POPULÆR: Rune Refling ble 44 år gammel. Foto: Fashionpack.no
POPULÆR: Rune Refling ble 44 år gammel. Foto: Fashionpack.noVis mer

DJ Rune Refling døde i natt

- Kom som et sjokk på alle, sier venner. DJer i Oslo tenner lys på utestedene lørdag.

||| (Dagbladet): Den kjente DJen Rune Refling, som i 25 år har snurret skiver på mange av de største nattklubbene og konseptene i Norge og utlandet, døde natt til påskeaften.

44-åringen fikk plutselig hjertestans etter at han hadde lagt seg for kvelden på ei hytte i Hemsedal. Det ble forsøkt gjenoppliving fra folk på stedet og lege i en luftambulanse som ankom, men livet sto ikke til å redde, opplyser Reflings familie via venner til Dagbladet.

Tidligere på dagen hadde han vært sammen med kona og blant annet gått skitur med sin ett år gamle datter i pulk, og ingenting tydet på at han var alvorlig syk.

- Han skulle legge seg tidlig, siden han skulle være med på familiearrangementer med påskeegg og skirenn i dag før han skulle spille her i Hemsedal på kveldstid. Det kom som et sjokk på alle, sier bestevenn John Theodorsen, som var på Hemsedal sammen med Refling og hans familie.

Den avdøde musikkprofilen hadde mange kjente artister, toneangivende bransjefolk og motekjendiser i omgangskretsen, og har vært høyt verdsatt av klubbgjester i Oslo og på festivaler. Da nyheten om dødsfallet spredte seg påskeaften, strømmet kondolansene fra den store venneflokken og mange fans inn til familien.

- De er glade for at så mange viser at de satte pris på ham, sier Theodorsen.

I kveld skulle Refling ha spilt i Hemsedal sammen med kompisen DJ Krafft, som hadde avdøde som et av sine store forbilder. I stedet blir arrangementet en hyllest til DJ-nestoren og preget av det uventede dødsfallet.

Samtidig vil musikk-kolleger på en rekke utesteder i Oslo tenne lys i DJ-bua til ære for vennen, forteller vennene til Dagbladet.

- Det må bli en fest i hans ånd. Han er virkelig en av de store, som inspirerte veldig mange til å holde på med dette, inkludert meg, sier Erik Krafft.

Ifølge Rune Reflings hjemmeside startet han som DJ allerede i august 1985, og har spilt sammen med mange av de mest kjente navnene i bransjen og på store klubber i både København, Helsinki, London, Paris, Cannes, Marbella og Beijing.