«Maskorama»:

Dette «vinner» de

«Maskorama»-vinneren kåres lørdag kveld.

FINALE: Nøkken måtte forlate «Maskorama» forrige helg. Lørdag vinner enten snømonsteret, dragen eller bamsen konkurransen. Foto: Julia Marie Naglestad/NRK
FINALE: Nøkken måtte forlate «Maskorama» forrige helg. Lørdag vinner enten snømonsteret, dragen eller bamsen konkurransen. Foto: Julia Marie Naglestad/NRK Vis mer
Publisert

Om bare kort tid får ivrige tv-seere endelig svaret på hvem de tre siste kjendisene i «Maskorama» er.

Det gjemmer seg nemlig fremdeles noen inni snømonsteret, dragen og bamsen - men lørdag, i forbindelse med finalen, får vi altså svaret på Norges største gjettelek.

I fjor var det artist Ulrikke Brandstorp (26) som trollet som gikk helt til topps, men hvem som vinner i år gjenstår altså å se.

Men hva vinner de egentlig?

Medalje

Dagbladet har spurt Jan Egil Ådland, prosjektredaktør i NRK, om nettopp det, og han svarer følgende:

- Det er ingen premie i «Maskorama» utover heder og ære, og gleden ved å lure publikum helt til siste slutt. «Maskorama» er først og fremst en gjettelek, så det har aldri vært aktuelt med en premie for vinneren.

«MASKORAMA»: Bamsen viste trolig frem litt mer enn det som var meningen i lørdagens opptreden. Video: NRK Vis mer

- Jeg har heller ikke inntrykk av at det har vært viktig for deltakerne, legger han til.

Ådland kan imidlertid røpe at deltakerne ikke går helt tomhendte hjem, men at de får en spesiallaget medalje fra Kjell Nordstrøm. Det er også Nordstrøm som står bak de imponerende kostymene kjendisene gjemmer seg bak.

Hva skjer med kostymene?

Det er heller ikke kjent hva som skjer med kostymene når sesongen er ved veis ende.

Fjorårets kostymer ble stilt ut på Deichman i Bjørvika i en periode, men hva som skal skje med frosken, heldiggrisen, havfruen, nøkken, bamsen, snømonsteret og dragen har vi ikke bestemt oss for ennå, sier Ådland.

- Nå er vi mest opptatte av finalen på lørdag, der hele tre finalister må kaste maskene, fortsetter han.

MASKORAMA: Karsten Warholm bekrefter/avkrefter rykter om mulig deltakelse i årets Maskorama. VIDEO: Ragna Kristine Sandholt/Dagbladet Vis mer

Tar grep

Tidligere denne uka ble det kjent at NRK gjør endringer før lørdagens finale. Regjeringen la nemlig fram nye coronatiltak, som naturligvis preger produksjonen.

Regjeringen opplyste tirsdag kveld at det på offentlige arrangementer blir lov med tre ganger kohorter av 200 personer med to meter avstand mellom kohortene - altså 600 personer der det er faste tilviste plasser.

I ettertid har Ådland fortalt til Dagbladet at de skal løse det slik:

- Vi prioriterer publikum etter når de kjøpte billetter, slik at de som kjøpte først beholder sin plass. De som ikke får plass får refundert billettkostnaden, sa han, og fortsatte:

- Det er med tungt hjerte vi må kontakte 400 personer som trolig har gledet seg til «Maskorama»-finalen like mye som oss.

SVARER: Birgit Skarstein svarer på Maskorama-ryktene under Skal vi danse-finalen 13. november 2021. Video: Thea Hope. Reporter: Kine Falch Vis mer

Videre informerte han om at de som beholder plassen sin i studio vil bli bedt om å bekrefte på mail at de faktisk kommer.

De som får beskjed om at de har mistet plassen sin i salen, vil derimot få mulighet til å sette seg på venteliste i tilfelle noen av de som har plass velger å bli hjemme.

Ådland understreket at dersom noen ender uten plass i studio på finalen, vil de få muligheten til å kjøpe billetter før alle andre til en eventuell ny sesong.

Maskorama Les alle sakene her Foto: NRK

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer