Bent Fabricius-Bjerre:

Døde etter sykdom

Den verdenskjente, danske komponisten ble 95 år gammel.

DØD: Den danske komponisten Bent Fabricius-Bjerre er død etter kort tids sykdom. Foto: NTB / AP Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Bent Fabricius-Bjerre, kjent under kunstnernavnet Bent Fabric, har gått bort ett kort tids sykdom, opplyser familien hans til den danske avisa BT. Komponisten ble 95 år gammel.

Det er ikke kjent hva slags sykdom han hadde.

Familien opplyser også at han vil bli bisatt under en privat seremoni.

Fabricius-Bjerre er blant annet kjent for å ha skrevet musikken til filmene om «Olsen-banden» og «Flåklypa». Han står også bak musikken til en rekke ballett-, musikal- og teateroppsetningen gjennom åra, og startet karrieren sin allerede som 17-åring.

I 1963 vant han en Grammy-pris for sangen «Alley Cat» fra tv-serien «Omkring et flygel», en låt som gikk rett inn på toppen av prestisjefylte Billboard topp 100-lista.

DØD: Gro Ottesen, kjent fra TV3-programmet «Charterfeber», gikk bort fredag 17. juli. Video: Viaplay. Foto: Christian Ottesen Vis mer

Etterlater seg kone og fire barn

Komponisten etterlater seg kona Camilla Padilla Arndt (53). De to var blant den danske dronningas nære venner, og pleide å feire nyttårsaften sammen, ifølge danske Se og Hør.

Han etterlater seg også de fire barna Susanne, Poul, Jan og Henrik Fabricius-Bjerre, som er fra ekteskapet hans med Harriet Frederikke Dessau. Hun døde i 1975.

Komponisten skilte seg fra sin andre kone, Anne Fabricius-Bjerre, i 2004, etter 30 års ekteskap.

Trodde ikke på liv etter døden

Tidligere har han fortalt at han ikke tror på at det skjer noe etter døden.

- Uansett hvordan man vrir og vender på det, blir ethvert nytt tall en påminnelse om at livet ikke varer i det uendelige. Det slutter en dag, og så blir det mørkt. Jeg tror ikke på at det er noen annen side, har han uttalt til Jyllands-Posten i anledning hans 94-årsdag.

SENDTE BESKJED: Da nære og kjære av avdøde Gemma Sisson (38) trodde de hadde fått tatt sitt siste farvel, fikk de seg en overraskelse. Foto: Gemma Sisson / Swns.com / NTB scanpix Vis mer

Videre fortalte han at det likevel ikke gjorde ham deprimert å tenke på at slutten nærmet seg.

- Jeg er lykkelig over alt jeg har fått oppleve, og jeg håper bare at det går fort over når tida er inne. Jeg har heldigvis vært skånet for alvorlig sykdom, men har sett utallige venner og bekjente dø etter lang tids sykdom, hvor de ikke kunne gå, spise eller tenke, fortalte han.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer