«Stjernekamp»:

Disse er med i «Stjernekamp»

Det er klart for den tiende sesongen av sangkonkurransen.

TI ÅR: Bjørn Tomren, Jorun Stiansen, Kevin Mbugua, Heidi Ruud Ellingsen, Fredrik Domaas, Carina Dahl, Marius Roth Christensen, Anna-Lisa Kumoji, Chand Torsvik og Alexandra Rotan er med i årets sesong. Foto: Julia Naglestad/NRK
TI ÅR: Bjørn Tomren, Jorun Stiansen, Kevin Mbugua, Heidi Ruud Ellingsen, Fredrik Domaas, Carina Dahl, Marius Roth Christensen, Anna-Lisa Kumoji, Chand Torsvik og Alexandra Rotan er med i årets sesong. Foto: Julia Naglestad/NRK Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

28. august er det klart for den tiende sesongen av NRK-serien «Stjernekamp». I fjor var det Knut Marius Djupvik som stakk av med den gjeve seieren, i en svært jevn finale mot Sandra Lyng.

I år, som alle andre sesonger, er det Kåre Magnus Bergh som er programleder. Programmets faste ekspert er Mona B. Riise, som har vært med siden programmet gikk på lufta for første gang i 2012.

I løpet av disse ti åra har hun sett mer enn 750 opptredener. Til NRK forteller hun at hun er klar for mer.

- Dette er feiringen av noe av det viktigste vi har, nemlig musikk. Og her får vi vist fram bredden i norsk musikk, både artister og sjangre, sier hun.

VINNER: Knut Marius Djupvik (32) har vunnet 2020-sesongen av «Stjernekamp». Bilder fra NRK. Vis mer

Disse er med

Torsdag presenteres alle årets artister, og vi kan nok en gang glede oss stort. En av de som skal være med er nemlig Melodi Grand Prix-stjerna Alexandra Rotan, kjent fra KEiiNO.

Alexandra Rotan

Rotan (24) har vært med i både MGPjr, MGP og Eurovision. I sistnevnte konkurranse kom hun på en sjette plass sammen med KEiiNO. Hennes sjanger er pop.

Chand Torsvik

38-åringen fra Namsos er det nok flere som husker fra «X Factor» i 2009, der han stakk av med seieren. Hans sjanger er rock.

STJERNEFINALE: Finalistene Sandra Lyng og Knut Marius Djupvik forteller hvor mye akkurat de ønsker å vinne årets utgave av «Stjernekamp». Video: Christian Roth Christensen Reporter: Emma Eriksson Vis mer

Carina Dahl

Carina Dahl (35) fra Trondheim debuterte som artist allerede i 2010 med albumet «Hot Child».Hun har deltatt i MGP tre ganger, og har de seineste åra gjort seg godt bemerket, blant annet for coverlåta «Så ekte nå».

Jorun Stiansen

Gladjenta fra Vennesla er det flere som kjenner godt til. I 2005 vant hun «Idol», og har i tida etter hatt en rekke singler på VG-lista. I 2017 deltok hun i «Skal vi danse», og hun har også vært å se i kokkekonkurransen «Camp Kulinaris». 16 år etter «Idol»-seieren er hun altså klar for å begi seg ut på nok en sangkonkurranse.

PARODI: Carina Dahl og Åge Sten Nilsens versjon av «Shallow» blir gjort narr av på Instagram. Video: Andreas Rand / Dagbladet Vis mer

Marius Roth Christensen

Marius Roth Christensen (49) var gitarist i Seigmenn, som gjorde stor suksess på 1990-tallet. På 2000-tallet satser han på opera, og har vært fast ansatt ved Den Norske Opera og Ballett. Dermed er det ingen tvil om at han vil gjøre det godt i det som kanskje er den mest fryktede sjangeren.

Anna-Lisa Kumoji

Soulartisten Anna-Lisa Kumoji (31) er utdannet ved Bårdarakademiet. Hun har blant annet spilt i «The Book of Mormon» i København og «Flashdance» i Oslo. I 2019 var hun gullfinalist i MGP. I fjorårets sesong var hun med som korist, men entrer altså scenen i år som fullverdig deltaker.

Fredrik Domaas

Fredrik Domaas (25), også kjent som Ongelovende, startet karrieren med å covre andre artisters låter. Han slo for alvor gjennom i fjor, blant annet med sangene «Bli hos meg» og «Selskapssyk», der statsminister Erna Solberg er med som korist.

VINNER: Bilal Saab er årets vinner av «Stjernekamp». Reporter: Mathilde Lea. Video: John Terje Pedersen Vis mer

Kevin Mbugua

Kevin (30) startet som danser i hiphop-miljøet i Oslo, og har blant annet vært koreograf for Nico & Vinz. I tillegg til å være danser er han låtskriver og artist, og har vært å se på en rekke norske musikkfestivaler.

Heidi Ruud Ellingsen

Musikalartisten Heidi (35) har hatt en rekke store roller på musikal-og teaterscenen de seineste åra. Det store gjennombruddet fikk hun med musikalen «Singin’ in the Rain» etter at hun vant konkurransen «Drømmerollen» på NRK. Seere kan kjenne henne igjen fra musikaler som «Les Misérables», «Mary Poppins» og «Flashdance».

Bjørn Tomren

40-åringen fra Tomrefjord er også kjent under artistnavnet Polkabjørn i jodle- og polkaduoen Polkabjørn & Kleine Heine. Han behersket flere sjangre, blant annet vise, strupesang, americana og salmer.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer