Presidentvalget i USA:

Dette stemmer kjendisene: - Om Hillary blir president går landet under. Hun er en jævla løgner

Bred uenighet om hvem som er best skikket til å styre USA.

FORSKJELLIG POLITISK STÅSTED: Caitlyn Jenner, Mike Tyson og Katy Perry har alle vist engasjement i den amerikanske valgkampen. Foto: NTB Scanpix
FORSKJELLIG POLITISK STÅSTED: Caitlyn Jenner, Mike Tyson og Katy Perry har alle vist engasjement i den amerikanske valgkampen. Foto: NTB ScanpixVis mer

(Dagbladet): Med under to døgn igjen til den store valgdagen i USA er det tilsynelatende relativt jevnt mellom de to presidentkandidatene, selv om Donald Trump såvidt ligger i føringen på to landsdekkende meningsmålinger.

Mange kjendiser har gitt offentlig uttrykk for hvem av kandidatene som mottar deres stemme, og nedenfor har vi listet opp en rekke av de største kjendisenes politiske ståsted.

Disse kjendisene støtter - eller har støttet - Trump:

Mike Tyson

Mike Tyson og Donald Trump har en fortid sammen som går langt tilbake i tid.

TRUMP-FAN: Bokselegenden Mike Tyson. Her på Hollywood Walk of Fame tidligere i år. Foto: NTB Scanpix 
TRUMP-FAN: Bokselegenden Mike Tyson. Her på Hollywood Walk of Fame tidligere i år. Foto: NTB Scanpix  Vis mer

CNN skrev for noen dager siden at da bokselegenden ble funnet skyldig i voldtekt i 1992, gikk Trump offentlig ut for å støtte ham. Tyson ble dømt for å ha voldtatt en da 18 år gammel jente som var med i ei missekåring. Trump gikk ut med en uttalelse om at han ikke fortjente fengselsstraff:

- Denne unge jenta var helt frivillig på rommet hans sent en kveld. Neste dag danset hun på skjønnhetskonkurransen med et stort smil om munnen, hvor hun så veldig lykkelig ut, uttalte Trump til NBC da.

Det er dermed kanskje ikke så overraskende at Tyson ikke nølte med å gi sin støtte til Trump med det samme han ble nominert til presidentkandidat i 2015.

Aaron Carter

Artisten, som tidligere var et stort ungpike-idol, har tidligere uttalt at stemmen hans går til Trump.

«Vil USA ha en president som FØLGER eller en som leder? Jeg stemmer på Donald Trump», skrev Carter i februar i år.

Dette fikk en imidlertid brå vending noen måneder etter, og presidentkandidaten kan nok ikke lenger regne med en stemme fra Carter.

«Jeg har bestemt meg for at jeg ikke kommer til å stemme på Donald Trump. Jeg har sett mye, og for MEG er dette noe jeg ikke kan ta del i. For mange grunner», skrev han derimot 29. april.

Kid Rock

Rockeartisten, og eksmannen til Pamela Anderson, er en hengiven Trump-fan. Tidligere i år, under et intervju med magasinet Rolling Stones , sa han følgende:

«Jeg digger Trump. La en business-mann lede [landet] som en faens business.»

Hulk Hogan

Den store wrestling-mannen har tidligere uttalt til nettstedet TMZ at han gjerne ville vært Donald Trumps visepresident. Det er uklart om han har endret mening, siden kommentaren i 2015.

VISEPRESIDENT: Hulk Hogan, hvis egentlige navn er Terry Bollea, har uttalt at han gjerne skulle vært Trumps visepresident-kandidat. Foto: Stephen Yang / Polaris / NTB Scanpix 
VISEPRESIDENT: Hulk Hogan, hvis egentlige navn er Terry Bollea, har uttalt at han gjerne skulle vært Trumps visepresident-kandidat. Foto: Stephen Yang / Polaris / NTB Scanpix  Vis mer

Caitlyn Jenner

Som man kan se lengre nede i saken, er det ikke politisk enighet innen Kardashian-Jenner-familien. Kardashian-søstrenes stefar - nå stemor - Caitlyn Jenner, har tidligere uttalt at hun vil ha en republikaner som president.

Under en episode i sitt eget reality-show «I am Cait», uttalte hun at hun aldri ville gitt sin stemme til Hillary Clinton:

USIKKERT?: Caitlyn Jenner er konservativ republikaner, men det er usikkert om stemmen faktisk går til Donald Trump i årets valg. Foto: Brian To/Variety/REX/Shutterstock / NTB Scanpix
USIKKERT?: Caitlyn Jenner er konservativ republikaner, men det er usikkert om stemmen faktisk går til Donald Trump i årets valg. Foto: Brian To/Variety/REX/Shutterstock / NTB Scanpix Vis mer

- Om Hillary blir president går landet under. Hun er en jævla løgner.

Hun har likevel sagt at hun ikke har kommet med en offentlig uttalelse til den ene eller den andre kandidaten.

På republikanernes landsmøte i juli, sa hun at «Det var lettere å komme ut som transe, enn det var å komme ut som republikaner. »

Selv om Trump har flere celebre tilhengere, finnes det også mange kjente personligheter som heller vil ha Hillary Clinton som USAs neste president:

Lena Dunham

Girls-stjerna Dunham er en av dem som har gått svært offentlig ut i sin støtte for Hillary Clinton.

På Instagram-profilen sin kan man se en rekke bilder og meldinger hvor hun aktivt støtter presidentkandidaten.

Hun har også vært med på flere av kampanjemøtene i ulike stater, og talte under demokratenes landsmøte i juli. Hun har også intervjuet Clinton personlig, til sin egen nettside LennyLetter.

Robert De Niro

Den kjente skuespilleren og filmprodusenten Robert De Niro er i hvert fall ikke i tvil om hvem han ikke skal stemme på. I videoen under regelrett slakter han Trump:

Han har også støttet Hillary Clinton offentlig, i et intervju med The Daily Beast.

Der uttalte han blant annet at «Forhåpentligvis blir det henne. (...) Hun fortjener å bli president. Og hun er en kvinne, noe som er veldig viktig. Hennes ståsted kan være det vi trenger nå.»

- JEG VIL SLÅ HAM: Skuespilleren Robert De Niro sparer ikke på adjektivene i sin beskrivelse av Donald Trump. Video: #VoteYourFuture / CNN Vis mer

Kim Kardashian

Kim Kardashian uttalte tidligere i høst at hun var usikker på hvem hun skulle gi stemmen sin til. Det ble derimot krystallklart i et innlegg hun har skrevet på sin egen nettside.

IKKE LENGER USIKKER: Realitystjerna Kim Kardashian var tidligere usikker på hvem hun skulle stemme på. Det er hun ikke nå lenger. FOTO: Alberto Reyes/WENN.com / NTB Scanpix
IKKE LENGER USIKKER: Realitystjerna Kim Kardashian var tidligere usikker på hvem hun skulle stemme på. Det er hun ikke nå lenger. FOTO: Alberto Reyes/WENN.com / NTB Scanpix Vis mer

Der skriver hun:

«Jeg snakket lenge med Caitlyn, som oppfordret meg til å gjøre research før jeg bestemmer meg, og at jeg bør stemme på den kandidaten med politikk som sammenfaller med det jeg bryr meg mest om. Så det var det jeg gjorde. Jeg fant ut at jeg, uten tvil, støtter Hillary. Jeg tror Hillary vil være den beste representanten for landet vårt, og at hun er den mest kvalifiserte for jobben. »

I got my selfie!!! I really loved hearing her speak & hearing her goals for our country! #HillaryForPresident

A photo posted by Kim Kardashian West (@kimkardashian) on

Katy Perry

Popartisten Katy Perry er, i likhet med Lena Dunham, en frittalende Hillary-fan. Hun gjorde seg til og med om til presidentkandidaten under årets Halloween-feiring:

Hun har framført på landsmøtet til demokratene i juli, og det ble nylig kjent at Clinton skal være med på scenen 5. november, da Katy Perry holder gratis-konsert til støtte for presidentkampanjen hennes.

I videoen under har artisten prøvd å oppfordre folk til å stemme ved bruk av kreative metoder:

KLÆRNE SPILLER INGEN ROLLE: Popstjernen Katy Perry oppfordrer folk til å stemme på valgdagen. Uansett hva de har på seg. Video: iHeartMedia, Rock The Vote, Funny Or Die Vis mer
Slik kan du følge valgthrilleren på dagbladet.no Vis mer