Dette skal tvillingene hete

Får til sammen åtte navn.

HAR FÅTT NAVN: De kongelige tvillingene ble døpt i dag. De skal hete Vincent Frederik Minik Alexander og Josephine Sofia Ivalo Mathilda. Foto: AFP/ Scanpix
HAR FÅTT NAVN: De kongelige tvillingene ble døpt i dag. De skal hete Vincent Frederik Minik Alexander og Josephine Sofia Ivalo Mathilda. Foto: AFP/ ScanpixVis mer

(Dagbladet): Det danske kronprinsparets tvillinger ble i dag døpt i Holmens kirke i København sentrum.

Den lille prinsen fikk navnet Vincent Frederik Minik Alexander.  Prinsessen skal hete Josephine Sofia Ivalo Mathilda.

- Overraskende, flott og personlig Det har lenge vært stor spenning knyttet til hva det danske kronprinsparets tvillinger skal hete.

Etter fødselen spøkte kronprins Fredrik med at han skulle kalle gutten Elvis, siden han ble født på rockekongen Elvis Presleys fødselsdag.

Begge navnerekkene inkluderer grønlandske navn. Både Ivalo og Minik stammer fra øya.

- Spesielt Fredrik er jo veldig glad i Grønland, så det er en fin, men ikke overraskende gest at den lille prinsen og prinsessen nå bærer et grøndlandsk navn, sier den danske hoffeksperten Lars Hovbakke Sørensens til Ekstra Bladet.

Han kaller navnene «overraskende», men også «flotte og personlige».

Kongelige faddere Kronprinsesse Marys far, John Donaldson, skal være fadder for den lille prinsen, mens hennes storesøster, Patricia Bailey, er fadder til prinsessen.

I alt har tvillingene seks faddere hver, hvorav fire av dem er kongelige.

Den lille prinsens kongelige faddere er kronprins Fredriks fetter Gustav av Berleburg og Spanias kronprins Felipe. Den spanske kronprinsen deltok ikke i dåpen. Tvillingsøsteren kongelige faddere er hennes tante, prinsesse Marie, og prins Charles av Bourbon.

Norsk og svensk avbud Rundt 300 gjester var invitert i dåpen. Blant dem var mange av kronprinsparets venner, venner av kongehuset, en rekke designere, tv-folk og andre kjente ansikter, meldte nyhetsbyrået Ritzau ifølge Folketidende.

Både den norske og den svenske kongefamilien hadde meldt avbud.

I august ble det klart at kronprinsparet ventet tvillinger.

- At storken skulle lande med to barn hos oss, hadde jeg ikke trodd. Jeg har alltid drømt om å få mange barn. Det er alltid et mirakel å få barn, og dette er et dobbelt mirakel, sa han til den danske avisa Ekstra Bladet da nyheten ble kjent. 

Tvillingene ble født på Rigshospitalet i København den 8. januar.

Kronprinsparet har fra før sønnen Christian (5) og datteren Isabella (3).