Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer
Min side Logg ut

- Disse gutta kommer alltid til å være «brødrene» mine

Derfor ble Anne-Kat. Hærland med på tur.

(Dagbladet): Det har ikke stått stille rundt Anne-Kat. Hærland den siste tida. Komikeren, som har vært med Jarle Andhøy på ekspedisjon, måtte i går vitne i en rettssak i forbindelse med seilaset. 

Bakgrunnen er at Jarle Andhøy er tiltalt av statsadvokaten i Troms og Finnmark for å ha ledet en ny ekspedisjon rundt Antarktishalvøya, ankret opp på flere steder, og gått i land på minst to steder, uten godkjennelse fra norske myndigheter.

I dag la aktor ned påstand om at eventyreren må dømmes til 30 dagers betinget fengsel, samt å betale en bot på 45.000 kroner. 

- Ta en risiko Ekspedisjonen fant sted i mars-april i fjor, hvor blant andre Hærland og rockegitaristen Petter Baarli var med i besetningen.
I programmet forklarer Hærland blant annet hvorfor hun ønsket å delta på ekspedisjonen. 

• Se klippet øverst i artikkelen. 

- Hva slags liv er det å sitte her og ikke risikere noen ting? Det livet vil jeg ikke ha. Du vinner ikke noe på å aldri ta en risiko. Det må man jo gjøre, sier hun. 

Lærte om livredning I en e-post til Dagbladet forklarer Hærland at hun hadde lyst til å lære seg å seile, noe som var en av årsakene til at hun takket ja. 

- Jeg skulle i utgangspunktet starte på seilerskole, noe jeg også hadde nevnt for Jarle. Han inviterte med istedet med på denne turen. Jeg sa umiddelbart ja.

For å være så godt forberedt som mulig, lærte hun seg blant annet førstehjelp og livredning, behandling av skader, samt bruk av hjertestarter.

- Jeg var selvsagt noe nervøs i månedene før vi dro, men håndterte nervøsiteten ved å lære meg så mye jeg kunne. Jeg fikk opplæring av helsepersonell her i Norge. 

- Følte du det var forsvarlig å krysse stredet i en så liten båt?

- Ja, absolutt. Og den er da virkelig ikke så liten. Den er 50 fot.

- Spektakulær Komikeren forteller at gruppa fikk et tett bånd etter å ha bodd sammen på svært få kvadratmeter, over så lang periode.

- Disse gutta kommer alltid til å være «brødrene» mine. Etter å ha delt en så spektakulær opplevelse blir man som en familie. 

- Oppsto det krangler underveis?

- Når man seiler i den type farvann er det liten vits i å krangle om bagateller, man har viktigere ting å konsentrere seg om - for eksempel å overleve.

«Berserk - i pionerenes farvann» har premiere på TVNorge i kveld klokka 21.30.