Prins Philip:

Dette vet vi om begravelsen

Hertugen av Edinburg ble 99 år. Nå starter en åtte dagers sørgeperiode.

99 ÅR: Prins Philip døde fredag ettermiddag. Dette vet vi om den kommende begravelsen hans. Foto: Olivia Harris / Reuters / NTB
99 ÅR: Prins Philip døde fredag ettermiddag. Dette vet vi om den kommende begravelsen hans. Foto: Olivia Harris / Reuters / NTB Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Fredag kom den triste beskjeden om at prins Philip, hertugen av Edinburg, hadde gått bort. Dronning Elizabeths (94) høyre hånd i mer enn sju tiår ble 99 år gammel, og rakk dermed akkurat ikke å fylle de magiske 100.

«Det er med dyp sorg at hennes majestet dronninga kunngjør dødsfallet til sin elskede ektemann, hans kongelige høyhet prins Philip, hertug av Edinburgh», meldte det britiske kongehus.

Med kongelige dødsfall kommer også spekulasjoner om når, hvor og hvordan en begravelse vil finne sted. Først må imidlertid en åtte dagers sørgeperiode skje.

Sørgeperiode

En planlegging av prinsens begravelse har allerede startet, og ifølge Independent vil den skje så fort den nevnte sørgeperioden er over. De neste åtte dagene vil dronninga avstå fra å utføre noen kongelige plikter. Alle statsforhold vil også bli satt på pause.

Etter de åtte dagene forventes det en ytterligere sørgeperiode for de kongelige - nærmere bestemt i 30 dager. Gardister vil også bli sett med svarte armbånd på uniformene sine i denne perioden.

Etter alt å dømme vil begravelsen altså skje så fort den offisielle sørgeperioden er over, noe som vil bety at det skjer lørdag 17. april. Ifølge Independent vil den finne sted i St. Georges kapell i Windsor Castles.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer