- Disse bildene viser Carl Gustaf på lesbe-show

- Kongen var med på to av bildene, forteller TV4s reporter.

PIKANTE BILDER: Her viser nattklubbeier Mille Markovic det som skal være bilder av Carl Gustaf som ser på to kvinner ha sex, til svensk TV4s reporter. Foto: Expressen/TV4
PIKANTE BILDER: Her viser nattklubbeier Mille Markovic det som skal være bilder av Carl Gustaf som ser på to kvinner ha sex, til svensk TV4s reporter. Foto: Expressen/TV4Vis mer

I går skrev Dagbladet om hvordan vennekretsen til Carl Gustaf hadde forsøkt å kjøpe til seg kompromitterende bilder av kongen på nakenfester.

Bakgrunnen er at forfatterne bak den kontroversielle boka «Den motvillige monarken - Carl XVI Gustaf», hevder Carl Gustaf ved to spesifikke anledninger har besøkt strippeklubber.

Det ene tilfellet skal være under OL i Atlanta i 1996, det andre skal ha skjedd under et kongebesøk i Slovakia i 2008.

Fikk se bildene Men den svenske kongen skal også ha deltatt på strippeklubber og nakenfester i Stockholm.

Nattklubbeieren Mille Markovic sitter på bilder av disse festene, og i går avslørte hemmelige lydopptak at kongens venn Anders Lettström tok kontakt med en mafiaboss for å sikre seg bildebevisene og kreve dementi.

I hele går var det svenske nyhetsbildet proppfullt av saker om de pikante bildene, og TV4s journalist Johan Stambro arrangerte et møte med Markovic hvor han fikk se bildebevisene.

Kanalen kan ikke garantere at bildene er ekte, men ifølge journalistene er de «troverdige og veldig oppsiktsvekkende».

- Kongen ser på lesbe-sex I TV4s innslag beskriver Stambro hva han ser:

- Det er to kvinner som har sex med hverandre mens menn står og ser på, sier reporteren ifølge Expressen.

- Det er kjente personer, og damene er også kjente, legger Markovic til.

I TV4s kveldssending blir Johan Stambro spurt om det var kongen han så på bildene.

- Det hadde vært rart å påstå noe annet. Markovic sier jo at det er den øverste, den største. Så ja, det var kongen på to av bildene, svarer Stambro.

Vil vise verden bildene Mille Markovic forklarer at han har spart bildene for å «publiserer dem i rett tid og på rett sted», for å beskytte seg mpt organisert kriminalitet.

- Jeg har bevis hele verden kommer til å få se, har han sagt til Aftonbladet.

Aftonbladet har som eneste avis også fått tilgang til deler av bildematerialet. Avisa beskriver bildene som «mycket besvärande» for kongen.

- Sviktet kongen Avsløringen av lydopptakene kommer i forbindelse med dagens lansering av boka «Den Svenske Gudfadern» av Nuri Kino.

Forfatteren mener kongens vennekrets sviktet ham.

- Når man hører på samtalen virker det som at de sviktet kongen, at det ikke var så mange som ville stille opp når det virkelig gjaldt, uttalte forfatteren i går.

- Uinformert Anders Lettsröm, som skal ha forsøkt å kjøpe bildene, ble konfrontert av TV4 i går.

- Jeg er helt uinformert om hva som har hendt. Jeg må sette meg inn i saken, og kommer gjerne tilbake til dere, sier han.

Men overfor nyhetsprogrammet «Dagens Eko» på Sveriges Radio, som først avslørte de hemmelige lydopptakene, gikk Lettström noe lenger:

VENNER: Anders Lettström er venn av kongen, og kontaktet Mille Markovic i et forsøk på å kjøpe de kompromitterende bildene av kongen. Foto: Stefan Söderström/Expressen
VENNER: Anders Lettström er venn av kongen, og kontaktet Mille Markovic i et forsøk på å kjøpe de kompromitterende bildene av kongen. Foto: Stefan Söderström/Expressen Vis mer

- Jeg har aldri truffet eller snakket med Mille, Milan etc. Jeg har gjennom venners venner fått tilbud om å kjøpe dementier av løgner, noe jeg avslo, sa Lettström da.

HAR BEVIS: Nattklubbeieren Mille Markovic sitter ifølge TV4 på bevis av at kongen dro på nakenfester. Foto: Roger Vikström/Expressen
HAR BEVIS: Nattklubbeieren Mille Markovic sitter ifølge TV4 på bevis av at kongen dro på nakenfester. Foto: Roger Vikström/Expressen Vis mer