Monaco-milliardær

Diplomat bestilte «mafia-drapet» på milliardær­svigermora

77 år gamle Hélène Pastor ble skutt og drept i Nice.

BRUTALT: I mai 2014 ble den monegaskiske milliardæren Hélène Pastor skutt i Nice. Hun og sjåføren døde begge av skadene på sykehus bare dager etterpå. Nå har svigersønnen innrømmet at det var han som orkestrerte drapet. Foto: NTB scanpix
BRUTALT: I mai 2014 ble den monegaskiske milliardæren Hélène Pastor skutt i Nice. Hun og sjåføren døde begge av skadene på sykehus bare dager etterpå. Nå har svigersønnen innrømmet at det var han som orkestrerte drapet. Foto: NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Hélène Pastor var Monacos rikeste kvinne, hadde stor innflytelse og var en velkjent forretningskvinne før hun brutalt og uventet ble drept i mai 2014. Familien hun kom fra ble i en nekrolog i The Telegraph beskrevet som «Monacos andre kongefamilie etter fyrstefamilien», og før sin død hadde hun mye makt i den lille nasjonen.

Den 6. mai for fire år siden skulle derimot alt endre seg brått. På kjøretur i Nice, der hun skulle besøke sønnen sin Gildo, ble hun og sjåføren drept i det som kan beskrives som et attentat. To gjerningsmenn avfyrte skudd mot bilen hennes, og det skulle vise seg å bli fatalt for den da 77 år gamle arvingen. Hun ble fraktet til sykehus der hun våknet opp ti dager seinere, men døde den 21. mai.

Siden den gang har spørsmålet om motiv og hvem som sto bak vært diskutert utallige ganger. Denne uka fikk retten i Aix-en-Provence endelig svaret på hvem som utførte drapet, om det var bestilt og hvorfor det ble utført.

Styrtrik arving

Rettssaken har vart i en god stund allerede, skriver BBC. Den har fått enorm oppmerksomhet på grunn av måten det ble utført på og på grunn av offerets sosiale status i hjemlandet. Hélène Pastors slekt ankom først Monaco i 1880, og bygget seg raskt opp et stort eiendomsimperium.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer