Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer
Min side Logg ut

Kjendisskandaler:

Dette var årets største kjendisskandaler

Årets mest oppsiktsvekkende kjendissaker. 

DRAMATISK ÅR: 2016 har på mange måter vært et av de mest innholdsrike årene i nyere tid for kjendisene. I denne artikkelen kan du lese om noen av sakene som vakte mest oppsikt i år. Foto: Olle Sporrong, NTB scanpix
DRAMATISK ÅR: 2016 har på mange måter vært et av de mest innholdsrike årene i nyere tid for kjendisene. I denne artikkelen kan du lese om noen av sakene som vakte mest oppsikt i år. Foto: Olle Sporrong, NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Snart kan vi vinke farvel til året 2016, og alt det har hatt å tilby kjendissultne journalister og lesere. Betegnelsen «skandaleår» kan utvilsomt brukes om de 300+ dagene verden har gått gjennom fra 1. januar, hvor vi har fått bryne oss på alt fra dopingskandaler til onanistunt.

I fjor kunne Justin Bieber smykke seg med ett av skandaleøyeblikkene, som ble til i sekundet han forlot scenen på Chateau Neuf i Oslo på grunn av litt vannsøl.

I de få timene vi har igjen av året nå er det derfor betimelig å spørre seg selv: Hvilke ramaskrik har verden og Norges kjendiser stått for i år?

Vi i Dagbladets kjendisredaksjon har listet opp øyeblikkene som fikk utallige mennesker der ute i den vide verden til å måpe.

Ranet som rystet verden

Realitystjerne, modell og ikon Kim Kardashian West har de siste månedene holdt en lav profil. Hun har gjemt seg for paparazzien, holdt seg unna sosiale medier og ikke uttalt seg til offentligheten. For noen måneder siden skjedde nemlig noe som rystet stjerna dypt.

DE SISTE BILDENE: Kim Kardashian er kjent for å pynte seg, og viste seg stolt fram under moteuka i Paris i dette Balenciaga-antrekket. Dager etterpå skjedde ranet, og Kardashian gikk i eksil. Hun har ikke vist seg fram på samme måte siden. Foto: NTB scanpix
DE SISTE BILDENE: Kim Kardashian er kjent for å pynte seg, og viste seg stolt fram under moteuka i Paris i dette Balenciaga-antrekket. Dager etterpå skjedde ranet, og Kardashian gikk i eksil. Hun har ikke vist seg fram på samme måte siden. Foto: NTB scanpix Vis mer

Fem bevæpnede menn fikk med seg smykker og juveler til en verdi av 90 millioner kroner da de forsynte seg fra Kardashians luksusleilighet i Paris i starten av oktober. Selv ble hun bundet fast og plassert i et badekar.

Tobarnsmoras stylist og nære venninne, Simone Harouche, befant seg i en annen del av leiligheten da innbruddstyvene tok seg inn. Hun klarte å få kontakt med Kardashians livvakt, Pascal Duvier, og storesøster Kourtney, som igjen ringte politiet.

Etter fem minutter var marerittet over, men ranerne kom seg unna. Ektemannen hennes, rapper Kanye West, avlyste konserten han holdt umiddelbart da han fikk vite om ranet. Han fløy ned til Paris for å være med sin partner.

Politiet har vært ordknappe med å offentliggjøre nye detaljer fra etterforskningen, men har fortalt at de går gjennom overvåkningsmateriale fra Kardashians leilighet. De nekter imidlertid å svare på om ranerne kan ha fått hjelp fra noen på «innsiden».

I november viste Kardashian seg for første gang etter ranet, da hun ble observert på ektemannen Kanye Wests konsert i California.

Dopingtatt idrettsheltinne

I september testet Norges langrennsdronning Therese Johaug (28) positivt i en dopingprøve. Det var det anabole steroidet closterbol hun hadde fått i seg, gjennom en tube med Trofodermin.

Testresultatet ble kjent i den andre uka av oktober, og mannen i gata var raskt ute med å spekulere i hva som egentlig hadde skjedd.

Sjokkbeskjeden skapte ramaskrik gjennom store deler av Skandinavia, og en gråtkvalt Johaug var tidlig ute med å poengtere at hun hadde «null skyld» i dette.

GRÅTKVALT: Therese Johaug la ikke skjul på at dopingsjokket hadde vært vanskelig for henne, og tok til tårene under den første pressekonferansen om saken. Foto: NTB scanpix
GRÅTKVALT: Therese Johaug la ikke skjul på at dopingsjokket hadde vært vanskelig for henne, og tok til tårene under den første pressekonferansen om saken. Foto: NTB scanpix Vis mer

Det var landslagslegen som ga henne kremen, som hun brukte for å behandle en betent og blødende leppe. På forpakningen sto det «doping» i store bokstaver inne i et varseltegn, for å signalisere at steroidet kremen inneholdt ikke var lovlig å bruke om man var konkurrerende.

Legen måtte gå, men det var fortsatt enkelte som mente at skiheltinnen selv hadde skyld i saken.

Påtalenemnda i Antidoping Norge har lagt ned påstand om at Therese Johaug utestenges i 14 måneder.

Spørsmålene om framtida til 28-åringen har vært mange, selv om manager Jørn Ernst har vært klar på at hun ikke legger opp. Tidlig i desember tok Johaug selv bladet fra munnen.

- Den indre skigleden er så stor. Jeg kjenner det hver dag. Når jeg våkner står det to bokstaver i hodet mitt: «OL», sa hun på P1.

Mye er fortsatt usikkert, men vi kan med all sikkerhet si at dette har vært en av de mest oppsiktsvekkende sakene fra året som har gått. Sjeldent har nordmenn engasjert seg så mye i idretten.

Onanisjokk for Sverige

Det er ikke bare idrettsstjerner som har klart å lamslå fans dette året. Musikere har også stått for mye av sjokkfaktoren, og ingen har nådd et like høyt nivå som svenske Tove Lo.

Foruten å tatovere en vagina eller å vise seg i «livmorkjole», snudde hun nabolandet vårt på hodet i starten av november. Stjerna sang låta «Cool Girl» under en sending av svenske «Idol», og befølte like gjerne seg selv på scenen.

Stuntet skapte en seerstorm, og flere mente at dette ikke hørte hjemme i et familieprogram. «Idol» går for øvrig ikke direkte, og kanalen valgte å beholde onanistuntet på i den endelige versjonen.

Tove Lo måtte selv gå ut på Twitter for å avdramatisere stuntet, som skapte overskrifter i flere svenske og norske aviser.

- Det å ta på seg selv er vel kanskje det minst skadelige en kan gjøre, skrev hun.

BLE FOR DRØYT: Tove Los seksuelle gest sørget for en seerstorm mot svenske TV4. Hun angret selv ikke på noe. Foto: Olle Sporrong
BLE FOR DRØYT: Tove Los seksuelle gest sørget for en seerstorm mot svenske TV4. Hun angret selv ikke på noe. Foto: Olle Sporrong Vis mer

Reklamerte for smykke i pappas sendetid

Donald Trumps eldste datter Ivanka Trump (35) er kjent for å være notorisk mediesky. Denne høsten har hun likevel klart å skape flere medieoppslag, blant annet på grunn av designmerket hun eier.

Ivanka Trumps motemerke måtte i høst gjennomføre tiltak etter at kjendisdattera sendte ut e-poster til flere motejournalister, der hun promoterte armbåndet hun brukte i «60 Minutes»-intervjuet sammen med resten av familien.

FAMILIEN TRUMP:  Tidligere i høst ble «60 Minutes»-episoden som fokuserte på Trump-familien vist i USA. Ivanka Trump (t.h) får nå kritikk for å ha promotert et armbånd hun selv har designet i episoden, og beskyldes for rolleblanding. F.v: Donald Jr, Eric Trump, Donald Trump, Melania Trump og Ivanka Trump. Foto: NTB scanpix
FAMILIEN TRUMP: Tidligere i høst ble «60 Minutes»-episoden som fokuserte på Trump-familien vist i USA. Ivanka Trump (t.h) får nå kritikk for å ha promotert et armbånd hun selv har designet i episoden, og beskyldes for rolleblanding. F.v: Donald Jr, Eric Trump, Donald Trump, Melania Trump og Ivanka Trump. Foto: NTB scanpix Vis mer

E-posten hevdet at armbåndet var en kommende trend, og at det var Ivankas favoritt fra Metropolis-kolleksjonen. Smykket er ikke på den billige siden av skalaen, og de to versjonene av armbåndene merket har selges for henholdsvis 74 000 kroner og 84 000 kroner.

Dette skapte en storm. Om familien hadde kommersielle interesser ved familiefarens kommende presidentperiode, ble det blant annet stilt spørsmål ved.

Designmerkets direktør, Abigale Klem, har nå beklaget seg etter at e-postene ble sendt ut. Selv legger hun skylda på en ansatt «med gode intensjoner».

Komiker anket dom

I september måtte væpnet politi rykke ut til Aker Brygge midt på formiddagen, der en mann var observert med pistol. Det viste seg imidlertid senere at aktuelle våpenet var et leketøy i plast, men at det likevel var tilstrekkelig egnet til at Oslopolitiet grep inn.

Mannen som ble anholdt for ulovlig bevæpning på offentlig sted og ordensforstyrrelse var komiker Kristian Valen.

Kristian Valen vakte også oppstyr i februar, da han la ut et bilde av to politibetjenter som hadde rykket ut i forbindelse med et oppdrag på hans hjemmeadresse. Politiet opplevde Valens handlinger som truende, og han ble tiltalt for dette forholdet.

For dette ble Valen i tingretten dømt til 21 dagers ubetinget fengsel, og må også betale saksomkostninger på 15 000 kroner. Fra dommen blir det trukket seks dager som Valen allerede har sittet i varetekt.

Komikeren anket dommen da den falt, og er ifølge advokat John Christian Elden uenig i at han har framstått truende. Han erkjente heller ikke straffskyld den 26. september, få dager før dommen falt.

Voldsangklaget i offentlig skilsmisse

Etter bare 15 måneders ekteskap, søkte skuespiller og modell Amber Heard (30) om skilsmisse fra Hollywood-stjerna Johnny Depp.

Grunnene var mange, og det kan være lett å miste fotfeste i antall nyhetssaker om det mye omtalte paret.

Ekteskapet varte i 15 måneder. Den 23. mai i år søkte Heard om skilsmisse fra «Pirates of the Caribbean»-stjerna.

Bare dager seinere søkte Heard om besøksforbud, fordi hun hevdet han hadde mishandlet henne. Stjerna viste da et bilde som hevdet å vise henne etter angrepet.

Heard har også forsøkt å bevise de angivelige voldsepisodene på andre måter, deriblant med en mobilvideo og et grotesk bilde av en avkappet finger.

I kjølvannet av dette ble det blant annet oppfordret til boikott av Depp, som da spilte verden rundt med bandet sitt Hollywood Vampires. Hans datter, it-jenta Lily Rose Depp, viste derimot støtte til faren.

Ifølge The Guardian ble besøkforbudet innvilget, og Depp ble beordret å holde seg unna 30-åringen.

I august ble det bekreftet av AP at Heard hadde trukket voldsanklagene mot Depp, og at de to hadde inngått et forlik i skilsmissesaken.

Saken er lagt død, og i uttalelsen ønsker begge hverandre lykke til videre. Heard har påpekt at hun skal donere noe av erstatningspengene til et veldedig formål.

- Suge pikk ti ganger i døgnet

I starten av februar skapte Kari Jaquesson overskrifter over hele landet, etter å ha kommet med en svært kontroversiell uttalelse på 8. mars-komiteens parolemøte i Oslo.

Tre Unge Venstre-politikere forlot møtet etter utsagnet. Representantene fra ungdomspartiet kom med forslag om å fjerne «håndhev sexkjøpsloven» som flaggsak under markeringen.

Svaret fra trimkjendis Kari Jaquesson rystet jentene, og nestleder Oslo Unge Venstre, Anna Dåsnes, sa til Dagbladet at «Jaquesson tok ordet og sa blant annet at vi burde suge ti pikker om dagen for å skjønne hvordan det er å jobbe på bordell».

Jaquesson skrev et innlegg der hun gikk gjennom sin versjon av saken. Studentkanalen Radio Nova, som var til stede på møter, slapp et lydopptak der det kommer fram hva Jaquesson sa på møtet:

«Da må jeg få lov å adressere det forslaget om bordeller og vil anbefale en liten studietur til Belgia og Tyskland for å se hvor nydelig det foregår i disse ordnede formene. Også synes jeg ... også synes jeg at du skal prøve å suge pikk ti ganger i døgnet et helt år for å se hvor gøy du synes det er», sa hun.

Venstre-leder Trine Skei Grande reagerte sterkt på Jaquessons uttalelser under møtet, og ba henne om å si unnskyld.

Trimkjendisen beklaget seg overfor jentene i ettertid.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!