Kong Harald og dronning Sonja 80 år:

- Dobbelt fantastisk at kongen og dronningen er så dritgode til å være konge og dronning

Flere tusen hadde møtt opp for å hylle kongeparet på Slottsplassen i ettermiddag.

TALER: Kong Harald taler under gallamiddagen på slottet i anledning feiringen av kongeparets 80-årsdager. Video: NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

I år fyller både kong Harald og dronning Sonja 80 år, og i den anledning er det duket for storstilt feiring av dem begge.

Tirsdag ettermiddag gikk startskuddet for festen, som skal gå over to dager. Flere tusen hadde samlet seg på Slottsplassen, hvor kong Harald på forhånd hadde lovet ut Krone-is til de mange oppmøtte.

Ifølge Se og Hørs kongereportene på Slottsplassen har det blitt delt ut flere tusen eksemplarer av den klassiske iskremen.

Underholdningen besto blant annet av drilloppvisning med Hans Majestet Kongens Garde, og sang og musikk med Soul Children.

- Fantastisk ærefullt

Like over klokka halv syv i kveld kom kongeparet, sammen med barnebarn, kronprins Haakon, kronprinsesse Mette-Marit og prinsesse Märtha ut på slottsbalkongen, hvor de vinker til folkemengden foran Slottet. Også flere andre kongelige gjester, deriblant det svenske kronprinsparet, var på plass.

Skuespiller Bjarte Hjelmeland fortsatte det hele med å lese en monolog til kongeparet. For noen måneder siden ble han nemlig oppringt fra Slottet med spørsmål om han ville holde folkets bursdagstale i forbindelse feiringen av kongen og dronningen.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer