Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer
Min side Logg ut

P3morgen

Dette skal de gjøre nå

- Jeg tror det blir veldig gøy å gjøre noe så stort, festlig og gøyalt.

TAKKER FOR SEG: Fredag er trioens siste sending i Operaen i Oslo. Nå har det kommet frem hva Markus Neby, Ronny Brede Aase og Silje Nordnes skal foreta seg videre. Foto: Tore Skaar, Se og Hør
TAKKER FOR SEG: Fredag er trioens siste sending i Operaen i Oslo. Nå har det kommet frem hva Markus Neby, Ronny Brede Aase og Silje Nordnes skal foreta seg videre. Foto: Tore Skaar, Se og Hør Vis mer

Det har gått over tre måneder siden nyheten om at de folkekjære «P3morgen»-profilene, Silje Nordnes (35), Markus Neby (28) og Ronny Brede Aase (33) gir seg i programmet.

I begynnelsen av desember kom også nyheten om at det er Martin Lepperød (26) og Adelina Ibishi (27) som skal ta over for de tre radioprofilene etter jul.

- Jeg tror det blir veldig gøy

Siden nyheten om at Aase, Nordnes og Neby skulle gi seg nådde norske medier, er det flere som har lurt på hva de skal foreta seg videre.

Nå avslører P3 hva som står på planen for de tre programlederne.

Ronny Brede Aase skal fra og med 11. januar jobbe med Melodi Grand Prix, og skal sammen med Ingrid Gjessing Linhave (42) og Kåre Magnus Bergh (40) lede neste MGP.

- Jeg tror det blir veldig gøy å gjøre noe så stort, festlig og gøyalt som MGP, sier radioprofilen til P3.

Silje Nordnes på sin side har kapret jobben som programleder for 70-årsmarkeringen til musikeren Halvdan Sivertsen (69).

Festkonserten finner sted i Oslo Spektrum 25. januar neste år, og Nordnes skal få bistand av blant andre musiker Odd Nordstoga (47) og Kringkastingsorkesteret.

Hemmelighetsfull rundt ny jobb

Til P3 forteller Nordnes at hun også skal ta noen helgevakter i Nitimen, men utelukker ikke at det også kan hende hun velger å ta seg permisjon for å fylle på med det hun omtaler som «profesjonell og privat inspirasjon».

Markus Neby holder derimot kortene tett til brystet når det kommer til å avsløre hva han skal jobbe med i framtida, men kan meddele at det er NRK som fortsatt vil være hans arbeidsgiver.

På spørsmål fra P3 om han kan avsløre hva han skal jobbe med, svarer han:

- Nei, jeg kan ikke det. Det skal annonseres på nyåret, da.

Radio-trioens siste morgensending finner for øvrig sted i Operaen i Oslo fredag morgen, og blir dermed slutten på radioeventyret. I et nylig intervju med A-magasinet la ikke Aase skjul på at han gruer seg til den siste sendinga.

Gruer seg til siste sending

- Jeg begynner å grue meg allerede. Det blir sikkert grining, fortalte 33-åringen, og la til at bare å prate om det gir ham en klump i halsen.

Neby fortalte til A-magasinet at han har blandede følelser for at radioeventyret snart er over.

- Vi blir jo eldre, vi også. Det får være måte på hvor lenge vi kan holde på i ungdomskanalen, sa han.

Gjennom alle åra sammen i «P3morgen» har ikke trioen bare utviklet et godt forhold profesjonelt, men også nære vennskap.

- Mye av suksessen handler nok om at vi tre har en grunnleggende god kjemi og ekte vennskap i bunnen, fortalte Nordnes.

BRYTEKAMPEN: En hysterisk oljebryting-video av Silje Nordnes og daværende P3-programleder Live Nelvik, ble svært populær under P3-aksjonen i 2013. I 2014 gjorde gutta det samme. Video: NRK/P3 Vis mer

Ingen store endringer

Som tidligere nevnt er det Martin Lepperød og Adelina Ibishi som tar over roret fra og med januar.

- Vi gleder oss masse til å sette i gang og våkne opp sammen med lytterne, uttalte Ibishi og Lepperød nylig til P3.no.

De nye programlederne fortalte videre at det ikke blir de største endringene i kjøreplanen til nye «P3morgen». Ibishi og Lepperød lover god musikk og spennende gjester når de snart skal ta over det folkekjære radioprogrammet.

TAR OVER: Ronny Brede Aase, Silje Nordnes og Markus Neby er straks ferdige som programledere i «P3Morgen». Martin Lepperød og Adelina Ibishi tar over roret på nyåret. Foto: Foto: Xueqi Pang/NRK
TAR OVER: Ronny Brede Aase, Silje Nordnes og Markus Neby er straks ferdige som programledere i «P3Morgen». Martin Lepperød og Adelina Ibishi tar over roret på nyåret. Foto: Foto: Xueqi Pang/NRK Vis mer

Ibishi beskrev overfor P3 at hun tar over etter Nordnes, Aase og Neby med «skrekkblandet fryd».

- Men samtidig har de laget et så godt grunnlag for hvordan man skal lage morgenradio at vi vet hva som funker og ikke, sa Lepperød.