Disse deltar i «Kjendis-Farmen»

Ei har aldri sett programmet før, og en har allerede kranglet med TV 2-ledelsen.

RØRHOLTFJORDEN (Dagbladet): I desember annonserte TV 2 at en kjendisversjon av suksesskonseptet «Farmen» er på vei.

Denne uka startet innspillingen. I ekte «Farmen»-stil skal et knippe kjente fjes leve sammen og drive en gård, med en visjon om å gjenskape nordmenns tilværelse for 100 år siden.

Innspillingen er lagt til idylliske Storøy gård ved Rørholtfjorden utenfor Bamble i Telemark - på toppen av en gjengrodd og landlig øy. Gården har vært på tv før, som innspillingssted for «Farmen» i 2011.

Dagbladet møter de tolv utvalgte kjendisene på andre innspillingsdag. Under kan du lese mer om deres «kamp for tilværelsen».

Aylar Lie (32) Tidligere modell, tv-profil og profesjonell pokerspiller. Opprinnelig fra Iran, bosatt i Oslo.

- Hvordan er oppholdet så langt?

- Jeg var mentalt forberedt på hva jeg gikk til, men samtidig er det et sjokk å faktisk være her, uten å ha de fasilitetene du er vant til. Bare det å spise her en prosess - alt er en utfordring. Men gården er helt fantastisk. Hadde det vært strøm og vann fra springen, hadde jeg vært her hver sommer.

- Hvordan skal du vinne?

- Jeg har ingen ambisjoner om å vinne, det er veldig urealistisk at lille meg skal komme helt til topps. Jeg har null gårdserfaring, og er ikke blant de sterkeste. Jeg er her for å lære, og skal gjøre så godt jeg kan. Målet mitt er selvfølgelig å være her så lenge som mulig. 

Tore Petterson (37) Komiker, sanger og tv-profil, kjent fra NRK-programmet «Sofa». Fra Tranby i Lier, bosatt i Oslo.

- Hvordan er oppholdet så langt?

- Først nå innser jeg hvor mye det er å gjøre her. Og det er bra, for jeg hater virkelig å kjede meg. Jeg får eksem av det, og det tar seg ikke særlig bra ut på tv. Når det er sagt, har jeg null gårdserfaring. Nå går jeg rundt og gjør ting som jeg håper og tror er riktig.

- Hvordan skal du vinne?

- Tanken er å gå under radaren, slik at ingen ser på meg som en trussel.

Ida Gran-Jansen (28) Blogger, kokebokforfatter og tv-baker. Vant første sesong av TV3s «Hele Norge baker». Bosatt i Oslo.

- Har du noe erfaring med gård?

- Foruten at jeg har drevet med hest, kan jeg lite om gårdsdrift. «Farmen» er definitivt en tilvenningssak, og det har vært mye å sette seg inn i det siste døgnet. Maten her er forresten utrolig kjedelig. Jeg håper vi får bake noe etter hvert.

- Hvordan skal du vinne?

- I begynnelsen er det lurt å stå på og være omgjengelig. Jeg tror taktikken kommer mer mot slutten.

Lavrans Solli (24) Toppsvømmer og modell. Oppvokst i Bergen, bosatt i Oslo.

- Hvordan er oppholdet så langt?

- Det er egentlig ikke så verst her, altså. Jeg kan en del om dyr og gårdsdrift, så foreløpig går alt veldig bra. Jeg savner familien min, men det sier seg kanskje selv.

- Hvordan skal du vinne?

- Øve på tvekampene. Og være et nivå over de de andre hele tida.

Kari Jaquesson (54) Treningsguru, journalist og tv-profil. Bosatt i Oslo.

- Hva slags forhold har du til «Farmen»?

- Jeg har aldri sett en eneste «Farmen»-episode i hele mitt liv. Det angrer jeg litt på nå. Men selv om jeg har null peiling på dette, er det helt sikkert bra for min personlige utvikling. Sunt er det, og.

- Hvordan skal du vinne?

- Ha-ha, det aner ikke jeg. Men jeg skal stå på, og forhåpentligvis blir jeg ikke den første som ryker ut.

Jarl Goli (59) Skuespiller og programleder. Fra Ringsaker, bosatt i Fetsund.

- Kjenner du på å være «Farmen»s eldste deltaker?

- Det er en ære å få lov til å representere en moden aldersgruppe. Jeg tror dette skal gå bra, jeg. Jeg har lite gårdserfaring, men jeg bærer vann og hogger tømmer. Da klarer jeg alt!

- Hvordan skal du vinne?

- Jeg er jo med for å vinne, er jeg ikke det da? Dette er ikke noe sommerleir for pensjonerte kjendiser.

Ingeborg Elisabeth Didriksen Myhre Ludlow (41) Lotto-vertinne. Fra Oslo, bosatt i Bærum.

- Hvordan er oppholdet så langt?

- Jeg føler at vi allerede har vært her i fem dager, det har skjedd så mye på et døgn! Jeg er byjente, og har så å si ingen relevant erfaring. Jeg har sett veldig lite på «Farmen», men har ei venninne, Barbro Fagerbakk, som har vært med tidligere. Hun har gitt meg en del råd. 

- Hvordan skal du vinne?

- Jeg er egentlig ikke et konkurransemenneske, og har ikke tenkt så mye på det. Men jeg er veldig god på å blende meg inn i grupper, bli venn med alle, og jatte med. På den måten kan folk betro seg til meg. Da vil de neppe kaste meg ut ...

Leif-Einar «Lothepus» Lothe (46) Maskinentreprenør, artist og realitykjendis, kjent fra TV 2s «Fjorden Cowboys». Fra Hardanger.

- Så vi deg røyke i sta?

- Jeg har kranglet meg til å få røyke pipe her inne. Jeg må faktisk ha tobakk, og sånn er det. De gikk med på det til slutt. Så lenge jeg har pipa, skal jeg klare det meste her inne.

- Hvordan skal du vinne?

- Jeg har ingen ambisjoner om å vinne, men må jo klare å være her litt. Jeg må riktignok unngå å havne i tvekamp med Jarl (Goli), da er jeg ferdig.

Vendela Kirsebom (49) Modell, programleder og gründer. Opprinnelig fra Stockholm, bosatt i Oslo.

- Hva slags forhold har du til «Farmen»?

- Jeg er stor «Farmen»-fan, og liker programmets urnorske preg. Jeg vet ikke om jeg som deltaker har så mange fordeler, men har vært litt i kontakt med gård tidligere, og er mye i naturen. Jeg savner døtrene mine veldig mye, men forhåpentligvis vil jeg ikke hjem etter en uke.

- Hvordan skal du vinne?

- Jeg har ikke lagt noen plan for å vinne, det viktigste er at jeg bidrar og er omgjengelig.

Lars Barmen (53) Tv-kokk. Fra Selje i Sogn og Fjordane, bosatt i Oslo.

- Hvordan takler du det begrensede matutvalget på «Farmen»?

- Det er ingen matfest her, akkurat. Men jeg finner stadig flere råvarer, så forhåpentligvis kan jeg kokkelere litt etter hvert.

- Hvordan skal du vinne?

- Målet mitt er å være her lengst mulig. Jeg driver et småbruk, og mener at jeg er stor ressurs på gården. Å vinne er bare en bonus.

Tonje Blomseth (22) Eventyrer, blogger og realitykjendis, kjent fra TV 2s «Bloggerne» og dokumentarserien «Eventyrjenter» på NRK. Fra Trondheim, bosatt i Finnmark.

- Hvordan er oppholdet så langt?

- Jeg er veldig rastløs. Det å være på et eneste sted over lengre tid, er noe jeg kommer til å slite med. Jeg er derimot vant til å gå på lite mat, og flink til å skaffe mat. Det tror jeg vil være en stor fordel her inne. 

- Hvordan skal du vinne?

- Jeg er usikker på om jeg kommer til klare det. Selv om jeg kan mye om naturen, skal jeg konkurrere mot folk som er større og sterkere enn meg. Det kan bli utfordrende i en tvekamp.

Petter Pilgaard (36) Norges første «Paradise Hotel»-vinner, programleder og tv-profil. Fra Bærum, bosatt i Oslo.

- Fra «Paradise Hotel» til «Farmen»?

- Det er reisen sin, det. Nei, altså, nå er det lenge siden jeg har vært med på et realityshow, og hvis jeg først skal gjøre noe, så må det bli noe så uventende som dette.

- Hvordan skal du vinne?

- Jeg har ingen forutsetninger for å klare meg her særlig lenge. Det vet alle - jeg er så bygutt som du får det. Og nettopp derfor er det på tide at jeg får litt nye utfordringer, og viser nye sider av meg selv.

Bonussesong Dette er første gang TV 2 utvider det populære «Farmen»-konseptet med en kjendisversjon.

«Kjendis-Farmen» er ment som en bonussesong, og kommer først på tv over nyttår. En «vanlig» utgave, den tolvte i rekka, kommer på tv som normalt til høsten.

Gaute Grøtta Grav, som har ledet «Farmen» i en årrekke, er programleder også for kjendisversjonen.