Dødsårsaken bekreftet

Cameron Boyce (20) døde brått i starten av juli. Nå er obduksjonsrapporten klar.

BEKREFTET: Obduksjonsrapporten bekrefter at Cameron Boyce døde som følge av et epileptisk anfall. Foto: Birdie Thompson/AdMedia / SplashNews
BEKREFTET: Obduksjonsrapporten bekrefter at Cameron Boyce døde som følge av et epileptisk anfall. Foto: Birdie Thompson/AdMedia / SplashNewsVis mer

Det melder nyhetsbyrået AP. Dødsårsaken ble bekreftet da obduksjonsrapporten ble offentliggjort denne uka. Der kommer det fram at han døde i et epilepsianfall.

Det var tidligere denne sommeren at den unge og lovende skuespillerens dødsfall rystet Hollywood. Det ble da sagt at Boyce døde som følge av en «pågående medisinsk tilstand». Litt seinere bekreftet familien at det var snakk om epilepsi, uten å utdype nærmere.

I en eksklusiv uttalelse til E! Online sa familiens talsperson følgende om dødsfallet:

- Camerons tragiske dødsfall skyldtes et anfall, som var et resultat av hans helsetilstand. Denne tilstanden var epilepsi. Vi prøver å navigere oss gjennom denne ekstremt hjerteskjærende tida, og ber fortsatt om at familien får ro. Slik kan alle de som kjente og elsket ham få sørge og planlegge hans begravelse, som i seg selv er pinefullt, heter det i uttalelsen.

Erklært død

I obduksjonsrapporten heter det at unggutten ble funnet bevissløs i sitt hjem 6. juli, og ble seinere erklært død.

Lommelegen skriver at epilepsi er en av de vanligste sykdommene i nervesystemet, og at omtrent 0,7 prosent av befolkningen har sykdommen. Den kan arte seg på mange forskjellige måter, med spenn fra store anfall med kramper til redusert bevissthet.

Får en epileptiker anfall, er det viktig å passe på at personen ikke skader seg, og at personen har frie luftveier. Norsk Helseinformatikk skriver at langvarige anfall kan medføre store skader dersom pasienten ikke får umiddelbar behandling. Prognosene er derimot gode for de fleste syke, som kan leve fint med riktige medikamenter.

Boyce er kjent for sin rolle i Disney-filmene «Descendants, «Descendants 2» og Disney-serien «Jessie».

Talentfull

Cameron Boyce kom til verden den 28. mai 1999 i Los Angeles. Han vokste opp med en lillesøster og foreldrene sine, og ble tidlig introdusert for bransjen. Han startet karrieren sin med en rolle i skrekkfilmen «Mirrors» da han var ni år gammel. Samme år spilte han også i en av musikkvideoene til bandet Panic at the Disco.

To år seinere var han også å se i Adam Sandler-komedien «Grown Ups», i tillegg til oppfølgeren.

- Han var en utrolig talentfull skuespiller, en bemerkelsesverdig omsorgsfull person, og framfor alt en kjærlig og dedikert sønn, bror, barnebarn og venn, sa en talsperson for Disney ifølge ABC News.

Tv-filmen «Descendants 3», hvor Boyce spiller Carlos, Cruella de Vils sønn, har premiere 2. august i år. Totalt rakk han å medvirke i hele sju filmer og 16 tv-prosjekter før han gikk bort.

Han var også filantropisk engasjert, og samlet inn rundt 250 000 kroner til organisasjonen Thirst Project i 2017.