«Skal vi danse»

­Dette skjer med nye tiltak

Dette sier tv-kanalene om de nye corona-innstrammingene.

LØPENDE VURDERING: Også tv-programmene må forholde seg til coronapandemien, og denne uken ble tiltakene strammet ytterligere inn. Her er Marte Bratberg og dansepartner Benjamin Yajakoddy fra lørdagens sending. Foto: Espen Solli / TV 2
LØPENDE VURDERING: Også tv-programmene må forholde seg til coronapandemien, og denne uken ble tiltakene strammet ytterligere inn. Her er Marte Bratberg og dansepartner Benjamin Yajakoddy fra lørdagens sending. Foto: Espen Solli / TV 2 Vis mer
Publisert

Denne høsten har en rekke populære tv-programmer måttet gjøre endringer, som følge av den pågående coronapandemien. Der vi vanligvis er vant til å både se og høre publikum, er dette nå blitt kraftig tynnet ut - eller helt fjernet.

Mandag denne uka kom det i tillegg flere nye tiltak, i kjølvannet av at smittespredningen i Norge har økt den siste tida. I august ble det registrert 300 nye tilfeller i uka, i september var det 700 nye ukentlige tilfeller, og i oktober har det vært 900 nye smittetilfeller per uke.

De nye tiltakene er noe som rammer de aller fleste, også underholdningsbransjen.

TILTAK: Raymon Johansen presenterte nye tiltak for å hindre smitte i Oslo. Vis mer

Justerer seg fortløpende

For TV 2-programmet «Skal vi danse» er det imidlertid ikke forventet å skje de store endringene, men programredaktør Kathrine Haldorsen i TV 2 forteller at de hele tida gjør nye vurderinger.

- Vi justerer oss fortløpende etter gjeldende regelverk, men per nå er det ikke behov for å gjøre noen endringer når det gjelder ivaretakelsen av smittevern i «Skal vi danse». TV 2 og Nordisk Film har gjennom hele årets «Skal vi danse» hatt stort fokus på å ivareta smittevern, forklarer hun.

Videre forteller Haldorsen at deltakere og proffdansere til enhver tid må forholde seg til en rekke kjøreregler for å minimalisere risikoen for smitte, og at dette er godkjent av smitteverneksperter og FHI.

- Det innebærer at de lever langt mer forsiktig enn folk flest, mens de er med på «Skal vi danse». Også crewet følger strenge smittevernregler, sier hun, og legger til:

- Når det gjelder publikum forholder vi oss fortsatt til regelen om inntil 200 publikummere med fast sitteplass. Også i salen har vi stort fokus på smittevern, og her gjøres det selvsagt løpende vurderinger ut fra gjeldende regelverk og smittesituasjonen i landet.

OPPMERKSOMHET: Birgit Skarstein og Philip Raabe fikk stående applaus etter deres første dans i «Skal vi danse». Nå forteller hun om oppmerksomheten og den veldig gode kjemien med dansepartneren. Reporter: Emma Eriksson. Video: Steffen Pettersen/ Rød Løper Vis mer

- Gode opplevelser

De samme gjelder også det populære talkshowet «Senkveld med Helene og Stian», der de har fulgt samme regler siden sesongstart.

- Når det gjelder «Senkveld med Helene og Stian» har vi færre publikumsplasser enn maksantallet, ifølge reglene. Dette har vi også operert med siden sesongstart. «Senkveld» følger selvsagt alle FHI sine retningslinjer, slik at det skal være trygt for både gjester, publikum og crew.

Hun legger også til:

- Det er også viktig at folk i denne tøffe tiden får gode opplevelser i trygge omgivelser.

SENKVELD: Artisten Isah fikk påvist coronaviruset etter at han gjestet tv-produksjonen. Vis mer

- Ingen endringer for oss

NRKs prosjektredaktør for «Stjernekamp», Mirja Minjares, sier til Dagbladet at de ikke kommer til å gjøre nye endringer. Det kommer av at det bare er én sending igjen av sesongen. Førstkommende lørdag sendes nemlig den store finalen.

- «Stjernekamp» har hatt et svært strengt smittevernregime gjennom ti ukers produksjon, med egne smittevernansvarlige som overvåker at retningslinjene blir fulgt av crew, artister og publikum. De nye reglene som innføres to dager før finalen utgjør ingen endringer for oss, siden vi er et kulturarrangement med faste seteplasser, sier hun, og fortsetter:

- Vi har cirka 100 publikummere i et lokale med plass til mange flere. Publikum er stort sett familie og venner til artistene, og de slippes inn og sitter i grupper med nøye oppmålt avstand seg imellom.

Hun legger imidlertid til at de fortsetter å følge nøye med på situasjonen, og at de er klare for å følge nye retningslinjer dersom ytterligere innstramminger blir anbefalt.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer