Dette tror de blir navnet på den kongelige babyen

Kongehusekspertene er delvis enige.

FØRSTEGANGSFORELDRE: Hertuginne Kate og hertug William venter sitt første barn. Hertuginnen ble i dag tidlig innlagt på sykehus, og det britiske Slottet bekrefter at fødselen er i gang. Foto: Stella Pictures
FØRSTEGANGSFORELDRE: Hertuginne Kate og hertug William venter sitt første barn. Hertuginnen ble i dag tidlig innlagt på sykehus, og det britiske Slottet bekrefter at fødselen er i gang. Foto: Stella PicturesVis mer

(Dagbladet): I kveld ble det bekreftet at Hertuginne Kate av Cambridge har født en sønn.

Hva barnet skal hete er foreløpig ikke kjent.

Expressens kongehusekspert, Johan T. Lindwall, har stor tro på at barnet vil bli oppkalt etter sin farmor, dersom det blir en jente:

- Jeg tror Diana vil være et av de mest aktuelle navnene siden prins William var så nær sin mor. Å velge det navnet vil være en flott måte å hedre Diana på. Det er jo vanlig at britiske kongeligheter har flere enn ett navn, men jeg tror bestemt at dersom Diana er aktuelt vil det bli barnets hovednavn, sier Lindwall til Dagbladet og fortsetter:

- Er det derimot en gutt som fødes vil jeg tro at Charles vil være ett av de aktuelle navnene. William er også en absolutt mulighet.  

Lindwall mener også at det kan være mulig at hertuginne Kate og hertug William tenker helt utenfor boksen i sitt valg av navn.

FARMOR: De kongehusekspertene Dagbladet har snakket med mener at «Diana» er det mest sannsynlige navnevalget dersom barnet viser seg å være en jente. Foto. Stella Pictures
FARMOR: De kongehusekspertene Dagbladet har snakket med mener at «Diana» er det mest sannsynlige navnevalget dersom barnet viser seg å være en jente. Foto. Stella Pictures Vis mer

- Nå er jo Kate og William et ungt og moderne par, så det kan jo også være at de går helt i mot strømmen og velger bort de tradisjonelle navnene, slik kronprinsesse Victoria og hennes mann Daniel gjorde. Det som taler mot et slikt valg er at det britiske kongehuset er kjent for å være konservativt, så jeg tror at et modene navn eventuelt må avklares og godkjennes av prins Charles, forteller han.

Navnevalg Det er vanlig at britiske kongelige babyer får flere navn, gjerne tre eller fire. TV 2s kongehusekspert Kjell Arne Totland tror barnet vil bli oppkalt etter en av sine kongelige slektninger.

- Den lille vil jo gå inn i arverekken til tronen etter sin far og farfar, og dette vil få betydning for valg av hovednavn, sier Totland til Dagbladet.

- Hvis det blir en jente, tror jeg bestemt at ett av navnene vil bli Diana. Men hovednavnet tror jeg blir Alexandra, Mary eller Elizabeth. Eller kanskje alle tre? Victoria kan også være aktuelt. Men det kompliserer det nok litt, at de får en regjerende dronning Victoria i Sverige også med tid og stunder, forteller Totland og fortsetter:

- Hvis det blir en gutt, tror jeg ett av navnene kan bli Philip etter oldefar. Men hovednavnet tror jeg blir George, Albert eller James. Eller kanskje Henry?

Lange navn Her er noen av den britiske kongefamiliens fulle navn.

Prins William: William Arthur Philip Louis

Prins Charles: Charles Philip Arthur George

Dronnig Elizabeth II: Elizabeth Alexandra Mary

TRO PÅ DIANA: Dersom den nye kongebabyen blir en jente tror Expressens kongereporter, Johan T. Lindwall, at valget av navn vil falle på «Diana».  
Foto: Lars Eivind Bones / Dagbladet
TRO PÅ DIANA: Dersom den nye kongebabyen blir en jente tror Expressens kongereporter, Johan T. Lindwall, at valget av navn vil falle på «Diana». Foto: Lars Eivind Bones / Dagbladet Vis mer

Prins Harry: Henry Charles Albert David

TRADISJONELLE NAVN: TV 2s kongehusekspert Kjell Arne Totland tror hertuginne Kate og hertug William vil gå for tradisjonelle, kongelige navn.
Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix
TRADISJONELLE NAVN: TV 2s kongehusekspert Kjell Arne Totland tror hertuginne Kate og hertug William vil gå for tradisjonelle, kongelige navn. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix Vis mer