Ti år etter Michael Jacksons død:

Dette skjedde med dødshuset

«Ingen» ville bo i villaen som popikonet døde i. Så dukket en mystisk kjøper opp.

I SKYGGEN AV NEVERLAND: Selv om Michael Jackson ofte forbindes med Neverland-ranchen, var det her - i Holmby Hills - at han bodde de siste seks månedene av sitt liv. Foto: NTB Scanpix
I SKYGGEN AV NEVERLAND: Selv om Michael Jackson ofte forbindes med Neverland-ranchen, var det her - i Holmby Hills - at han bodde de siste seks månedene av sitt liv. Foto: NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

LOS ANGELES / OSLO: (Dagbladet): - Michael Jackson døde i en alder av 50 år. Og der er soverommet hvor han tok sitt siste åndedrag, opplyser guiden over høyttaleranlegget idet han senker farten.

Praktvillaen ligger stort sett skjermet til bak et høyt gjerde og enda høyere trær. Uten å kjenne eiendommens forhistorie, likner den en hvilken som helst annen under dette området av California-sola. Noe er likevel annerledes.

Turistene om bord gisper etter guidens kunngjøring. Umiddelbart begynner samtlige å fikle med lommer og vesker. Fram med kamera. Knips, knips, knips.

Vi befinner oss utenfor 100 North Carolwood Drive i Los Angeles. En adresse man rent umiddelbart ikke vil forbinde med den avdøde «kongen av pop». I Michael Jacksons levetid handlet stort sett alt om Neverland-ranchen, men det er en helt annen historie.

De siste minuttene

Fra turistbussen er det få meter opp til soveromsvinduet. Det er overraskende klar sikt, og dermed enklere å forestille seg hvilke dramatiske scener som utspilte seg 25. juni 2009:

- Vi har en mann her som trenger hjelp. Han puster ikke. Han puster ikke, og vi prøver å pumpe ham, men han responderer ikke, kunne man høre i den hjerteskjærende nødsamtalen.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer