Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer
Min side Logg ut

DJ Alesso:

DJ-stjernas skjulte sorg

Alesso opplevde at bestevennen ble drept i ungdomsåra. Nå åpner han seg om det brutale tapet.

MISTET BESTEVENNEN: Den svenske DJ-stjerna Alesso åpner seg om det brutale tapet av bestevennen sin. Foto: NTB Scanpix
MISTET BESTEVENNEN: Den svenske DJ-stjerna Alesso åpner seg om det brutale tapet av bestevennen sin. Foto: NTB Scanpix Vis mer

Den svenske DJ-en Alesso (29), hvis egentlige navn er Alessandro Lindblad, har gjort stor suksess som DJ med låter som «Let Me Go», «Midnight» og «REMEDY». 29-åringen har blant annet samarbeidet med store stjerner som One Republic, Calvin Harris (36), Usher (41) og David Guetta (52).

Alesso har også spilt på en rekke festivaler som blant annet Coachella og Tomorrowland.

DJ-stjerne: Alesso har spilt på en rekke festivaler opp gjennom åra. Her er han avbildet på scenen under festivalen Tomorowland i 2014. Foto: NTB Scanpix
DJ-stjerne: Alesso har spilt på en rekke festivaler opp gjennom åra. Her er han avbildet på scenen under festivalen Tomorowland i 2014. Foto: NTB Scanpix Vis mer

Til tross for all suksessen har livet hans ikke alltid vært like enkelt. Det kom fram da han gjestet det svenske radioprogrammet «Sommar i P1».

I radioprogrammet avslører DJ-en at en av hans beste venner ble drept da han bare var 16 år gammel.

Det melder Aftonbladet.

BRUTALT: Sofie Nilsen er en av influenserne i TV2 Livsstil-serien «Bloggerne». Der åpner hun opp om hvordan det var å miste pappaen sin i ung alder. Video: TV2 Sumo Vis mer

Dramatisk

Hendelsen utspant seg i 2007 sammen med to barndomsvenner på en fest i Stockholm. Da de tre kompisene ankom festen møtte de på en person som de kjente igjen fra tidligere. DJ-ens avdøde venn hadde tidligere vært i krangel med vedkommende, ifølge ham selv.

Mens Alesso befant seg på dansegulvet fikk han nyss om at det foregikk en slåsskamp utenfor, hvor den ene vennen hans var involvert.

Idet han ankom stedet skal det hele ha eskalert kraftig, og det skal ha begynt å bli svært voldelig.

TRAGEDIE: I ungdomsåra opplevde DJ-stjerna Alesso å miste sin bestevenn etter en slåsskamp. Foto: NTB Scanpix
TRAGEDIE: I ungdomsåra opplevde DJ-stjerna Alesso å miste sin bestevenn etter en slåsskamp. Foto: NTB Scanpix Vis mer

- Han (avdøde vennen, journ.anm.) bevegde seg bort og oppover gata. Men det tok ikke slutt. De fulgte etter. De hoppet på ham igjen, jeg løp etter og endte opp i en slåsskamp med to stykker. Jeg slo, og slo og slo. Til slutt fikk jeg en smell og alt begynte å snurre, minnes Alesso, ifølge Aftonbladet.

- Jeg hørte ropene om at han ikke pustet. Ambulansen kom, de utførte hjerte- og lungeredning. Jeg forsto da at det var alvorlig, fortsetter han i radioprogrammet.

TRAGEDIE: Skuespilleren Ron Ely (81), som spilte Tarzan på 60-tallet, mistet både kona og sønnen tirsdag kveld. Video: CNN, NTB Scanpix og Dagbladet TV Vis mer

- Ble erklært død foran oss

Vennen hans ble deretter fraktet til sykehus, der tilstanden var kritisk, og han havnet i respirator.

- Vi løp inn på rommet der han lå, og han ble erklært død foran oss. Vi måtte alle si vårt siste farvel. Respiratoren ble slått av dagen før bursdagen hans. Han ville fylt 17 år, men vi fikk aldri sjansen til å feire. Han er med meg hver dag, fortsetter DJ-en.

Overfor Aftonbladet forteller Alesso om tapet av sin bestevenn.

SØRGER FORTSATT: Alesso legger ikke skjul på at det er vanskelig å minnes kvelden bestevennen ble utsatt for grov mishandling som endte med at han døde. Foto: NTB Scanpix
SØRGER FORTSATT: Alesso legger ikke skjul på at det er vanskelig å minnes kvelden bestevennen ble utsatt for grov mishandling som endte med at han døde. Foto: NTB Scanpix Vis mer

- Med en gang jeg begynner å snakke om det, blir jeg kastet tilbake til den kvelden. Det viser også hva slags innflytelse han hadde på meg, og det var min bestevenn. Han var som familie, vi var så nærme, forteller 29-åringen til den svenske avisa.

Ifølge Expressen ble tre personer dømt i tingretten for grov mishandling og for å ha forvoldt en annens død, og ble idømt tre års soning i en ungdomsanstalt. Ytterligere en ble dømt for medvirkning til mishandling, og ble idømt ett års soning i en ungdomsanstalt.

En fjerde person ble frikjent.

FØLES RIKTIG: Nå, over seks år etter at Meadow Walker mistet sin berømte pappa, publiserer hun et fram til nå ukjent klipp av Paul Walker. VIDEO: @meadowwalker Instagram / Bilder: NTB Scanpix Vis mer

- Fortsatt hos meg

I radioprogrammet fortalte Alesso også om den svenske DJ-stjerna Aviciis bortgang for to år siden. Han kunne nemlig se ned på DJ-stjernas hus fra sin egen tomt i Los Angeles.

Dermed så han helikoptrene fly over huset hans etter at dødsfallet ble kjent.

Det var i april 2018 at den svenske DJ-en Tim Bergling ble funnet død på et hotellrom i byen Muscat i Oman, og få dager seinere ble det kjent at han selv hadde tatt sitt eget liv. Bergling ble bare 28 år gammel.

Hans foreldre Klas Bergling (74) og Anki Lidén (73) opprettet i april fjor, ett år etter sønnens død, en stiftelse som jobber for å motarbeide mental sykdom og selvmord.

RYSTET VERDEN: Det har gått over to år siden DJ-stjerna Avicii tok sitt eget liv. Foto: NTB Scanpix
RYSTET VERDEN: Det har gått over to år siden DJ-stjerna Avicii tok sitt eget liv. Foto: NTB Scanpix Vis mer

Stiftelsen, som har navnet Tim Bergling Foundation, ble opprettet for å «hedre hans minne og virke i hans ånd», da Bergling som kjent sleit med psykiske problemer.

Foreldrene har vært åpenhjertige om sorgen og savnet etter sønnen. I slutten av mai stilte mora Anki Lidén opp i et større intervju med Aftonbladet.

- Tim er fortsatt hos meg, og sorgen og savnet er tungt og bære. Det var et liv før og etter Tim. To år er gått uten, sa hun i det sterke intervjuet.

Familien fortalte tidlig offentligheten at Bergling hadde tatt sitt eget liv. Mora fortalte i intervjuet mer om den avgjørelsen.

- Det var traumatisk, og jeg var bedøvet av sjokk. Samtidig var det fantastisk å se alle om deltok i sorgen. Det var ikke mulig for oss å holde tilbake sannheten om hva som hadde skjedd. Selvfølgelig skulle vi fortelle. Det var mange som ikke visste om Tims problemer, sa hun.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!