BLE SVINDLET: Gloria Hunniford er tv-kjendis i Storbritannia, men var ikke kjent for en bankansatt i en Santander-filial, som lot seg lure av en dobbeltgjenger. Svindleren tok ut hele 1,2 millioner kroner fra Hunnifords konto i juni i fjor. Foto: WENN.com / NTB Scanpix
BLE SVINDLET: Gloria Hunniford er tv-kjendis i Storbritannia, men var ikke kjent for en bankansatt i en Santander-filial, som lot seg lure av en dobbeltgjenger. Svindleren tok ut hele 1,2 millioner kroner fra Hunnifords konto i juni i fjor. Foto: WENN.com / NTB ScanpixVis mer

Dobbeltgjenger tok ut 1,2 millioner kroner av tv-stjernas bankonto

Svindler utga seg for å være Gloria Hunniford (76). 

(Dagbladet): Den nordirske tv-stjerna Gloria Hunniford er kjent fra både talkshowet «Loose Women» og «Rip Off Britain» på henholdsvis ITV og BBC.

En lang karriere har sørget for at 76-åringen har gode penger i banken. Nå er kontoen imidlertid blitt betydelig redusert.

Britiske medier som The Guardian, The Independent og Mirror skriver nemlig at Hunniford i juni i fjor ble svindlet for godt over 1,2 millioner kroner i en Santander-filial i London.

Ifølge Independent jakter politiet to personer, som i banken utga seg for å være Hunniford og datteren hennes.

Måtte google Hunniford

En gutt (18), som spilte bedragerens barnebarn, er arrestert. En annen gutt på samme alder er også arrestert, mistenkt for å ha hvitvasket noe av pengene.

En bankansatt uttalte i retten at dobbeltgjengerens identifikasjonspapirer så ekte ut, og at svindleren var overraskende lik tv-stjerna.

Den bankansatte hadde aldri hørt om Hunniford, og måtte google henne for å finne ut av hvem hun var. Dommeren på sin side argumenterte for at tv-personligheten var «ganske berømt», noe den bankansatte ifølge Independent kommenterte på følgende vis, til fnis fra jurymedlemmene:

- Etter din mening.

Refunderte pengene

Ifølge The Guardian har Santander refundert det stjålne beløpet til Hunnifords konto.

En talsperson for banken sier at de tar svindel ekstremt alvorlig:

- Så snart vi skjønte at det hadde skjedd svindelaktivitet alarmerte vi myndighetene så vel som Ms. Hunniford selv, sier talspersonen ifølge The Guardian.

- Vi har stor forståelse for bekymringa Ms. Hunniford har vært utsatt for som offer for svindel, og som vår vanlige praksis er i saker som dette har vi erstattet hennes økonomiske tap fullt ut.

TRYLLEKUNST: Butikktyven på Rema 1000 klarte å svindle til seg to tusen kroner uten at verken politimannen bak ham, eller kassadamen merket noe som helst. Vis mer
BLE SVINDLET: En bankansatt tok penger fra Per-Aages konto. Video: Torbjørn Berg. Redigering: Øistein Norum Monsen / Dagbladet Vis mer
FREKK: Her henter kjæresten bagasjen og forlater flyplassen Rygge. Deretter kommer kjæresten og melder bagasjen savnet og vil ha kompensasjon for tapet av bagasjen. Det de ikke visste var at overvåkingskameraet fikk med seg lureriet. Vis mer