Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer
Min side Logg ut

«Farmen kjendis»

Disse kjendisene er klare for «Farmen»: - Jeg eier ikke skam

Nesten ingen av dem har gårdserfaring.

TAR OVER KJENDIS-RORET: Tolv nye kjendiser er klare for den andre versjonen av «Farmen kjendis». Innspillingen startet denne uka. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet
TAR OVER KJENDIS-RORET: Tolv nye kjendiser er klare for den andre versjonen av «Farmen kjendis». Innspillingen startet denne uka. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

FINNSVIKA (Dagbladet): Selv om det ennå er lenge igjen til den neste kjendisversjonen av «Farmen» kommer på tv, er innspillingen unnagjort allerede før fellesferien.

Igjen har TV 2 samlet et knippe kjendiser, som i ekte «Farmen»-stil skal leve sammen og drive en gård slik nordmenn gjorde for 100 år siden. Kameraene begynte å rulle på et småbruk utenfor Halden, som ble totalrenovert til fjorårets ordinære sesong, denne uka.

- KUA HAR 19 MAGER?: Erlend Elias er en av deltagerne til andre sesong av «Farmen Kjendis». Han mener at kunnskap er grenen han burde velge i en eventuell tvekamp. Her tester Dagbladets reporter ham i en «bondequiz». Video: Ingrid Cogorno Vis mer

Alt fra idrettsutøvere, én skuespiller, realitykjendiser og motepersonligheter er hanket inn for å sikre nok et gårdsrealityeventyr for TV 2, som knuste alle seerekorder forrige gang.

Her kan du lese mer om de tolv kjendisene som skal kjempe i den neste «kampen for tilværelsen»:

Aune Sand (51)

Kunstner og forfatter.

Overfor Dagbladet medgir Aune Sand at han takket ja til «Farmen» for å «hedre sin mor og mormors rike».

- De vokste opp på en gård som dette på Vestlandet. Da de skulle vaske klær om vinteren tok de tøyet med seg på hest og slede, hakket et hull i isen og levde fullstendig i pakt med naturen. Det er en gave å komme til en praktgård som dette, sier han.

«FARMEN KJENDIS»: Aune Sand. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet
«FARMEN KJENDIS»: Aune Sand. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet Vis mer

- Har du gjort deg opp noen tanker om å vinne?

- Jeg tror på skjebnen, og det er jo klart at jeg har som mål å vinne. Vi får se hvordan dette går. Jeg er en person som sier ting rett ut, og jeg kan se for meg at det kan by på problemer, sier Sand, som røper at hans største frykt er å ha hodet under vann.

Les et større intervju med «Farmen»-Aune her.

Erlend Elias Bragstad (34)

Kjendisstylist, sminkør og tv-profil.

«FARMEN KJENDIS»: Erlend Elias Bragstad. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet
«FARMEN KJENDIS»: Erlend Elias Bragstad. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet Vis mer

- Jeg takket ja til «Farmen» av flere grunner. Jeg ønsker å overvinne noen personlige utfordringer, få en ny opplevelse og vise publikum at jeg har flere sider enn å bare være «han skrulla». En diamant har tross alt flere fasetter, sier Bragstad.

- Hva slags forhold har du til gårdsarbeid?

- Jeg har vokst opp i Nord-Norge med jordbruk, fiske og vill natur. Jeg må hente fram gamle talenter, og kommer til å ta i et tak. Det eneste jeg ikke kommer til å gjøre er å slakte dyr, eller sløye en fisk. Såpen her er luktfri, og jeg har ikke lyst til å gå rundt og lukte fisk.

- Er det noe du frykter?

- Mørket. Og edderkopper. Helst ikke de to sammen.

BLIR BONDE: Dagbladet møtte stylist og moteekspert Erlend Elias et par dager før han dro inn på Farmen-gården. På hotellrommet hadde han tatt med seg litt mer enn det som er lov. Her viser han fram de få tingene han får ha med seg hundre år tilbake i tid. Video: Ingrid Cogorno / Reporter: Miriam Bakkejord Vis mer

Lene Elise Bergum (45)

Skuespiller, blant annet kjent for gjennombruddsfilmen «Hodet over vannet» og såpeserien «Hotel Cæsar».

Det begynner å bli lenge siden vi hørte noe fra Lene Elise Bergum. Sørlendingen har lagt skuespilleryrket til side de siste åra, til fordel for mammarollen og en salgsjobb. 45-åringen avviser at «Farmen»-deltakelsen er et kjendis-comeback.

«FARMEN KJENDIS»: Lene Elise Bergum. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet
«FARMEN KJENDIS»: Lene Elise Bergum. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet Vis mer

- Jeg har ingen tanker om hva jeg gjøre videre etter oppholdet, og er her for å teste meg selv, og se hva kroppen min er i stand til å klare. Det er en tid for alt, og da jeg fikk denne forespørselen, tenkte jeg: «Søren, det er once in a lifetime-mulighet», forteller Bergum.

- Hva kan du bidra med på «Farmen»?

- Jeg kan nok være snartenkt og komme på ting, være impulsiv og kreativ. Jeg er et omsorgsmenneske, og kommer til å ta vare på folk. Vi får se hvem som finner tonen etter hvert.

Frank Løke (37)

Tidligere håndballspiller.

Hvis det hadde det vært opp til Frank Løke, ville «Farmen» inneholdt minst én daglig konkurranse. Det er ingen tvil om at den treningsglade vestfoldingen har et beinhardt mål om å vinne.

«FARMEN KJENDIS»: Frank Løke. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet
«FARMEN KJENDIS»: Frank Løke. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet Vis mer

- Jeg frykter ingenting, og eier ikke skam. Jeg er en vinnerskalle, og skal bruke de neste dagene til å skille ut de sterke og de svake. Jeg er ikke her for å få oppmerksomhet, og ser på oppholdet som en opplevelse. For min del kunne vi gjerne hatt enda mindre mat her inne, for akkurat nå føler jeg at vi har det for lett, sier Løke.

- Har du noe gårdserfaring?

- Egentlig ikke, men jeg lærer fort. Det kommer til å gå helt fint å bo på en gård. Jeg er mer spent på hvordan det sosiale spillet utvikler seg, for det vil alltid være noen man ikke kommer overens med. Det viktigste er at man har respekt for hverandre.

Inga Berit Lein (36)

Tidligere «Jakten på kjærligheten»-bonde og programleder.

Mange husker Inga Berit Lein som den aller første kvinnelige «Jakten»-bonden i 2004, året da tv-seerne ble introdusert for TV 2s bonderomantikk. 36-åringen har seinere ledet programmet «Bønder i by'n».

Men kjendis - det er hun ikke, ifølge henne selv.

«FARMEN KJENDIS»: Inga Berit Lein. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet
«FARMEN KJENDIS»: Inga Berit Lein. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet Vis mer

- Nei, jeg er jo ikke det. Men jeg er priviligert som får denne muligheten. Det at jeg har landbrukserfaring er et stort pluss, men det har også sine ulemper. Jeg kan bidra og være en stor ressurs for gruppa, men jeg kommer til å bli sett på som en stor konkurrent. Det gjelder å ikke anstrenge seg for mye, og ufarliggjøre meg selv, sier Lein, som er fast bestemt på å vinne:

- Jeg er her for å vinne, og drar ikke hjem før jeg eier den bilen!

Stian «Staysman» Thorbjørnsen (35)

TV-profil og artist.

- Jeg begynner å bli en erfaren realitydeltaker nå, dette er mitt fjerde program, sier Stian Thorbjørnsen, som først gjorde seg bemerket i «Paradise Hotel».

- Jeg skulle egentlig pensjonere meg fra dette, men da jeg meldte meg på «vanlige» «Farmen», som en liten spøk, var det gjort. Og dette er noe jeg faktisk har drømt å være med på.

«FARMEN KJENDIS»: Stian Thorbjørnsen. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet
«FARMEN KJENDIS»: Stian Thorbjørnsen. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet Vis mer

- Hva vil du oppnå med oppholdet?

- Dette er utelukkende terapi for meg. Det er en slags virkelighetsflukt, i positiv forstand - en mulighet til å distansere seg fra 2017 og leve i en fantasiverden. Jeg digger det! Jeg frykter ikke noe spesielt, men det er mange sterke personligheter her inne, og jeg er konfliktsky. All ære til kona mi som lar meg bruke tid på dette.

Martine Ek Hagen (26)

Langrennsløper.

«FARMEN KJENDIS»: Martine Ek Hagen. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet
«FARMEN KJENDIS»: Martine Ek Hagen. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet Vis mer

Som aktiv toppidrettsutøver takket Martine Ek Hagen først nei til et gårdsreality-opphold. Da hun senere vurderte å legge idrettskarrieren på hylla, etter mye sykdom og skader, gjorde 26-åringen en helomvending.

- Jeg skjønte at jeg trengte ny inspirasjon til å fortsette som idrettsutøver, og ser på «Farmen» som en mulighet til å komme meg litt vekk - få en ny opplevelse. Vi skiløpere har en måned fri i april, jeg tar min ferie nå, sier Ek Hagen.

- Er det noe du frykter?

- Intriger og misforståelser er jeg dårlig på. Jeg har ingen gårdserfaring, men akkurat det tror jeg vil gå bra.

Dennis Vareide (27)
Youtube-stjerne, utgjør halvparten av duoen «Prebz og Dennis».

På en måte har Dennis Vareide meldt seg på «Farmen» selv. Han la nemlig ut en tullesøknad på Yotube for en god stund siden, og nølte ikke et sekund da han faktisk ble ringt opp.

«FARMEN KJENDIS»: Dennis Vareide. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet
«FARMEN KJENDIS»: Dennis Vareide. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet Vis mer

- «Farmen» er så langt fra mitt liv som det går an å komme. Jeg er en bygutt med lidenskap for teknologi, og nå sitter jeg her, i villmarka, og skal drive en gård. Det føles som en leirskole hele greia, sier Vareide.

- Hva ønsker du å oppnå med oppholdet?

- Dette er en unik mulighet, og jeg er med for opplevelsens skyld. Hvis jeg kommer langt nok, skal jeg prøve å vinne. Jeg tar en uke av gangen.

Kristine og Johanne Thybo Hansen (25)

Realityprofiler, kjent som «Jegertvillingene»

- Målet mitt med oppholdet er å suge til meg alt av opplevelser og kunnskap. Jeg tenker ikke noe spesielt på markedsverdi eller PR, men er her først og fremst for å ha det gøy, sier Kristine Thybo Hansen.

Tvillingsøster og tv-makker Johanne (25) nikker.

- Jeg ville gripe muligheten til å gå 100 år tilbake i tid. Vi er begge vant til å være i naturen, og jeg tror dette skal gå knallbra.

Verken Kristine eller Johanne er særlig kresne når det kommer til mat (førstnevnte har allerede testet smaken av maur), eller arbeidsoppgaver. Men utedotømming - det vil de holde seg unna.

«FARMEN KJENDIS»: Kristine  og Johanne Thybo Hansen. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet
«FARMEN KJENDIS»: Kristine og Johanne Thybo Hansen. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet Vis mer

- Da kommer all maten opp igjen. Det skjer bare ikke, sier Kristine.

Jentene er ikke bare like av utseendet. De deler også samme «Farmen»-frykt.

- Å bade, eller vaske seg i sjøen der nede. Klegg og veps er det verste vi vet, sier Johanne, som ikke tror søsteren blir hennes største konkurrent.

- Vi kommer til å være konkurrenter før vi faktisk må det, og skal prøve å holde sammen så lenge som mulig, forteller tvillingene, som begge krevde fri tilgang til tobakk (og helst kaffe) for å delta.

Stian Sandø (25)

NRK-profil, nåværende programleder for «Newton».

- Gårdserfaringen min tilsvarer en halvtime med jobbing. Jeg ser på dette som en sommerferie, som faktisk passet helt perfekt i kalenderen, sier Stian Sandø

- Hva slags forhold har du til «Farmen»?

- Ingenting. Jeg har ikke sett en eneste episode, så akkurat nå sammenlikner jeg det med «Paradise Hotel». Jeg håper ikke det blir like mye drama, for jeg er ikke en sånn fyr. Jeg er her for å slappe av og spre glede, sier han.

«FARMEN KJENDIS»: Stian Sandø. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet
«FARMEN KJENDIS»: Stian Sandø. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet Vis mer

Sandø tar ut ferieukene hos NRK for å være med på moroa.

- Jeg har jobbet sinnssykt mye i det siste, i flere jobber, så dette blir total avslapping. Men jeg skal selvfølgelig jobbe og bidra her inne altså, sier han.

Maiken Wahlstrøm Nilssen (26)

Tidligere «Top Model»-deltaker.

«FARMEN KJENDIS»: Maiken Wahlstrøm Nilssen. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet
«FARMEN KJENDIS»: Maiken Wahlstrøm Nilssen. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet Vis mer

- Jeg er nok den som er minst kjent av alle her inne!

Stokke-jenta Maiken Wahlstrøm Nilssen deltok i talentprogrammet «Top Model» i 2011, og har siden livnært seg på modellyrket. 26-åringen ser på «Farmen»-oppholdet som et avbrekk hva hverdagen, en mulighet til å omfavne det enkle.

- Jeg er vant til å bli dollet opp på jobb, men nå handler det ene og alene om å drive en gård.

- Har du noe gårdserfaring?

- Jeg har vokst opp med mye hester i nabolaget, og har en del generell kunnskap. Her er det primitive som gjelder, og jeg er allerede superfornøyd med livet, sier hun.

HER SKAL KJENDISENE BO: Innspillingsstedet for neste kjendisversjon av «Farmen» foregår på samme sted som fjorårets ordnære «Farmen»-sesong, drøyt 400 meter fra svenskegrensa utenfor Halden. Her med programleder Gaute Grøtta Grav, som viste Dagbladet rundt på gården i fjor sommer. Video: John T. Pedersen / Dagblade... Vis mer

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!