Lisa Marie Presley:

- Dødsfall, sorg og tap

Da hun var ni år arvet hun Graceland. Slik var hennes liv.

DØDE BRÅTT: Lisa Marie Presley gikk bort torsdag. Foto: Chris Delmas/ AFP
DØDE BRÅTT: Lisa Marie Presley gikk bort torsdag. Foto: Chris Delmas/ AFP Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Torsdag ble Lisa Marie Presley hastet til sykehus etter en antatt hjertestans.

- Min kjære datter, Lisa Marie, ble hastet til sykehus. Hun får nå den beste behandlingen. Vær så snill å be for henne og vår familie. Vi føler bønnene fra hele verden og ber om privatliv i denne tida, skrev mora, Priscilla Presley (77), på en Facebook-side.

Noen timer seinere kommer den triste nyheten om at hun er gått bort, 54 år gammel. Det er mora som informerer offentligheten.

- Det er med tungt hjerte at jeg må dele den forferdelige nyheten om at min vakre datter Lisa Marie har forlatt oss. Hun var den mest lidenskapelige, sterke og kjærligste kvinnen jeg noen gang har kjent, sa Priscilla Presley i en uttalelse natt til fredag norsk tid.

DØDE BRÅTT: 12. januar ble Lisa Marie Presley hastet til sykehus. Hun var rockekongen Elvis' eneste barn.Video: NTB. Vis mer

Fikk diamantring som åtteåring

Lisa Marie Presley var rockekongen Elvis Presleys eneste datter. Hun etterlater seg tre barn.

I løpet av sine år rakk hun å ha et innholdsrikt liv, med rikdom, oppmerksomhet og også store tragedier.

ENESTE DATTER: Lisa Marie var Elvis' eneste datter. Foto: AP Photo/File/NTB
ENESTE DATTER: Lisa Marie var Elvis' eneste datter. Foto: AP Photo/File/NTB Vis mer

Lisa Marie ble født i Memphis i 1968 - nøyaktig ni måneder etter at foreldrene giftet seg. Da foreldrene hennes gikk fra hverandre da Lisa Marie var fire år, vekslet hun med å være hos moren i California og faren på Graceland.

I selvbiografien «Elvis og jeg» beskriver Lisa Marie en noe uvanlig barndom, skriver Aftonbladet.

Da hun fylte åtte år fikk hun en minkpels og en diamantring i gave.

Den gangen hun fortalte at hun aldri hadde sett snø tok faren hennes henne med på et privatfly til Idaho og lekte med henne i snøen, før de fløy hjem igjen.

«Jeg tenkte aldri at det var rart eller uvanlig. Jeg visste bare at han var gal etter meg og det var hans måte å vise sin kjærlighet for meg», skrev hun i boka.

ELVIS: Se traileren av «Baz Luhrmann’s ELVIS». Video: Warner Bros. Pictures Vis mer

Mistet faren sin

Da hun var ni år, arvet hun eiendommen Graceland, sammen med bestefaren. Det var i 1977, da Elvis dessverre gikk bort, bare 42 år gammel.

En hel verden sørget da Elvis gikk bort - men kanskje mest av alle sørget unge Lisa Marie, som mistet sin far.

25 år gammel arvet hun alt - og arven Lisa Marie fikk fra faren anslås til å være omtrent 100 millioner dollar, skriver The Guardian.

Seinere ble hun selv en artist, og ga ut hele tre soloalbum.

Lisa Marie Presley var gift fire ganger, sist med Michael Lockwood. De skilte lag i 2016 etter ti års ekteskap, hvor de også fikk to barn - tvillingjentene Finley Aaron Love og Harper Vivienne Ann Lockwood (14).

EKTEPAR: Michael Jackson og Lisa Marie Presley i 1994. De skilte lag i 1996. Foto: AP Photo/Bebeto Matthews/NTB
EKTEPAR: Michael Jackson og Lisa Marie Presley i 1994. De skilte lag i 1996. Foto: AP Photo/Bebeto Matthews/NTB Vis mer

Fra 2002 til 2004 var hun gift med skuespiller Nicolas Cage. Likevel er det ekteskapet hun kanskje huskes best for ekteskapet hun hadde før det - da hun var gift med «kongen av pop», Michael Jackson. De skilte lag i 1996, etter å ha vært gift i drøyt et og et halvt år.

KREFT: Komiker og samfunnsdebatant Shabana Rehman er meldt død. Reporter: Emma Dalen. Kommentator: Martine Aurdal. Vis mer

Fra 1988 til 1994 var hun gift med musiker Danny Keogh. De skal ha forblitt nære venner, og de siste åra skal de også ha bodd sammen. Ifølge TMZ skal Keogh ha drevet gjenopplivingsforsøk før ambulansepersonellet kom torsdag.

- Opplevd dødsfall, sorg og tap

Lisa Marie og Keogh hadde også to barn sammen, Benjamin og Riley Keough (33). Sistnevnte er modell og skuespiller.

I 2020 måtte mistet hun dessverre enda en av sine nærmeste, da sønnen Benjamin tok sitt eget liv. Han ble bare 27 år gammel.

- Hun er fullstendig knust og utrøstelig, men forsøker å holde seg sterk for sine elleve år gamle tvillinger og sin eldste datter, Riley. Hun forgudet den gutten (Benjamin, red.anm.). Han var hennes livs kjærlighet, sa Presleys manager, Roger Widynowski, i en uttalelse kort tid etter dødsfallet.

I september i fjor åpnet hun om sorgen etter sønnens død.

«Jeg har opplevd dødsfall, sorg, og tap helt siden jeg var ni år gammel. Jeg har opplevd mer enn andre vil oppleve gjennom et helt liv, og likevel har jeg kommet meg hit. Men dette? Dødsfallet til min vakre, vakre sønn, som var så lik sin bestefar at det faktisk skremte meg og som gjorde at jeg ble enda mer bekymret for ham? Nei. Bare nei, nei, nei, nei», het det i hennes ærlige innlegg.

GOLDEN GLOBE: Priscilla Presley, Austin Butler og Lisa Marie Presley på Golden Globe kun dager før hun gikk bort. Foto: Shutterstock for HFPA / NTB
GOLDEN GLOBE: Priscilla Presley, Austin Butler og Lisa Marie Presley på Golden Globe kun dager før hun gikk bort. Foto: Shutterstock for HFPA / NTB Vis mer

Lisa Marie og mora Priscilla var til stede på Golden Globe-utdelingen tirsdag kveld amerikansk tid i Beverly Hills. Der fikk de vitne Austin Butler (31) vinne en Globe for sin skildring av hennes avdøde far i filmen «Elvis».

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer