DiCaprio ble dekket av maur, spiste rå lever og måtte bade i isvann flere ganger om dagen

Slik blir Golden Globe-favoritten «The Revenant».

(Dagbladet): Det er ingen hemmelighet at Leonardo DiCaprio er en av verdens største skuespillere. Til tross for sine prestasjoner i filmer som «Titanic», «Blood Diamond» og «Shutter Island», har stjerna aldri fått så mye som en eneste Oscar-statuett.

Nå er det ikke helt umulig at det endrer seg.

41-åringen blir på nyåret filmaktuell i Norge med hovedrollen i «The Revenant», filmen som har vært alt annet enn enkel å spille inn. Den har norgespremiere 22. januar.

Å spise rå lever var bare en av prøvelsene DiCaprio måtte gjennom for å få den sanne historien over til lerretet.

Bjørneangrep Filmen baserer seg på historien til Hugh Glass. i 1823 ble han angrepet av en grizzlybjørn i villmarken.

Han klarte likevel å karve seg hele 320 kilometer vekk fra angrepsstedet, og overlevde ved å spise bær. For å lege skadene bjørnen påførte ham, brukte han igler og maggotter til å rense sårene med. Totalt var han seks uker alene i villmarken.

Glass var på jakt etter hevn. Det på mennene som forlot han i villmarken, uten våpen og for døden.

Historien skal gjenfortelles av ingen ringere enn DiCaprio. I en rekke intervjuer forteller både han og andre involvert i filmens produksjon om hva stjerna måtte gjennomgå i prosessen.

Til Mens Journal forklarer DiCaprio at det var kalde perioder. Spesielt da han måtte bade i en jakke laget av bjørnepels.

- Den absorberte rundt 20 kilo vann, som frøys til is med en gang. Hver dag kjempet jeg og de andre en kamp om å ikke få hypotermi, forklarer han.

Ifølge The Washington Post trodde mange som var på førpremieren at DiCaprio faktisk spilte med en ekte bjørn i filmen.

De kan derimot avsløre at den er laget digitalt, men at scenene hvor skuespilleren blir kasta rundt og tråkka på er ekte. Flere trodde faktisk at stjerna ble voldtatt av beistet.

Spiste rå lever Ingen skal si at DiCaprio ikke bruker lang tid på rollene sine. Du har kanskje sett bilder av stjerna på rød løper de siste åra, men et skjegg som det har versert flere meninger om. Dette hadde han i halvannet år, bare på grunn av rollen.

- Skjegget ble som partneren min. Man sover med det. Å barbere det bort var som å fjerne dreads, forklarer stjerna til Variety.

Til tross for at hårveksten i ansiktet kanskje ikke var det mest psykisk utfordrende stjerna måtte belage seg på, måtte 41-åringen kaste seg ut på dypere vann for å bli kjent med rollen.

Det involverte å spise en rå bisonlever. Dette til tross for at det var konstruert en falsk en til han av gele.

- Det ekleste er membranen rundt den. Det var som en ballong. Når du biter den i deg, sprekker det i munnen, forklarte han.

VILLMARKSKONGE: Leonardo DiCaprio spiller Hugh Glass, en mann som blir brutalt skadet i villmarken. For å overleve må han gjøre ekstremte ting. Alt dette i jakten på hevn. Foto: Twentieth Century Fox via AP
VILLMARKSKONGE: Leonardo DiCaprio spiller Hugh Glass, en mann som blir brutalt skadet i villmarken. For å overleve må han gjøre ekstremte ting. Alt dette i jakten på hevn. Foto: Twentieth Century Fox via AP Vis mer

Regissør Alejandro Inarritu var skeptisk til leverspisingen, men mener det forbedret skuespillerprestasjonene til DiCaprio.

Importerte maur Inarritu har også uttalt seg til flere aviser og magasiner om Dicaprios vilje til å gjennomføre rollen best mulig. Han forklarer til Variety at de skulle ha detaljene på plass.

Dette involverte å fly hele to lass med maur til innspillingsstedet.

Dette fordi det ikke var noen maur i Calgary, så de måtte hentes fra Britisk Columbia. Maurene fløy første klasse med en hensikt - å kravle over kroppen til hovedskuespilleren.

Journalister i The Washington Post mener ikke at de så denne maur-scenen i filmen, som sier litt om hvor mange detaljerte scener denne filmen faktisk har. Det koster trolig litt å fly maur første klasse.

Filmen har for øvrig et budsjett på 135 millioner dollar.

Oscar-jakten Regissøren har allerede flere Oscar-statuetter i sekken. Dette fra fjorårets «Birdman». Også Emmanuel Lubezki er med på denne filmen som filmfotograf. Han vant også Oscar-pris for «Birdman».

Det kan virke som om den eneste uten den hederlige prisen på CV-en er filmens hovedskuespiller. Dicaprio har vært nominert fire ganger, men aldri stukket av med statuetten.

At skuespilleren aldri har vunnet, har blitt en meme på internett. Flere spøker med at stjerna gråter hver Oscar-kveld, mens andre heier han fram.

«The Revenant» er nominert til flere Golden Globe-priser.

Vi får bare se om filmen, som er favoritt til å bli nominert, sanker nominasjoner i Dicaprios navn.