensen. I oktober i fjor kunne hun også røpe på Instagram at de skulle bygge hus sammen.

«Vi har kjøpt hus sammen. Og det eksisterer ikke på ekte engang. Så nå skal vi velge farger, fliser og ikke minst stikkontaktplasseringer. Jeg sikler bare av tanken», skrev 36-åringen til et bilde av de to med prospektet.

Den kjente programlederen har i flere år ledet en rekke kjente NRK-programmer som «Newton», «Anno» og «Klassequizen» - og slik etablert seg som en populær tv-profil.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer