SKAM»-KARAKTERENE KJENSIDENE VILLE SPILT: På Universal Music sin sommerfest ble kjendisene spurt om hvilken «SKAM»-karakter de helst ville spilt. Da kuppet selveste William hele showet. Video: Henriette Eilertsen / Kristine Karlsen / Redigering: Marie Røssland Vis mer

«SKAM»

Disse «SKAM»-karakterene ville norske kjendiser spilt

- Kan jeg velge hvem som helst?

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

(Dagbladet): I kveld går den siste episoden av suksesserien «SKAM» av stabelen. For mange har dette vært en serie man har fått råd fra, situasjoner man kjenner seg igjen i, og troverdige tenåringsprofiler.

Suksessen har strekt seg utenfor Norges grenser, men hvem ville egentlig de norske kjendisene ha spilt om de fikk velge?

  • Se video øverst i saken

- Det virka som han kosa seg

Dagbladet møtte et knippe av dem på Universal sin sommerfest på onsdag, og musiker Daniel Kvammen var en av dem som er stor fan av serien.

- Jeg er mega-fan. Jeg har sett alt jeg, sier han og forteller at han syns det er utrolig trist at det går mot slutten.

På spørsmål om hvem han ville vært, blir han imidlertid tatt litt på senga.

- Må det være noen jeg er lik, eller kan det være hvem som helst?, sier han før han innrømmer at han ville spilt Eskild.

- Det virket som han kosa seg, legger han til.

Saken fortsetter nedenfor.

ESKILD: Daniel Kvammen ville spilt Eskild og forteller at han virker som en kul type. Foto: Andreas Fadum / Se og hør
ESKILD: Daniel Kvammen ville spilt Eskild og forteller at han virker som en kul type. Foto: Andreas Fadum / Se og hør Vis mer

- Det er veldig mange likheter

Det er en lattermild Christian Ingebrigtsen, kjent fra boybandet «A1» som hadde suksess på 90-tallet, som møter Dagbladet på den røde løperen. Han er klar i sin tale og ser tilbake på ungdomsåra når han velger hvem han ville spilt.

- Det må jo være William, klart det, sier artisten.

VEIEN VIDERE: Skuespillerne i «Skam» forteller om hva planene deres i livet er etter at innspillingen nå er over. Video: Henriette Eilertsen / Marie Røssland Vis mer

Kan du sammenligne deg selv med William?

- Jeg syns det er veldig mange likheter mellom meg og William, sier han og ler før han trekker frem likheten.

- Jeg var kanskje litt den mystiske typen da jeg var yngre, men jeg var ikke så tøff som han.

Thomas Hayes, som er kjent fra rollen som William i «SKAM» forteller også til Dagbladet hvem han ville vært - dersom han ikke allerede spilte William.

- Kanskje Jonas, sier han uten å legge noe mer i det.

- Jeg hadde naturligvis vært Noora

Radio-profil Ronny Brede Aase, kjent fra P3morgen, er rask og tenker seg ikke om to ganger før han kaster ut svaret på hvem han ville vært.

WILLIAM OG NOORA: Ronny Brede Aase og Markus Neby forteller at de ville vært William og Noora om de fikk velge. Foto: Andreas Fadum / Se og Hør
WILLIAM OG NOORA: Ronny Brede Aase og Markus Neby forteller at de ville vært William og Noora om de fikk velge. Foto: Andreas Fadum / Se og Hør Vis mer

- William, William, sier han til Dagbladet og bryter ut i latter. Han blir imidlertid raskt avbrutt av Marcus Neby, kjent fra samme radioprogram.

- At du skulle vært William? Ja, det er jeg helt enig i, svarer han.

Det tar imidlertid ikke lang tid før Ronny drømmer seg inn i karakteren.

- Da kommer jeg ut av bilen min, jeg har ikke lappen engang, der kommer jeg ut, sier han før Markus velger hvem han ville vært.

- Jeg hadde naturligvis vært Noora, sier han før det blir en flørtende tone mellom de to - med en god dose ironi.

Men Neby er tydelig skuffet når de blir spurt om de har blitt tilbudt å være med i serien.

- Nei, men det som faktisk er litt kjipt her er at i den ene scenen så hører Isak og Even på radio og da hører de på P3morgen som er vårt radioprogram, men man hører kun Ronny og Silje snakke, så jeg kommer ikke med, så jeg er fullstendig ekskludert, forteller Markus og avslører at han har kommet seg over nederlaget. Likevel tyder det på at skuffelsen var stor.

- Jeg hadde agresjonsproblemer i tre, fire måneder etterpå, men jeg hadde en kraftig time hos psykolog, legger han til.

- Nå går William og Noora på fest, sier Ronny.

Saken fortsetter nedenfor.

FERDIG: Skuespillerne fra «Skam» uttrykker hva de føler nå som «Skam»-eventyret straks er over. Video: Henriette Eilertsen / Marie Røssland Vis mer

- Hun ser man aldri

Blogger og forfatter Sophie Elise Isachsen avslører til Dagbladet at hun er imponert over skuespillerne prestasjoner. Selv tror hun ikke at hun kunne gjort en like god jobb.

- Jeg må tenke hvem som hadde vært enklest å spille. Kanskje mora til Eva for hun ser man aldri, sier bloggeren og ler.

IMPONERT: Sophie Elise forteller at hun ville spilt moren til Eva. - Hun ser man aldri. Foto: Andreas Fadum / Se og Hør
IMPONERT: Sophie Elise forteller at hun ville spilt moren til Eva. - Hun ser man aldri. Foto: Andreas Fadum / Se og Hør Vis mer

Likevel kan Sophie Elise se for seg en skuespillerkarriere.

- Kanskje, men de er veldig flinke og jeg skal ikke si at jeg kunne gjort en like god jobb, forteller hun.

Kjenner seg igjen

Alexandra Joner overrasket med nytt hår og blå leppestift for anledningen. Artisten sliter imidlertid med å komme på navnet på rollen hun ville spilt, men etter mye om og men er det bergenseren Eva hun ville vært.

- HUN ER SÅ SØT: Alexandra Joner ville spilt Eva og føler at hun kan kjenne seg igjen. Foto: Andreas Fadum / Se og Hør
- HUN ER SÅ SØT: Alexandra Joner ville spilt Eva og føler at hun kan kjenne seg igjen. Foto: Andreas Fadum / Se og Hør Vis mer

- Jeg føler at man kjenner seg litt igjen i alle, men det er ingen som er helt lik seg selv, men jeg bare liker Eva sin personlighet. Happy go lucky liksom, sier hun.

- Hun er så fin

TV-profil Mona B. Riise kommer imidlertid ikke på hvem hun ville vært, men når hun først gjør det begrunner hun svaret nøye.

- Hvem ville jeg spilt? Sana! Hun er rå, fin, sårbar og helt anderledes enn meg selv. Kanskje det hadde vært spennende, sier hun til Dagbladet.

RÅ: Mona B. Riise forteller at hun syns Sana er rå, og ville gjerne spilt henne om hun fikk velge. Foto: Andreas Fadum / Se og Hør
RÅ: Mona B. Riise forteller at hun syns Sana er rå, og ville gjerne spilt henne om hun fikk velge. Foto: Andreas Fadum / Se og Hør Vis mer

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer