Kongelig julefeiring:

Dette visste du ikke om julefeiringen

- En tradisjon som kongen og dronninga har videreført, sier kongehusekspert.

KONGELIG JUL: Kongefamilien har lange tradisjoner for julefeiringen. Foto: Lise Åserud / NTB
KONGELIG JUL: Kongefamilien har lange tradisjoner for julefeiringen. Foto: Lise Åserud / NTB Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Jula betyr familie, tradisjoner og ro for mange. Det samme gjelder kongefamilien, som i likhet med flere nordmenn har klare tradisjoner for høytida.

De viser seg som regel for folket i anledning gudstjeneste første juledag, men det er likevel mye man ikke vet om den norske kongefamiliens julefeiring.

Kong Harald (84) og dronning Sonja (84) tilbringer som regel jula på Kongsseteren i Holmenkollen, og feirer vanligvis annethvert år med kronprinsfamilien og prinsesse Märtha Louises (50) familie.

Tidligere har imidlertid hele kongefamilien vært samlet til feiring, noe de også var på Skaugum i fjor. Også i år feirer kongeparet julaften hos kronprinsfamilien på Skaugum.

Julematen

Ifølge Se og Hørs kongehusekspert Caroline Vagle bruker kronprinsfamilien når de feirer hjemme eller på hytta å gå i kirken på julaften. Kongeparet og deres gjester går som nevnt i kirken på første juledag.

Hvert år er det en evig diskusjon om ribbe eller pinnekjøtt er den beste julematen. Enkelte dropper imidlertid begge deler, og velger noe helt annet. Det gjør også kongefamilien, sier Vagle.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer