Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer
Min side Logg ut

Didriks «hard» kan bli din

Russen ler av Solli-Tangens engelskkunnskaper.

MED DIDRIKS TILLATELSE: De fire russene Dagbladet møter ved Oslo S mener det er helt greit med litt vennlig dissing av engelskkunnskapene til den unge operasangeren. Fra venstre: Ole Fronth (18), Andreas Lillelid (18), Melissa Valdes Fuentes (18) og Cecilie Solis (18).


 Foto: Nina Hansen / Dagbladet
MED DIDRIKS TILLATELSE: De fire russene Dagbladet møter ved Oslo S mener det er helt greit med litt vennlig dissing av engelskkunnskapene til den unge operasangeren. Fra venstre: Ole Fronth (18), Andreas Lillelid (18), Melissa Valdes Fuentes (18) og Cecilie Solis (18). Foto: Nina Hansen / Dagbladet Vis mer

|||— Når han driter seg ut på den måten, må han ta støyten for det. Det er bare morsomt, han ler jo av det selv også, sier Andreas Lillelid (18) fra Oslo, når han ser ei svart T-skjorte med påskriften «My HARD is yours». 

Snakkis
Da Didrik Solli-Tangen (22) stakk av med seieren i den norske Melodi Grand Prix-finalen 6. februar i år, ble hans uttale av «My heart is yours» raskt en snakkis. Blant annet ble Didriks «hard» massivt kommentert på mikrobloggingnettstedet Twitter.

Dreit seg ut

— Skal Didrik være ordentlig stjerne, er det bedre at han dreit seg ut i den norske finalen, enn i den europeiske. Det hadde vært flaut, repliserer Cecilie Solis (19) fra Skien.

Begge er russ i år, og kjente ikke til t-skjorta før Dagbladet viste dem fram. Nå har Andreas planer om å skaffe seg ei.

— Det er greit med litt vennskaplig dissing. Jeg kunne godt brukt den, særlig nå i russetida, sier Cecilie.

«Feil» organ
Allerede i høst kontaktet det uavhengige nettstedet eurovisionnorway.no t-skjortefirmaet Probat i Oslo, med ønske om å lage trøyer med MGP-motiv.

Daglig leder i Probat Tonje Børke var ikke vanskelig å be.

Morsom idé
—Vi syntes dette var en kjempemorsom idé, selv om vi bare er midt på treet interessert i Grand Prix, forteller Børke.

Hun står bak designet til de seks ulike t-skjortene, sammen med sin partner Marie Vatn. I utgangspunktet var fem motiv planen:

T-SKJORTE: Her ser vi Didrik Solli-Tangen i Probats «Samiid Ædnan»-skjorte. Foto: Jon Terje Hellgren Hansen
T-SKJORTE: Her ser vi Didrik Solli-Tangen i Probats «Samiid Ædnan»-skjorte. Foto: Jon Terje Hellgren Hansen Vis mer

• en med tekst fra Carolas «Främling»,
• en med bilde av Kate Gulbrandsen,
• en om Sverre Kjelsbergs «Samiid Ædnan»,
• en med Sandra Kims «J'aime la vie», og
• en med påskriften «Norvège — deux points».

Da Didrik sjarmerte hele nasjonen med operasang om «feil» organ, ble kolleksjonen utvidet.

Med Didriks tillatelse
— Det var naturlig for oss å tenke at det var festlig med ei T-skjorte som det sto «My HARD is yours» på. Men vi ville ikke «disse» ham, så det var uaktuelt. Da Didriks manager selv kontaktet oss, ble det noe annet. Det er veldig morsomt at han har så mye selvironi, sier Børke.

I hui og hast ble HARD-designet utformet med tillatelse fra den unge operasangeren, og et lass med 200 T-skjorter ventes til butikken på Grünerløkka rett før den internasjonale finalen i Telenor Arena 29. mai.

Samleobjekt
Didriks manager er ikke bekymret for at artistens selvironi og T-skjortetrykk skal ha noe å si for hvordan det går på Fornebu.

- Vi er ikke redde for at spøken skal ta fokus fra låta i det hele tatt. Vi synes det er kjempegøy å spøke med det, sier Grøstad til eurovisionnorway.no.

Både Carola og svenskenes Eurovision-håp Anna Bergendahl skal ha fått «Främling»-trøya, mens Kate Guldbrandsen den med bilde av seg selv. Grand prix-general Per Sundnes er ikke i tvil om hva han syns som t-skjortene.

— Det er jo helt fantastisk! For Kate Guldbrandsen må det være det største i hele verden å få ei sånn T-skjorte. Selv har jeg hatt «Främling»-varianten, men gitt den bort. Jeg skal skaffe meg flere, de kommer jo garantert til å bli samleobjekt om noen år, forteller Sundnes.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling