Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer
Min side Logg ut

Caroline Sunshine i Det hvite hus:

Disney-stjerne (22) ansatt i Det hvite hus. Slik sikret hun jobben

- Hun er mer enn kvalifisert.

TAUS: Den tidligere Disney Channel-stjerna Caroline Sunshine (22) har ikke oppdatert noen av sine sosiale medier-kontoer etter at Det hvite hus bekreftet hennes ansettelse. Hun har heller ikke uttalt seg offentlig om sin nye stilling. Foto: NTB Scanpix
TAUS: Den tidligere Disney Channel-stjerna Caroline Sunshine (22) har ikke oppdatert noen av sine sosiale medier-kontoer etter at Det hvite hus bekreftet hennes ansettelse. Hun har heller ikke uttalt seg offentlig om sin nye stilling. Foto: NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Amerikanske Caroline Sunshine er bare 22 år. Tross sin unge alder har hun allerede lagt karrieren som skuespiller på hylla, til fordel for politikken.

I denne ungjentas tilfelle er det imidlertid ikke snakk om studentpolitikk eller verv i lokalstyret. Hun sikter nemlig høyere enn som så.

Ifølge BBC og CNN har Sunshine nemlig nå sikret seg en jobb i Det hvite hus, hvor hun i første omgang går inn i presidentens pressestab.

I RAMPELYSET: Caroline Sunshine skal jobbe i Donald Trumps pressestab. Hun har fått bred omtale i internasjonale medier de siste dagene. Foto: NTB Scanpix
I RAMPELYSET: Caroline Sunshine skal jobbe i Donald Trumps pressestab. Hun har fått bred omtale i internasjonale medier de siste dagene. Foto: NTB Scanpix Vis mer

22-åringen er best kjent for sin rolle i tv-serien «Shake It Up», som gikk på Disney Channel fra 2010 til 2013. Hun har også medvirket i flere filmer, blant annet «Mommy I Didn't Do It», som ble lansert så seint som i fjor.

Med utgangspunkt i den tidligere barnestjernas bakgrunn, og hennes unge alder, har medieinteressen rundt henne vært enorm de siste dagene.

Hovedpersonen har på sin side valgt å sitte rolig i båten.

22-åringen har nemlig ikke oppdatert noen av sine kontoer i sosiale medier siden i fjor. Hun har heller ikke kommentert nyansettelsen, eller uttalt seg om jobben i offentlig sammenheng.

TIDLIGERE DISNEY-STJERNE: Caroline Sunshine (nummer to fra høyre) gjorde seg først bemerket for sin rolle i «Shake It Up», som var en serie basert på livet til en gruppe dansere i tenåra. Her sammen med flere av de andre skuespillerne. Foto: NTB Scanpix
TIDLIGERE DISNEY-STJERNE: Caroline Sunshine (nummer to fra høyre) gjorde seg først bemerket for sin rolle i «Shake It Up», som var en serie basert på livet til en gruppe dansere i tenåra. Her sammen med flere av de andre skuespillerne. Foto: NTB Scanpix Vis mer

Bred erfaring

Flere stiller seg undrende til hvordan Sunshine har klart å bli en del av presidentens innerste sirkel.

Washington Post er blant dem som har omtalt saken. Allerede i sin tittel slår storavisa fast at 22-åringen er «mer enn kvalifisert» for jobben hun nå skal gyve løs på.

- Caroline Sunshine har vært lærling i Det hvite hus. I collegetida samarbeidet hun med den konservative tankesmia American Enterprise Institute og var aktivt medlem av collegets Model United Nations-lag (simulering av FNs ulike organer og komiteer, journ.anm.). Før lærlingtida i Det hvite hus var Caroline aspirant for Kevin McCarthy, majoritetsleder for republikanerne i Representantenes hus, republikanernes nasjonale collegekomité, samt Det republikanske partiet i California, opplyser Lindsay Walters, talskvinne ved Det hvite hus, i en uttalelse til Washington Post.

Imponerte

Ifølge avisa søkte 22-åringen på lærlingjobben i Det hvite hus på tradisjonelt vis, gjennom deres nettsider.

Hun skal raskt ha blitt lagt merke til for sin innsats, og imponerte sine overordnede for jobben hun la ned.

Da det åpnet seg en stilling i pressestaben, som Sunshine søkte på og seinere fikk, var grunnmuren på mange måter allerede lagt.

Saken fortsetter under:

The perks of studying in Southern California. ☀️📚

A post shared by Caroline Sunshine (@carolinesunshine) on

Holdt ikke ett år

Det er ikke første gang Trump har invitert tv-personligheter inn i staben i Det hvite hus. Dette har derimot vært med vekslende hell.

I midten av desember i fjor ble det kjent at den tidligere «The Apprentice»-deltakeren Omarosa Manigault (44) skulle forlate sin post i Det hvite hus. Den daværende rådgiveren for presidenten gikk dermed av under ett år etter at hun først tiltrådte. ​

Det er fortsatt ikke fullstendig klart hvorvidt Manigault valgte å si opp frivillig, eller om hun fikk sparken.

Uønsket avgjørelse

Manigaults jobb i Det hvite hus hadde nemlig vært under lupen til media de siste månedene i forkant av jobbexiten, der flere stemplet hennes rolle som både vag og udefinerbar.

TIDLIGERE REALITYDELTAKER: Omarosa Manigault deltok i «The Apprentice» hele tre ganger. I desember i fjor forlot hun plutselig sin stilling som rådgiver i Det hvite hus. En talsperson påsto i februar at Trump og Manigault ikke lenger er på talefot. Her er hun avbildet under BET Awards i 2009. Foto: NTB Scanpix
TIDLIGERE REALITYDELTAKER: Omarosa Manigault deltok i «The Apprentice» hele tre ganger. I desember i fjor forlot hun plutselig sin stilling som rådgiver i Det hvite hus. En talsperson påsto i februar at Trump og Manigault ikke lenger er på talefot. Her er hun avbildet under BET Awards i 2009. Foto: NTB Scanpix Vis mer

April Ryan (50), som jobber som korrespondent i Det hvite hus for både CNN og American Urban Radio Networks, skrev på sin Twitter-profil i desember at avgjørelsen skal ha vært uønsket fra Manigaults side - noe hovedpersonen seinere avkreftet.

CNN var på samme tidspunkt i kontakt med en tidligere ansatt ved Det hvite hus, som hevdet at flere av Manigaults kolleger over lengre tid «skal ha vært usikre på hva hun egentlig gjorde i Det hvite hus».

Vedkommende påsto også at mange av dem skal ha kjent seg «lettet» over avgjørelsen som ble tatt.

Omarosa har i nyere tid kommet med skarp kritikk mot Trump, samt sjokkerende påstander om hva som egentlig skal foregå bak lukkede dører i Det hvite hus.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!