Sir Michael Oswald:

Døde dagen prins Philip ble begravet

Den britiske kongefamilien mistet en nær ansatt og venn.

GODE VENNER: Gjennom sitt arbeid med hester utviklet sir Michael Oswald et nært vennskap med dronning Elizabeth. Foto: Tim Rooke/REX/NTB
GODE VENNER: Gjennom sitt arbeid med hester utviklet sir Michael Oswald et nært vennskap med dronning Elizabeth. Foto: Tim Rooke/REX/NTB Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Bildene av dronning Elizabeth (94) som tar farvel med ektemannen gjennom over sju tiår har gått verden rundt de siste dagene.

Den britiske monarken satt nemlig alene i kapellet på grunn av coronapandemien, og bildene av henne har rørt en hel verden.

Den britiske kongefamilien er fremdeles i en sørgeperiode etter prins Philips bortgang fredag 9. april, ettersom han har vært en viktig person i familien, og ikke minst for dronninga.

Denne uka blir det også kjent at en annen person, som riktignok ikke tilhører familien, men som har vært tett knyttet til flere medlemmer av den, har gått bort.

Lang tjeneste

Sir Michael Oswald har i et halvt århundre jobbet for dronning Elizabeth og resten av familien, og blir beskrevet som en nøkkelperson når det kommer til hesteinteressen hos kongefamilien, skriver hestenettstedet Racing Post.

Han ble 86 år gammel, og gikk bort lørdag, samme dag som prins Philips begravelse fant sted.

Oswald ble sjef for den kongelige stallen i 1970 og har hatt en lang og imponerende karriere. Han var først rådgiver for dronningmoren, som interesserte seg mest for hopp. Siden tok han over som dronning Elizabeths racerådgiver i 2003.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer