Modellindustrien:

Disse undertøys­modellene vekker internasjonal oppsikt

En er rullestolbruker, en sliter med håravfall, mens en annen har samme kreftgen som Angelina Jolie. 

NYSKAPENDE: Undertøysmerket Curvy Kate har lansert en kampanje, «The New Sexy», som handler om å utfordre folks oppfatning av hva som er vakkert. Foto: Curvy Kate / Splash / NTB Scanpix
NYSKAPENDE: Undertøysmerket Curvy Kate har lansert en kampanje, «The New Sexy», som handler om å utfordre folks oppfatning av hva som er vakkert. Foto: Curvy Kate / Splash / NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): De siste åra har moteindustrien blitt mer bevisst på å fronte mangfold når nyeste mote skal vises fram på catwalken og i reklamekampanjer.

Den amerikanske «plus size»-modellen Ashley Graham (28) har eksempelvis oppnådd stor suksess og er blitt et forbilde for mange unge jenter.

Nå får det britiske undertøysmerket Curvy Kate oppmerksomhet for sin nyeste kampanje, «The New Sexy». Merket er ute etter å utfordre folks forestillinger om hva som er sexy ved å være nyskapende i sin bruk av modeller.

Lenka til rullestol som 29-åring

Blant de åtte undertøysmodellene i kampanjen finner man 34 år gamle Gemma Flanagan.

Etter at hun fikk diagnosen Guillain-Barré-syndrom for fem år siden, er hun i stor grad blitt avhengig av rullestol, skriver The Independent. Tidligere hadde hun drømmejobben som flyvertinne for British Airways, men etter at hun ble syk, har 34-åringen jobbet hardt for å gjenreise livet sitt.

- Jeg ble nødt til å finne igjen min egen identitet og lære å elske kroppen min på nytt, sier Flanagan i et blogginnlegg for Curvy Kate.

Syndromet hun lider av er en autoimmun sykdom som fører til nerveskade og lammelser i spesielt bein og underkropp, ifølge Norsk Helseinformatikk.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer