Diane Kruger ble vurdert som «for pen til å spille en rolle med substans»

Kruger om anmeldelsen som fikk henne til å bli tøffere. 

IRRITERT: Diane Kruger husker fortsatt filmanmeldelsen hvor det stod at hun var «for pen til å spille en rolle med substans». Foto: Stella pictures. 
IRRITERT: Diane Kruger husker fortsatt filmanmeldelsen hvor det stod at hun var «for pen til å spille en rolle med substans». Foto: Stella pictures.  Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Da Diane Kruger spilte rollen som Helen i filmen «Troy» i 2006, skrev anmelderen i New York Times at hun var «for pen til å spille en rolle med substans».

I et intervju med The Guardian, ti år og 30 filmer senere, innrømmer hun at denne anmeldelsen fortsatt irriterer henne.

- For en uvintende og idiotisk ting å si!, sier hun til avisen.

- Men det påvirket meg veldig på det tidspunktet fordi jeg tenkte: «Hvorfor snakker hun om hvordan jeg ser ut? Hvorfor snakker hun ikke om hva jeg gjorde i filmen?» Det lærte meg to ting, å ikke lese anmeldelser, og å bli tøffere. Så jeg tenkte «Pokker heller» og «Pokker ta dem»!, sier Kruger, som er aktuell med filmen «The Infiltrator».

Kruger, som er tidligere modell, forteller at anmeldelsen fikk henne til å jobbe hardere og vise dem at hun kunne gjøre andre ting.

Ikke den eneste

Kruger er langt fra den første som har irritert seg over utseendefokus på kvinnelige skuespillere.

Blant annet har skuespiller Renée Zellweger, som har måttet tåle at det gjentatte ganger er blitt stilt spørsmål ved utseendet hennes, tordnet mot utseendefokuset.

Under et intervju med The Hollywood Reporter i august, ble Zellweger igjen spurt om utseendet.

- Denne samtalen gjør at problemet bare fortsetter. Hvorfor snakker vi om hvordan kvinner ser ut? Hvorfor verdsetter vi skjønnhet høyere enn hva kvinner bidrar med i samfunnet? Det ser ikke ut til at vi verdsetter skjønnhet mer enn hva man bidrar med når det kommer til menn. Det er ganske enkelt ikke et tema, sa hun.

Satte programleder på plass

Nylig gikk også et intervju med Helen Mirren fra 1975, viralt.

Mirren ender opp med å sette programlederen ettertrykkelig på plass for sexistiske spørsmål, til tross for at bakgrunnen for intervjuet var at hun skulle spille rollen som Lady Macbeth, skriver Vanity Fair.

Et av spørsmålene Mirren fikk var om hun trodde det er et faktum at «det som best kan beskrives som utstyret ditt, hindrer deg i søken etter å bli en seriøs skuespiller?»

Da Mirren så intervjuet mange år senere sa hun til The Telegraph at hun hadde vært livredd.

- Det var sjokkerende! Det var det første talkshowet jeg gjorde. Jeg var livredd. Jeg så det og jeg tenkte faktisk at «Fy søren! Jeg klarte meg veldig bra». Jeg var jo så ung og uerfaren. Og han var en sånn f... sexistisk gammel gris. Han var det. Han nekter for det den dag i dag, men så klart var han det, sier hun.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer