Dronning Elizabeths platinajubileum:

Disse uteblir

Dronning Elizabeth feirer 70 år som regent.

FEIRES: Torsdag starter feiringen av dronning Elizabeth. Foto: NTB
FEIRES: Torsdag starter feiringen av dronning Elizabeth. Foto: NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Torsdag er det duket for den første av hele fire dager hvor britenes dronning Elizabeth (96) skal feires. Monarken skal blant annet bli hyllet med parader, konserter og store pikniker.

Dronning Elizabeth er den lengstsittende regenten i verden, og i dag markerer hun 70 år ved tronen.

Det er imidlertid ikke alle som blir med på dronningens feiring. Når dronningen torsdag skal tre ut på balkongen på Buckingham Palace, vil hun være omringet av 15-20 familiemedlemmer.

Prins Andrew (62) og prins Harry (37), samt deres familier vil derimot glimre med sitt fravær. Det melder danske TV 2.

KJØRTE: Mandag 23. mai besøkte dronning Elizabeth Chelsea Flower Show i vest-London. Vis mer

Bakgrunnen er at dronningen selv, i forkant av jubileet, endret på reglene for hvem som får komme på balkongen.

- Etter nøye overveielse har dronningen besluttet at det i år kun vil være henne selv og familiemedlemmer som har offisielle plikter som skal være til stede på balkongen, het det i en uttalelse fra kongehuset i begynnelsen av mai.

Fra balkongen pleier kongefamilien å titte opp på 70 militærfly som flyr over Buckingham Palace.

Ifølge Sky News er prins Harry og hertuginne Meghan (40) til stede og vil delta under andre deler av feiringen, selv om de ikke skal opp på balkongen. Hertugparet skal observere paraden fra generalmajorens kontor, som har utsikt over paradeområdet.

Der vil de være i selskap med andre barnebarn av dronning Elizabeth som ikke deltar i paraden eller skal på balkongen, deriblant prinsesse Beatrice og prinsesse Eugenie. Det skriver People.

Det er ikke forventet at prins Andrew vil være til stede.

FANGET PÅ KAMERA: Denne kommentaren fra Dronning Elizabeth skaper stor oppmerksomhet. Foto: PA Media. Reporter: Jostein Sletten / Dagbladet TV Vis mer

Den utvidede helga begynner med Trooping the Colour, som er en militær parade som involverer mer enn 1500 offiserer og soldater, og 350 hester fra Household Division.

Paraden er et årlig arrangement under den offisielle feiringen av dronningens bursdag. Selv om hun har bursdag i april, er den offisielle feiringen derimot i juni. I år kombineres denne paraden med 70-årsjubileet.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer