Dødsfall 2017:

Disse tok vi farvel med i 2017

Disse tok vi farvel med i 2017
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Både norsk og internasjonalt kulturliv har blitt fattigere i 2017, som følge av at en rekke markante skikkelser har gått bort.

Blant dem er både høyt elskede artister, skuespillere, kulturprofiler og samfunnsdebattanter.

John Hurt: 1940 - 2017

I slutten av januar kom meldinga om at den britiske skuespilleren John Hurt hadde gått bort, tre dager etter fylte 77 år.

Sommeren 2015 ble det kjent at den dobbelt Oscar-nominerte skuespilleren hadde fått diagnosen bukspyttkjertelkreft. Han var selv svært åpen om hvordan det var å leve med sykdommen.

- Jeg kan ikke si jeg er bekymret for døden, men det er umulig å ikke gruble over den når man har kommet opp i min alder, sa Hurt kort tid etter at han fikk sin kreftdiagnose.

Hurt medvirket i et stort antall kjente filmer, tv-serier og teaterstykker i løpet av de siste seks tiårene. Han er spesielt kjent for sine roller i «Alien» (1980) og flere «Harry Potter»-filmer, der han hadde rollen som tryllestavmaker Ollivander.

Åsleik Engmark: 1965 - 2017

I vinter gikk en stor kulturpersonlighet ut av vår tid. Skuespiller og komiker Åsleik Engmark døde brått søndag 12. februar da han fikk et illebefinnende under et familiebesøk i Brussel.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer