Disse skal delta i TV 2s nye sjekkereality

- Må tåle at jeg bruker handikappet mitt som humor.

(Dagbladet): I fjor ble det kjent at TV 2 kommer med et nytt sjekkeprogram.

Programmet kan karakteriseres som en miks av «Ingen grenser» og «Jakten på kjærligheten» - et kamerateam har fulgt seks personer med en fysisk funksjonsnedsettelse, i deres jakt på å finne kjærligheten.

Én av dem som har sagt seg villig til å delta i programmet er Henrik Bjørndalen (34). Etter en stupeulykke i Australia i 2002, ble han lam og endte i rullestol. Motivasjonen for å delta i programmet var imidlertid klar:

- Hovedgrunnen er kanskje for å vise at det går an å leve et utrolig bra liv i rullestol, selv etter en stor omveltning i livet. Som meg, som gikk fra å være aktiv til å bli hjulbent. Så er det håpet om å finne kjærligheten, da, at man er klar for det, sier Bjørndalen til Dagbladet.

- Hjulbeint Som de fleste andre er også 34-åringen på jakt etter kjærlighet. I løpet av programmet får man på samme måte som de andre deltakerne, se hvordan det går med Bjørndalen på dating-fronten. Etter å ha tilbragt en stund som singel, har han også klare tanker om hvile personer som kan være en passende match.

- Jeg er på jakt etter ei dame som er mentalt moden. Hun trenger ikke å være moden som en nedfallsfrukt sånn kroppslig, men at hun ser at jeg har litt andre behov. Det er jo ikke til å stikke under en stol. Hun må se personen i meg, ikke at jeg beveger meg rundt hjulbeint. Så må det være en nydelig dame, da, som har humor og tåler at jeg bruker handikappet mitt som humor eller med selvironi. Det er en viktig ting i hverdagen, sier han.

Disse skal delta i «Kjærlighet uansett»:

Eva Bjørnsdottir (29)
Bosted: Oslo

Jobber som: Medierådgiver

Funksjonsnedsettelse: Stomi-operert (pose på magen), har kronisk tarmsykdom.

Eva er opprinnelig fra Island, men flytta til Geilo sammen med familien da hun var 16 år. Hun var en lovende alpinstjerne, og familien flytta derfor til Geilo for å at hun kunne satse på skikarrieren. Hun måtte gi opp skikarrieren da hun ble sjuk, og nå jobber hun som medierådgiver.
   Henrik Bjørndalen (34)
Bosted: Asker

Jobber som: Regnskapsfører i et arkitektbyrå

Funksjonsnedsettelse: Ble lam fra livet og ned etter en stupeulykke. Sitter i rullestol, og har nedsatt funksjon i hender, armer, rygg og mage.

Da Henrik Bjørndalen var i begynnelsen av 20-årene, drog han til Australia. Dagen han skulle dra hjem stupte han i sjøen, og traff bunnen med hodet. Han mistet følelsen i hele kroppen, og ble lam.

Ann Kristin Sæther (35)
Bosted: Trøgstad

Jobber som: Er leder i et aktivetetssenter for eldre, jobber i en bolig for psykisk utviklingshemmede, er en aktiv lokalpolitiker

Funksjonsnedsettelse: Lett Cerebral Parese, og er blind på ett øye

Ann Kristin har en lett versjon av cerebral parese, og er blind på ett øye. Hun har brukt livet sitt på å hjelpe andre, men nå har hun bestemt seg for å bruke mer tid på seg selv.

Mats T. Bjerknes (24)
Bosted: Flå

Jobber som: Programmerer

Funksjonsnedsettelse: Har en muskelsykdom, og er lam fra livet og ned

Mats ble født med en sjelden og alvorlig muskelsykdom. Det finnes tre varianter av sykdommen, og to er dødelige. Han har den tredje varianten, hvor det forventes normal levealder.     

Sebastian Tjørstad (28)
Bosted: Oslo

Jobber som: Stand up-komiker

Funksjonsnedsettelse: Dysmeli. Mangler armer og bein.

Sebastian blir ofte midtpunktet i en gjeng, og jobber til vanlig som stand up-komiker.

Sigrun Bjerke Fosse (31)
Bosted: Oslo

Jobb: Spesialpedagog på en barneskole

Funksjonsnedsettelse: Cerebral Parese.

Sigrun kan gå, men bruker rullestol for å komme seg rundt. Hun ble født med Celebral Parese.

«Kjærlighet uansett» har premiere på TV 2 i morgen klokka 22.40.