Jean-Claude Van Damme:

Distraherte vitner til ran

Action-skuespilleren skal ved et uhell ha hjulpet juveltyver.

UHELDIG DISTRAKSJON: Jean-Claude Van Damme tok oppmerksomheten fra juveltyver i Paris. Foto: Rainer Eckharter/REX/NTB
UHELDIG DISTRAKSJON: Jean-Claude Van Damme tok oppmerksomheten fra juveltyver i Paris. Foto: Rainer Eckharter/REX/NTB Vis mer
Publisert

Tirsdag kveld forrige uke slo en mistenkt gjerningsmann til mot en gullsmed i Paris. Der fikk tyven med seg juveler verdt mellom to og tre millioner pund, før han kastet seg på fluktkjøretøyet - en elektrisk sparkesykkel.

Mannen ble fanget opp på overvåkningskamera iført grå dress og munnbind, under et par mørke solbriller.

Selv om det er udiskutabelt at gjerningsmannen hadde stil under ranet, var ikke det nok til å fange oppmerksomheten til tilskuerne.

Opptatt av stjerne

De var nemlig opptatt av å glo på en annen herremann - den belgiske actionskuespilleren Jean-Claude Van Damme (60) var nemlig i byen.

Kampsportutøveren hadde hovedrollen i flere actionfilmer på 90-tallet, blant annet «Bloodsport», «Kickboxer» og «Lion Heart».

OVERRASKER: Videoen av en mann som går inn i en restaurant med motorsykkelhjelm og pistol går viralt. Reporter: Marte Nyløkken Helseth / Dagbladet TV. Vis mer

Flere potensielle vitner ved en nærliggende kafé forteller nemlig til lokalavisa Le Parisien at de verken så eller hørte noen ting av ranet som foregikk.

- Gutta mine så ingenting. Det var kjapt og diskré. Det er sant at de var mer fokusert på Jean-Claude Van Damme, som var hos optikeren ved siden av, sier daglig leder Raphäel, ved nabokafeen.

Politiet opplyser at to mistenkte gjerningspersoner er pågrepet, og at mesteparten av tjuvegodset er kommet til rette.

Ikke kommentert saken

Hvorvidt Van Damme selv har fått med seg sin rolle i gullsmedranet er ikke kjent. Han har ikke lagt ut noe i sosiale medier om ranet eller kommentert saken.

Han mistet som resultat en mulighet til å være actionhelt i virkeligheten igjen. Vitner har fortalt at han var på linseshopping da ranet fant sted, så det kan hende han rett og slett ikke hadde synet med seg.

I fjor skapte han helteoverskrifter da han reddet den norske valpen Raya fra å bli avlivet.

Det er ikke første gang gullsmedforretningen, som ligger i en sidegate til Champs-Élysées, har blitt ranet. I 2009 slo ranere til mot butikken, som da mistet verdier til nesten 200 millioner norske kroner.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer