Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer
Min side Logg ut

«Farmen» 2016:

Dette var ikke helt som det så ut på tv

I onsdagens «Farmen»-episode setter Alis ubetenksomhet bakstehuset i fare for å brenne ned. Eller?

OPPFATTA IKKE DRAMATIKKEN: I onsdagens episode av «Farmen» trår Laila Lochert (t.h.) til for å redde bakstehuset fra å ta fyr. Det virker som om det er Ali Ahmads ubetenksomhet med tjæregryta som setter huset i fare. Men selv kjenner han seg ikke helt igjen i framstillinga. Foto: TV 2
OPPFATTA IKKE DRAMATIKKEN: I onsdagens episode av «Farmen» trår Laila Lochert (t.h.) til for å redde bakstehuset fra å ta fyr. Det virker som om det er Ali Ahmads ubetenksomhet med tjæregryta som setter huset i fare. Men selv kjenner han seg ikke helt igjen i framstillinga. Foto: TV 2 Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): I TV 2-programmet «Farmen» denne uka er en del av det såkalte ukesoppdraget å utvinne tjære som skal brukes til å tjærebre bryggerhuset og hesteskuret.

I onsdagens episode blir det dramatisk når Ali Ahmad (29) går fra tjæregryta som står til oppvarming på ei takke i bakstehuset på gården.

Tjæra, som er svært brannfarlig, koker over og renner ned på den glovarme takka. Dette fører til kraftig røykutvikling, som Laila Lochert (40) blir oppmerksom på når hun går inn i bakstehuset for å varme vann.

- Da jeg kom inn boblet tjæra over og rett ned på takka. Det var den røykutviklinga! Jeg kom nok i 12 time, for å si det sånn! Jeg var på rett plass til rett tid, ellers kunne hele bakstehuset ha brent ned, sier Lochert til Dagbladet i dag.

«Hva faen har skjedd nå?»

I episoden kan det virke som om Ali Ahmad helt ubetenksomt og umotivert forlater bakstehuset der tjæra står på varmen, sammen med storbonde Burhan Qaderi (29).

Det neste man får se er at røyken kommer sivende illevarslende ut av pipa på bakstehuset, og at Laila Lochert redder situasjonen ved å løpe ut med tjæregryta.

Overfor Dagbladet røper Ahmad imidlertid hva som egentlig hendte. Det var ikke tilfelle at han ble lei av å passe på tjæregryta:

- Det som skjedde var at vi skulle gå og spise.

PASSA PÅ: Ali Ahmad (t.v.) sier til Dagbladet at han og storbonde Burhan Qaderi gjorde sitt beste for at tjæregryta skulle stå trygt på varmen i bakstehuset. Foto: TV 2
PASSA PÅ: Ali Ahmad (t.v.) sier til Dagbladet at han og storbonde Burhan Qaderi gjorde sitt beste for at tjæregryta skulle stå trygt på varmen i bakstehuset. Foto: TV 2 Vis mer

29-åringen fra Oslo legger til at det også ble gjort en vurdering av hvorvidt gryta kunne bli stående på varmen i mellomtiden eller ikke.

- Jeg satte tjæregryta på et spesielt underlag med føtter på, slik at det ikke skulle bli for varmt mens jeg var borte. Jeg spurte de andre, og alle sa at det sikkert gikk greit, at vi kunne gå og spise.

- Men hvorfor oppdaget Laila hva som var i ferd med å skje i bakstehuset?

- Alle sammen var med og spiste, men Laila gikk vel ut igjen litt før oss andre. Så da jeg kom ut til bakstehuset igjen var det litt sånn «hva faen har skjedd nå?».

OS OG RØYK: Laila Lochert kom ut til et røykfylt bakstehus mens de andre deltakerne slappa av etter lunsj. Foto: TV 2
OS OG RØYK: Laila Lochert kom ut til et røykfylt bakstehus mens de andre deltakerne slappa av etter lunsj. Foto: TV 2 Vis mer

Laila Lochert sier til Dagbladet at hun gikk først fra måltidet fordi hun fort blir rastløs og ville komme igang med arbeidet igjen.

Hun påpeker at hun ikke visste at tjæregryta stod på varmen mens alle satt inne og spiste lunsj.

- Jeg ante ikke at det stod på noe tjære. Da hadde jeg gjort noe med det, for å si det sånn. For jeg vet hvor brannfarlig det er, sier Lochert i dag.

- Trodde ikke huset skulle brenne ned

I episoden er sekvensen der Lochert bærer ut den brannfarlige tjæra i all hast temmelig dramatisk.

Ahmad forteller på sin side at han ikke opplevde hendelsen som spesielt alvorlig der og da.

- Laila begynte å rope og gaule på meg. Jeg har nok en litt annen opplevelse av det som skjedde enn tv-seerne kanskje har, for jeg tar Lailas reaksjoner med en klype salt. Jeg oppfatta det ikke som så veldig alvorlig med én gang, Laila har en tendens til å overreagere iblant i mine øyne, sier han til Dagbladet.

Når Dagbladet snakker med Lochert om hendelsen, tar hun Ahmads karakteristikk av henne med godt humør:

- Det er ikke så rart at han trodde jeg overdrev, jeg er jo en høylydt nordlending! Men det hender at det er noe mening bak gnålet og gaulinga mi også.

HVOR SKAL DU, ALI?: I onsdagens episode av «Farmen» kan seerne så vidt høre at Ali sier noe om å «hente mer ved» til takka i bakstehuset. At samtlige deltakere skulle samles til lunsj, kom derimot ikke fram. Foto: TV 2
HVOR SKAL DU, ALI?: I onsdagens episode av «Farmen» kan seerne så vidt høre at Ali sier noe om å «hente mer ved» til takka i bakstehuset. At samtlige deltakere skulle samles til lunsj, kom derimot ikke fram. Foto: TV 2 Vis mer

Til tv-kameraene sier Ahmad at han «hadde dævva» hvis bakstehuset hadde brent ned på grunn av uhellet med tjæregryta.

I dag påpeker han imidlertid at han var mest redd for å ødelegge det felles ukesoppdraget.

- Men jeg tok det seriøst, det gjorde jeg jo. Det blir riktig å si at jeg var bekymra for at det kunne ødelegge resten av ukesoppdraget, men jeg trodde ikke bakstehuset skulle brenne ned, altså. Da jeg kom ut dit var røyken borte og sånn, jeg måtte bare vaske takka etterpå.

- Men det hadde jo vært action hvis bakstehuset hadde brent ned, hehe... Dét hadde satt sitt merke på gården! legger Ahmad spøkefullt til.

Dagbladet har vært i kontakt med TV 2s pressekontakt for «Farmen», Alex Iversen, som ikke har noen kommentar til saken.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!