«Sommerhytta»:

Dette skjer med hyttene

Esra og Arber gikk tomhendt hjem fra «Sommerhytta». Nå har det imidlertid dukket opp et lite håp, til tross for at de ikke får kjøpt egenbygget hytte.

TAPTE: Esra Maloku og Arber Topallaj var blant parene som måtte dra tomhendt hjem fra «Sommerhytta». Nå er det imidlertid startet pengeinnsamling for kjæresteparet. Foto: TV 2
TAPTE: Esra Maloku og Arber Topallaj var blant parene som måtte dra tomhendt hjem fra «Sommerhytta». Nå er det imidlertid startet pengeinnsamling for kjæresteparet. Foto: TV 2 Vis mer
Publisert

For drøyt ei uke siden sto det endelig klart hvem som gikk av med seieren i det populære TV 2-programmet «Sommerhytta». I år var det kjæresteparet Levi Try (23) og Øyunn Krogh (25) som stakk av med seieren, etter en intens hyttekamp mot tre andre par.

De fikk dermed oppnådd den store hyttedrømmen, mens tre andre par måtte dra tomhendt hjem igjen.

Den store finalen har skapt stort engasjement i sosiale medier, og hver av parene har opparbeidet seg store følgerskarer gjennom ukene på skjermen.

SKADET: Da Preben Karlsen (28) skulle bruke en elektrisk sag i TV 2-programmet «Sommerhytta», gikk det galt. - Saga river tak i både lille- og ringfingeren min, sier Karlsen. Video: TV 2 Vis mer

Fritt vilt

Konseptet i programmet går ut på at parene har fått bygge hver sin hytte ved Lyseren Strandpark i Ytre Enebakk. Det er imidlertid bare ett par som får lov til å beholde hytta de har bygget, mens de andre legges ut for salg.

Dermed er det fritt vilt for alle som vil kjøpe de resterende hyttene, og hvem som ender opp med drømmehytta, avhenger av hvem som legger inn det høyeste budet - naturligvis.

Programredaktør i TV 2, Kathrine Haldorsen, forteller til Dagbladet at paret som har bygget den aktuelle hytta, har like store muligheter til å kjøpe som alle andre.

- Hyttene blir lagt ut for salg av grunneier, eventuelt hytteutbygger, og deltakerparene har som alle andre mulighet til å kjøpe dem til markedspris, opplyser hun.

Når det kommer til hvem som faktisk sitter igjen med pengene, forklarer Haldorsen at dette ikke er TV 2. Det er nemlig grunneier, eventuelt hytteutbygger, som tjener på salget av hyttene, ifølge hun.

SPESIELT: Denne hytta ble aldri ferdigstilt. Nå selges den for flere millioner. Foto: Karl Filip Kronstad. Reporter: Jonas Andersen / Dagbladet TV. Vis mer

Pengeinnsamling

Det unge kjæresteparet Esra Maloku (27) og Arber Topallaj (27) var lenge å anse som storfavoritter, etter at de uke etter uke hamret seg inn i hjertene til seerne. Dét til tross for minimalt med byggererfaring.

Både Esra Maloku og Arber Topallaj har foreldre fra Kosovo, men har vokst opp i Norge.

Etter at drømmen om en egen hytte brast, har det imidlertid dukket opp et lite håp for hyttebyggerne. Nå har det nemlig blitt opprettet en pengeinnsamling på vegne av paret, i håp om at folk kan bidra til hyttekjøp likevel.

«Det er mange som heiet på Arber og Esra i årets sesong av sommerhytta. De er fantastiske mennesker som leverte hver eneste uke. De er absolutt verdige vinnere like mye som de som vant. La oss ha to vinnere i år», heter det i beskrivelsen av innsamlingen.

HOS KLOPPEN: Jon Almås avslører at Erik Follestad brøt seg inn i en hytte under innspilling av 71 grader Nord. - Litt for moro skyld! VIDEO: TV2 Vis mer

- Helt sinnssykt

Det er parets kompis som har satt i gang innsamlingen, etter at vennene gikk ut med en fjerdeplass i finalen. Målet er satt til 400 000, og på bare fire dager har det i skrivende stund rullet inn i overkant av 53 000 kroner.

Til God kveld Norge forteller Maloku at kjæresteparet er overveldet av responsen de har fått fra fansen.

- Alle de varme og gode meldingene som er kommet betyr nok for oss, men det er helt sinnssykt at folk ønsker oss dette, forteller Maloku.

Hun forteller videre at pengene som blir samlet inn kommer til å gå til hytte, uansett hva.

- Vi har bestemt oss for at pengene er øremerket til hytte, uansett. Selv om vi er i en etableringsfase og trenger leilighet først, så blir det feil om pengene går til noe annet enn det folk har gitt det til, sier hun til God kveld Norge.

SVARER PÅ KRITIKKEN: Tirsdag 17. oktober tar Sigrid Bonde Tusvik og Lisa Tønne bladet fra munnen om kritikken de fikk da de omtalte Ari Behn i deres podkast. Her kan du høre hva de sier. Reporter: Emilie Rydning / Dagbladet TV Vis mer

Svimlende sum

I fjorårets sesong kunne seerne følge Kjartan Haugen og Knut Ivar Peleruds reise mot seieren.

De vant i en svært spennende finale, og et av parene som måtte se seg slått på mållinja var Jostein Kornstad og dattera Emma Vestby-Kornstad.

Heller ikke for de var deltakelsen forgjeves. Til tross for at de tapte i finalen, ble det etterpå opprettet en kronerulling for far og datter.

Den gang ble det samlet inn svimlende 413 000 kroner fra totalt 2484 givere.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer