SLUTT: Etter å ha vært motehuset Diors overhode siden 1996, er det nå over og ut for designeren. I dag ga Dior John Galliano sparken, etter designerens antisemittistiske kommentarer som har kommet fram de siste dagene. Foto: Ap / Scanpix
SLUTT: Etter å ha vært motehuset Diors overhode siden 1996, er det nå over og ut for designeren. I dag ga Dior John Galliano sparken, etter designerens antisemittistiske kommentarer som har kommet fram de siste dagene. Foto: Ap / ScanpixVis mer

Dior sparker John Galliano etter jødehetsen

Mister jobben etter 15 år i sjefstolen.

(Dagbladet): Det franske motehuset Dior har sparket sin egen sjefdesigner John Galliano (50).

Det er Dior-direktør Sidney Toldeano som i dag annonserer at den suspenderte designeren mister jobben.

- Fordømmer uttalelsene - Jeg fordømmer på det sterkeste det John Galliano har sagt. Uttalelsene er i fullstendig opposisjon til de grunnleggende verdiene som motehuset Dior alltid har hatt, sier Toldeano, ifølge Sky News.

Sjefdesigneren for det fasjonable motehuset ble anholdt av politiet forrige torsdag, etter angivelig å ha hetset et jødisk par på en kafe i Paris-distriktet Marais. Kort tid etterpå ble Galliano suspendert.

I går dukket det også opp en video hvor Galliano, som har vært Diors overhode siden 1996, hyller Adolf Hitler.

- Jeg elsker Hitler. Folk som deg skulle vært døde i dag. Din mor og dine forfedre ville blitt gasset i hjel, sier han i videoklippet, publisert på The Suns nettsider.

BEDYRER SIN USKYLD: John Galliano (50) mener det ikke ligger noe sannhet i rasismeanklagene mot han. Her ankommer designeren politistasjonen i Paris tidligere i dag. Foto: Scanpix Vis mer

Det fikk altså begeret til å renne over for Dior.

- Dypt sjokkert og kvalm Designeren har i løpet av karrieren samlet seg opp et godt knippe med kjendisvenner, deriblant Madonna, Charlize Theron og Natalie Portman.

Sistnevnte kan nok Galliano trygt fjerne fra vennelista.

Portman, som er jøde, gikk i dag ut og fordømte designerens uttalelser.

- Jeg er dypt sjokkert og kvalm av videoen av John Gallianos kommentarer som dukket opp i dag, sier hun ifølge avisa Daily Mail.

Sparkingen av Galliano kommer heller ubeleilig for motehuset. Fredag skal nemlig Dior vise fram sin siste høst- og vinterkolleksjon under moteuka i Paris.

-SJOKKERT: Den jødiske skuespilleren Natalie Portman ble i januar det nye ansiktet utad til parfymen Miss Dior Cherie. Her er hun sammen med Diors sjefdesigner John Galliano, som nå har fått sparken for å ha kommet med jødehets. Foto: Stella Pictures Vis mer

KREATIV: John Galliano (50) er kjent for sine svært kreative haute couture-kreasjoner. Foto: Scanpix Vis mer