«Love Actually»:

Dette visste du kanskje ikke om «Love Actually»

En av skuespillerne tjente over 35 000 kroner i sekundet.

IKONISK: «Love Actually» har fått en spesiell plass i manges hjerter. I 2008 ble den kåret til tidenes julefilm. Foto: All over press, Universal / Filmweb
IKONISK: «Love Actually» har fått en spesiell plass i manges hjerter. I 2008 ble den kåret til tidenes julefilm. Foto: All over press, Universal / Filmweb Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

I år er det 15 år siden den romantiske komedien «Love Actually» kom ut, og opp gjennom åra har den britiske filmen og dens mange hendelsesforløp fått en spesiell plass i tv-seernes hjerter, og kanskje særlig i tiden før jul.

I 2008 ble den av Dagbladets lesere kåret til tidenes beste julefilm, og det er tydelig at mange ser på filmen for å komme i julestemning. I år er det derimot ingen norske tv-kanaler som har planer om å sende den populære komedien, til seernes store skuffelse.

En rekke kjente navn ble huket inn til å spille i filmen, og i hovedrollene er blant andre Keira Knightley (33), avdøde Alan Rickman, Hugh Grant (58), Liam Neeson (66), Colin Firth (58) og Emma Thompson (59).

Den populære filmen har en rekke ikoniske scener, og det er vel svært få som ikke husker den noe klønete gaveinnpakkingen til Rowan Atkinsons (63) rollefigur bak smykkedisken - eller den romantiske kjærlighetserklæringen med håndskrevne plakater til Keira Knightleys rollefigur, Juliet.

For noen år tilbake ble det imidlertid kjent at det ligger mer bak enkelte av scenene enn det øyet kan se, da manusforfatter Emma Freud (56) la ut en rekke innlegg på Twitter med hemmeligheter fra innspillingen.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer