Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer
Min side Logg ut

Prins William:

Dilemma for prins William når lillebroren gifter seg. Annen viktig begivenhet faller på samme dag

Både finalen i FA-cupen og bryllupet til prins Harry og Meghan Markle tar plass 19. mai.

VALGETS KVALER: Prins William får tilsynelatende et tett program 19. mai når hans bror prins Harry skal gifte seg med skuespiller Meghan Markle. Foto: NTB Scanpix
VALGETS KVALER: Prins William får tilsynelatende et tett program 19. mai når hans bror prins Harry skal gifte seg med skuespiller Meghan Markle. Foto: NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): 19. mai får prins Harry (33) sin prinsesse når han og Meghan Markle (36) gir hverandre sitt «ja» i Windsor Castle.

Til tross for at dette blir en stor dag for den britiske prinsen og hans utkårede, kan det imidlertid late til at datoen for bryllupet ikke har falt helt i god jord hos Harrys storebror, prins William (35).

Verken avkrefter eller bekrefter

35-åringen er nemlig svært fotballinteressert og i tillegg å være president for det engelske fotballforbundet, Football Association.

Det kan dermed se ut til at prins William står overfor et dilemma til våren. Finalen i FA-cupen er nemlig lagt til samme dato som lillebrorens bryllup.

Kensington Palace har imidlertid insistert på at de to begivenhetene ikke vil krasje med hverandre.

Saken fortsetter nedenfor.

RØD LØPER: «Kan du bekrefte eller avkrefte?» De to prinsene på filmpremiere og ryktet sier at de selv har deltatt i filmen. Video: CNN Vis mer

Det er nemlig forventet at Harry og Markle vil gifte seg på formiddagen, mens finalen sparkes i gang på Wembley stadion først klokka halv seks om ettermiddagen.

Dersom det skulle vise seg å bli et trangt tidsskjema for 35-åringen, er det forventet at han velger Harrys bryllup framfor fotballkampen, da det er stor mulighet for at han vil være forlover, skriver The Telegraph.

Ifølge avisa planlegges det nå for fullt mellom fotballforbundet og det britiske hoffet, slik at man sørger for at William får ta del i begge begivenheter.

En talsperson for Kensington Palace vil verken bekrefte eller avkrefte hvorvidt 35-åringen vil være til stede på Wembley, men uttaler at de to arrangementene ikke vil ta plass på samme tid.

- Vi har ikke satt tiden for bryllupet, men gjort det klart at det ikke krasjer med finalen i FA-cupen, sier talspersonen, ifølge avisa.

BLIND DATE: Under forlovelses-intervjuet med prins Harry og Meghan Markle kom det frem at deres første møte var en «blind date» og at prinsen ikke visste hvem skuespilleren var før de møttes. Video. NTB / Scanpix / AP Vis mer

Bryter med tradisjon

Vielsen mellom Harry og Meghan kommer til å finne sted i St. George's Chapel på Windsor Castle.

- Det kommer til å bli et fantastisk vårbryllup i England. Prins Harrys storebror prins William og hertuginne Kate giftet seg også på våren, 29. april 2011. Også Harrys far prins Charles giftet seg med hertuginne Camilla i april. Så man kan jo nesten si at det har blitt en tradisjon med vårbryllup i den britiske kongefamilien, sa Anders Johan Stavseng, kongehusekspert i Se og Hør, til Dagbladet da nyheten ble kjent.

Kunngjøringen av bryllupsdatoen kom bare få dager etter at det ble kjent at amerikanske Markle er blitt invitert til å feire jul med den britiske kongefamilien på Sandringham Castle i Norfolk.

Invitasjonen bryter med dronning Elizabeths tradisjon om å ikke invitere personer som ikke er giftet inn i kongefamilien, til julefeiringen.

- Først og fremst tror jeg at Harry og Meghan ønsker å feire jula sammen - og hun har jo sitt hjem «over there».

- Dessuten tror jeg det spiller inn at dronningen og prinsgemalen begge er blitt så gamle, at man kanskje ikke kan regne med så mange flere julefeiringer med dem begge, sa TV 2s kongehusekspert Kjell Arne Totland til Dagbladet tidligere denne uka.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!