Døende Star Wars-fan fikk se «The Force Awakens»

Rekker ikke premieren.

(Dagbladet): En døende Star Wars-fan har fått se den svært kommende filmen, «The Force Awakens», som har premiere først den 16. desember (og to dager senere i USA).

Det skriver Variety.

Gikk viralt Den 32 år gamle texaneren Daniel Fleetwood lider av beinvevskreft og hans ønske om å se den første filmen på ti år i serien han har digga siden han var guttunge, og frykten for at han ikke fikk leve helt til filmen kommer på kino, gikk viralt på sosiale medier under hashtaggen #forcefordaniel.

Det fattet oppmerksomheten til flere av skuespillerne i filmen, som retweetet meldinger, og Lucasfilm. I natt breaket Daniel Fleetwoods kona nyheten om at han har sett filmen, ved at representanter for filmselskapet kom hjem til ham med en kopi.

Det skal ha vært regissør J.J. Abrams selv som ringte opp 32-åringen og fikset ham en visning av en en «uredigert» versjon - eller tidlig klipp - siden filmen fortsatt ikke er 100 prosent ferdig.

Takker - Vi vil takke alle de fantastiske menneskene som medvirket til at dette skjedde. Må Kraften være med dere, skriver kona Ashley på Facebook.

«The Force Awakens» representerer starten på en ny filmtrilogi som utspiller seg etter handlingen i «Jedriridderen vender tilbake» (1983). Det er den første filmen som kommer etter at Star Wars-skaper George Lucas ga slipp på slin kreative kontroll over franchisen, og solgte Lucasfilm til Disney-konsernet.

Store forventninger er knyttet til hva J.J. Abrams har fått til med Star Wars-universet - forventninger som ikke er blitt mindre av castingen av skuespillere fra den klassiske trilogien, spektakulære trailere og fascinerende, praktiske effekter. Hemmeligholdet rundt filmen er enormt.

Takket nei Det er likevel ikke første gangen filmskapere er villige til å røpe handling overfor fans som ligger for døden.

Den 16 år gamle kreftpasienten Kevin Cordasco fikk for to år siden besøk av «Breaking Bad»s hovedrolleinnehaver og et tilbud om å få vite hvordan serien ender.

Cordasco takket nei, fordi han ikke ville vite noe før alle andre. Han døde, ifølge The AV Club, uten kjennskap til hvordan det går med Cranstons rollefigur.