GIKK BORT: Ole A. Sørli (til venstre) er død. Sørli er mest kjent som mangeårig manager for Dollie de Luxe. I fjor satset  han på et nystartet selskap sammen med Sturla Berg Johansen og Nick Johansen. Foto: ANDERS GRØNNEBERG/DAGBLADET
GIKK BORT: Ole A. Sørli (til venstre) er død. Sørli er mest kjent som mangeårig manager for Dollie de Luxe. I fjor satset han på et nystartet selskap sammen med Sturla Berg Johansen og Nick Johansen. Foto: ANDERS GRØNNEBERG/DAGBLADETVis mer

Dollie de Luxe-manager er død

Ole A. Sørli ble 63 år gammel.

||| (Dagbladet): Ole A. Sørli, popduoen Dollie de Luxes manager gjennom mange år, er død, 63 år gammel. Det melder VG Nett.

- Det synes jeg er veldig trist. Tankene går først og fremst til hans familie, sier Dollie-medlem Ingrid Bjørnov i en kommentar til Dagbladet.

Sammen med Benedicte Adrian ble hun plukket opp av den daværende plateselskapssjefen Sørli i 1979. Etter flere platesuksesser i Norge hadde de i 1987 premiere på den egenproduserte musikalen Which Witch, som endte med Spellemannspris og flere turneer.

Men da trioen tok produksjonen til London endte det med kritikerslakt og store underskudd. Milliongjelda førte til splittelse og en mye omtalt rettssak mellom manageren og artistene.

- I tre år prøvde vi å holde gjelda unna. Det tok nesten livet av oss, sa Bjørnov og Adrian i forbindelse med nypremieren på musikalen på Det Norske Teateret i Oslo i fjor sommer.

Ole A. Sørli begynte sin karriere i musikkbransjen som musiker i bandet Cool Cats på 60-tallet, før han begynte å jobbe for Arne Bendiksens plateselskap.

Ifølge VG Nett var han produsent for blant andre Knutsen & Ludvigsen og Ole I'Dole, og initiativtaker til FONO, interesseorganisasjonen for uavhengige norske plateselskaper.

I LONDON: I 1992 satte Dollie de Luxe, alias Benedicte Adrian og Ingrid Bjørnov, opp sin egenproduserte musikal "Which Witch" i London. Etter mange års suksess i hjemlandet endte det med fiasko og milliongjeld. FOTO: Martin Cleaver / NTB / AP
I LONDON: I 1992 satte Dollie de Luxe, alias Benedicte Adrian og Ingrid Bjørnov, opp sin egenproduserte musikal "Which Witch" i London. Etter mange års suksess i hjemlandet endte det med fiasko og milliongjeld. FOTO: Martin Cleaver / NTB / AP Vis mer