«Skal vi danse» 2020:

Dette skal han gjøre nå

- Jeg gleder meg til akkurat det, «Skal vi danse»-vinneren.

FINALEPAR: Andreas Wahl ble vinneren av «Skal vi danse» 2020. Foto: Espen Solli / TV 2
FINALEPAR: Andreas Wahl ble vinneren av «Skal vi danse» 2020. Foto: Espen Solli / TV 2 Vis mer
Publisert

Etter en intens finale, ble det lørdag kveld avgjort at Andreas Wahl hadde vunnet årets «Skal vi danse».

Kvelden bød på en rekke høydepunkter, luftige svev - og ikke minst et gjensyn med de utslåtte deltakerne. Mens Nate Kahungu og hans partner fikk flest dommerpoeng, var det altså tv-seerne som avgjorde det hele, og kåret Wahl til vinner.

- Det er helt vilt. Jeg ble så satt ut av følelsene og sjokket, sa Wahl til Dagbladet etter at han tok seieren.

- Dette er et stort øyeblikk, og vi deler det sammen. Jeg synes du fortjener det av hele mitt hjerte, sa dansepartneren Mai Mentzoni stolt til den ferske vinneren.

Intervju med "Skal vi danse"-vinnerne Andreas og Mai. Vis mer

Nå er i hvert fall eventyret over, og både Nate Kahungu og Andreas Wahl skal ut av dansebobla. Gå tilbake til livene de hadde før den intense oppkjøringen begynte i høst. Hvordan skal det egentlig la seg gjøre?

Dagbladet tok en prat med finalistene før alt ble avgjort. Begge kunne dele at de hadde planene for «pensjonisttilværelsen» klare.

FINALE: Både Nate Kahungu og Andreas Wahl er klare for finalen i «Skal vi danse». Her røper de detaljer om finalen. Video: Ruben Pedersen/Lars Eivind Bones Vis mer

Spennende høst

Nate Kahungu har gjennom hele høsten imponert både seerne og dommerne stort med sine forføreriske prestasjoner på parketten. Sammen med Helene Spilling har de vært på toppen av poenglistene flere ganger. Han utelukker ikke at det blir mer dans framover, men det er definitivt ikke første prioritet.

- Jeg skal ligge på sofaen, og der skal jeg ligge lenge, sier han humoristisk.

Gjennom sesongen har han pådratt seg en lyskestrekk, som har vært vond å danse med. All bevegingen har dessuten også gått ut over korsryggen. Derfor blir det utvilsomt deilig å slappe av i noen dager.

Det skal derimot nevnes at han ikke har noen planer om å forsvinne fra rampelyset. Når avslappingen er overstått, er det tilbake på jobb for Kahungu.

TILBAKE PÅ JOBB: Helene Spilling og Nate Kahungu tidligere i høst. Foto: Espen Solli / TV 2
TILBAKE PÅ JOBB: Helene Spilling og Nate Kahungu tidligere i høst. Foto: Espen Solli / TV 2 Vis mer

- Det blir mye musikk framover for min del. Jeg er ikke helt ferdig med EP-en min ennå, den ble lagt litt på is på grunn av all dansingen. Men jeg skal definitivt tilbake til studio kjapt, sier han, og fortsetter:

- Så har jeg planer om å samarbeide litt med andre artister. Jeg har også noen andre prosjekter på gang, som jeg ikke kan si så mye om ennå. Men det er underholdning. Jeg skal altså ikke trekke meg tilbake fra rampelyset helt ennå, forklarer Kahungu.

I løpet av sesongen har han blitt stemplet som forbilde. Det har han lyst til å være videre, også.

- Jeg liker det veldig godt. Det kan hende ikke alle så på meg som det da jeg var med på «Love Island», men nå når jeg ut til flere, og kan bruke min posisjon bedre.

AU: Nate fikk seg en skikkelig trøkk rett i familiejuvelene i semifinalen i «Skal vi danse». Video: Rød Løper Vis mer

Savner familie

Andreas Wahl er ikke vant til å ligge på latsiden, noe han heller ikke har gjort denne høsten. Han har gitt alt i dansekonkurransen, noe som også har vært synlig. Han fikk raskt et favorittstempel, og kom seg altså hele veien til finalen med Mai Mentzoni - før han altså stakk av med seieren!

I motsetning til Kahungu, hadde han muligens ikke rytmene inne naturlig ved start. De har kommet nå, og all aktiviteten har bidratt til at han har gått ned i vekt.

HJEM TIL FAMILIEN: Andreas Wahl gleder seg til å få mer tid med familien. Her er han med dansepartneren Mai Mentzoni da Dagbladet møtte dem rett før finalen. Foto: Lars Eivind Bones / Dagbladet
HJEM TIL FAMILIEN: Andreas Wahl gleder seg til å få mer tid med familien. Her er han med dansepartneren Mai Mentzoni da Dagbladet møtte dem rett før finalen. Foto: Lars Eivind Bones / Dagbladet Vis mer

- Jeg har bare en bukse som passer for øyeblikket, så jeg tror jeg må sy inn de andre jeg har. Jeg må nok sikkert fort sprette dem opp igjen, men akkurat nå er det nødvendig, humrer han.

Nå blir det altså andre boller, varsler Wahl.

- Nå skal jeg hjem og være sammen med familien - lenge. Det har jo dessverre ikke blitt så mye tid til dem i det siste, og jeg gleder meg til akkurat det, sier han.

Profesjonelt har han også nok å styre med. Han har jobbet med ting og tang underveis i danseprosessen, og, men nå skal alt vies normalt fokus igjen. Det blir likevel ikke uten en liten pause først.

SKAL VI FLØRTE?: «Skal vi danse»-favorittene Nate Kahungu og Helene Spilling har måttet tåle å få spørsmål om deres forhold i hele høst, og de er ikke fremmed for å dra på litt ekstra hvis de skulle komme helt til finalen. Video: Rød Løper/TV 2 Vis mer

- Jeg driver et lite firma, en liten nerdebutikk på nett, skriver litt og pleide å holde foredrag. Jeg er ikke så bekymret. Nå har jeg jobbet mye mer enn jeg burde i høst, så om det blir litt rolig i noen uker eller måneder går helt fint for min del, sier han.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer